1. Iohannis e harnic și modest ca un campion olimpic la canotaj, la gimnastică sau la haltere. De șapte ani se antrenează să tacă și, în sfârșit, are rezultate pe plan internațional. Dacă era Băsescu, se lua în gură cu Putin și dormeam acum în subsolul blocului, în boxă, având ca pernă baxul cu ulei. Când a câștigat Iohannis președinția, în 2014 și în 2019, eu am stat acasă în turul doi. În turul întâi am votat împotriva partidului condus de magistralul magistrat Monica Macovei (2014) și împotriva USR (2019). Am votat ALDE, nu AUR, nici chiar așa. Un motiv pentru care ar merita sprijinită Ucraina este că ne ține departe de Putin, așa cum PNL și PSD ne apară de USR. În acest moment, cei mai mari dușmani ai României sunt reprezentați de două Uniuni. Uniunea Sovietică și Uniunea Salvați România.
2. Patria noastră are femei superbe, dar ucrainenii mă uimesc mereu la capitolul blonde. Au, nene, au de unde! V-am mai povestit că le știu din ’93, de la Hotel Bulevard. Au contribuit la inflația României. Dacă soseau la București marți – 50 de dolari. Sâmbăta ajungeau deja la 100. Și tot nu s-au terminat resursele. Am constatat că noua generație e mai dotată și fizic, și intelectual. Divele ucrainence și rusoaice de azi sunt femei serioase, cu aspirații patriotice. Dacă ziarista Maria Ovsiannikova era româncă, nu stătea în spatele camerei și nu devenea eroină cu doi copii acasă. Era prezentatoare cu doctorat luat la Bamboo. Sau era de mult divorțată de un fotbalist. Acum i-ar fi mâncat fraierului pensia alimentară și ar fi avut salon unde se face reconstrucție de unghii.
3. Putin e jenibil cu propaganda lui. Și lasă impresia că nu pronunță cuvântul „război” de teama propriului popor. Auziți, el „scoate Ucraina din mâinile naziștilor!” Ceaușescu era mai inspirat când vorbea despre iredentiști. Am un banc foarte actual, scornit de ucraineni după ce s-a spart Uniunea Sovietică. Un ucrainean îi zice unui prieten, tot ucrainean, că „de azi nu mai vorbesc rusește.” „De ce? Ți-e frică să nu te bată ucrainenii noștri?” „Nu. Mi-e frică să nu mă apere rușii.”
4. Ceapaev a fost erou de carte ecranizată în URSS. Pe urmă, Ceapaev s-a transformat în subiectul predilect de bancuri al rușilor. Ceapaev e un fel de Bulă al lor. Sau de Bulai. Îi anunț pe votanții lui Ceapaev de România că, dacă se încheie războiul, la următorul concert de pe Arena Națională vor fi obligați să poarte măști. În pauză, se va face și o tombolă a vaccinării, fiindcă mai sunt doze și e păcat de ele.