AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCe s-ar fi întâmplat dacă un conservator ar fi împușcat un progresist?

Ce s-ar fi întâmplat dacă un conservator ar fi împușcat un progresist?

1. Un progresist a împușcat un premier conservator. Cine sunt extremiștii? Cine s-a bucurat în România după ce s-a întâmplat în Slovacia? Cu o zi, cu două zile, cu o săptămână înainte, în România era înjurat Occidentul, pentru că a lăsat-o mai moale cu ajutorul pentru Ucraina. Așa ceva n-ar fi visat nici Hrușciov.

2. Ursula, n-ai remușcări? Să presupunem că un conservator ar fi tras într-un progresist. Vă dați seama ce ieșea? Neomarxiștii n-au nicio logică, dar compensează prin violență. Exagerez? Vreți să vă demonstrez într-o singură propoziție, din trei cuvinte, că nu-i așa? Ecologiștii susțin războaie.

3. Nu ne rămâne decât să sperăm că progresiștii din România vor câștiga alegerile de la toamnă. Vă aduceți aminte ce au făcut după ce le-au pierdut? Piața Victoriei n-a fost decât încălzirea.

4. Ca să avem liniște în țară, eu îl propun premier, din toamnă, pe Vlad Voiculescu. Nici nu contează dacă USR va lua 10, maximum 15%. Vlăduț a fost și ministru al Sănătății și a dovedit că se pricepe. El a descoperit fractura logică, anemia spirituală și alergia la transplantul pulmonar. Astea sunt de Nobel, dar nu trebuie neglijate nici alte contribuții științifice ale domnului Voiculescu. E vorba despre supradoza de vaccin (de 10 ori mai multe fiole decât numărul vaccinaților) și externarea pacienților dintr-un spital de ortopedie din București chiar în ziua în care au fost operați, pentru a se înjgheba acolo un centru covid teribil de necesar. Plus expresiile „panaceu universal” și „pacienți transplantați.”

5. Vorbim despre violență? Să ne aducem aminte de vremurile în care parțial eclozații arpegiau pe tonurile mancurtizării supreme. „Și ce dacă protocoalele între instituțiile de forță au fost neconstituționale?” Așa că băgau „cine nu sare ia condamnare” și alte lozinci de o beznă compactă. Un trotinetar care se respectă nu e doar îngrămădit. Le are pe toate. E și rău, și încăpățânat, și incapabil să-și recunoască greșelile. El nu acceptă că a distrus. El promite că va mai distruge. Un om inteligent spune: „mare prost am fost că l-am votat, în 2004, pe Băsescu.” Dar ca să declari că ai fost prost trebuie să fii deștept.

6. Foarte mulți politicieni români au făcut pușcărie fiindcă erau dușmani ai lui Băsescu. Și ai elevilor săi, care nu și-au iertat nici tătucul matelot. Văzând ce a creat Băsescu și uitându-se spre alte țări ex-comuniste, acei politicieni ar trebui să spună „am scăpat ieftin.”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.