AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCeaușescu și grătarul

Ceaușescu și grătarul

Emil Constantinescu se lamenta că l-au trădat Serviciile. Pe Emil Boc l-au lăsat în fundul gol. La propriu. S-a întâmplat în 2012, când a fost filmat în vestiarul dintr-un centru Spa. Am observat astfel că regimul de forță al lui Băsescu are și fisuri, iar Boc și-a dezvăluit profilul uman. În sensul că dezinhibatul politician n-are nimic de ascuns și frecventează centre de întreținere cu circuit deschis.

Nu știu de ce mi-am adus aminte de întâmplarea asta când am citit, zilele trecute, o declarație a lui Boc. Probabil pentru că era o declarație dezgolită de cunoașterea realității. „Cei care s-au vaccinat să discute cu cei care nu s-au vaccinat și să-i convingă să se vaccineze”. Asta-i din categoria „ce simplu ar fi dacă n-ar fi imposibil”. În ce țară a convins cineva pe altcineva de ceva? În țara  în care a fost Boc premier? Eu am renunțat de vreo zece ani să mai discut în contradictoriu. Vasile se aruncă în luptă cu o convingere pe care nu i-o clatină niciun argument, Gogu cu altă convingere la fel de solidă, și, la sfârșit, pleacă fiecare cu convingerea cu care a venit, dar se și urăsc între ei. Și ambii au vorbit la fel de prost. Ca să scrii bine trebuie să citești, ca să vorbești bine trebuie să știi să asculți.

38 – 40% vaccinați reprezintă un procent foarte mare pentru România. Aici ne-au făcut viețile praf niște parțial eclozați care au luat 10% la alegeri. 70 și ceva la sută vaccinați în Țările nordice înseamnă, normal, un procent bun, dar peste 70% a obținut în România doar Iliescu. Și peste 90% au luat Ceaușescu și grătarul. Ceaușescu la f.f (fals și frică), dar grătarul pe bune. Întrebați-i pe zece români de ce ar vrea să stea la curte. Nouă dintre ei vor răspunde „ca să fac și io un grătar”. Mai departe nu se gândesc. După trei grătare, îți blestemi zilele. Cel mai bun grătar e ăla la care ești musafir. Ca să stai la curte, trebuie să ai bani, să fii harnic și priceput. În curte ai mereu ceva de făcut. Vara mături praful, toamna mături frunzele, iarna mături zăpada, iar toamna și primăvară, când plouă, e încântător.

Am plecat de la Boc și am ajuns la grătar. Boc e un primar de geniu în comparație cu o doamnă care zice că au amenințat-o mafioții (daaaa, mafioții!) cu bătaia. Nu vă bate nimeni, doamnă! Nu vă bate nici gândul că v-ați încălcat promisiunile.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger