AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCâți morți avem? A scăpat vreunul?

Câți morți avem? A scăpat vreunul?

1. Am aflat că rețeta pentru pastila cu iod nu poate fi transmisă online. Aha, asta ce înseamnă? Că farmaciile au vândut alte sute de mii de medicamente pentru rețete prezentate pe whatsapp? Pastila de iod oricum e noul Arbidol. Dar altceva e mai interesant apropo de rețetele pe whatsapp. Vi s-a întâmplat vreodată să confundați mesajele de pe whatsapp? Pe un panaramez l-au pișcat țânțarii și a prezentat un mesaj whatsapp cu o cremă pentru hemoroizi. A luat crema, s-a dat cu ea pe turloaie, zice că i-a trecut, crema de hemoroizi e „panaceu universal”, cum ar spune Vlad Voiculescu.  

2. România e un stat tare de tot, avem mai mulți badigarzi decât soldați. Sunt înregistrate 1700 de firme de pază și protecție. Acestea au „130.000 de angajați. Ministerul Apărării Naționale are sub 70.000 de angajați”. Am citat dintr-un articol foarte bine documentat al ziaristului Cristian Botez. Printre angajații firmelor de pază sunt mulți foști sportivi, adică oameni cu aptitudini pentru smardoială. M.Ap.N are (citez iarăși din Cristian Botez) „Forțe terestre – 35.800, Forțe Navale – 5.500, Forțe aeriene -10.700, Forțe Compozite – 16.500.” Da, dar îi vom termina pe ruși. Ministrul  Apărării, domnul Vasile Dâncu, îl va răpune pe Putin cu ascuțimea minții.

3. Vorba unui prieten constănțean și tuns la chelie: „mi-am smuls părul din cap când am văzut câți fraieri vin pe Litoral.” În fiecare zi se îneacă minimum un om, dar poți să mori și pe șezlong fără să faci infarct sau AVC. Duminică, două avioane jenibile (zmeul e naveta spațială de lux pe lângă alea) zburau unul lângă altul, la o înălțime de 30 de metri, deasupra plajei din Mamaia. Nu deasupra mării, da? Deasupra plajei. Cele două sicrie cu aripi făceau reclamă unei firme de alune sau sticksuri. Veneau dinspre Năvodari și, la un moment dat, unul dintre ele s-a întors brusc. Aripile celor două codobături ale ruginei erau gata să se intersecteze, au lipsit doar doi metri.

4. Cea mai frumoasă carte despre România are mai puțin de zece cuvinte. O scriu eu acum. „Aloooo, câți morți avem azi?” „952”. „A scăpat vreunul?”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.799 afisari

13 COMENTARII

  1. 2.rachetism
    1.nu dar mai dam sms cu nr. ascuns….
    3.luati-va de par agrafe.
    4.”eterna si fascinanta”
    s-a dat bulau pentru continut….

  2. „panaceu universal, cum ar spune Vlad Voiculescu”. Laitmotivul anului, alaturi de „gafa” Emiliei Sercan pe care le „maximizezi” pina la greata…
    Ce au facut ei,nu conteaza.Unul a salvat mii de vieti, iar ea a dat in gat zeci de „intelectuali perversi”…
    Dintre „doctoranzii” astia, ma gandesc ca ai multi „apropiati”..Asa-i Razvane???

    • Un carator de serviete doar printre „intelectualii” acestia isi gaseste un loc…

    • Rad sorin ,zici ca a salvat mii de vieti voiculescu? Din cauza deciziilor luate de el cit a fost ministru au murit zeci de mii de romani! Cit de jegos poti sa fii !!!!!!! Asa sa-ti ajute Dumnezeu!

  3. Mi se pare ca toți fituicarii de la hârtia asta igienica pe care o numiți voi la caterinca „ziar” va credeți mult mai deștepți decât sunteți în realitate. Inceri sa legi niște idei în articolul asta dar puti a prost.

  4. Băi, gomoșilor, schimbați postul daca nu vă priește ce scriu băieții. De-aia nu mai poate Răzvan sa bea un șpriț, de grija voastră. „Așa-i, Răzvane???”

  5. Am o mare rugaminte pentru cei ce posteaza aici si in general…
    Daca aveti ceva de spus , plus un intelect adecvat nu-i nici o problema sa va citesc opiniile.
    Sa „raspundeti” aratand ca singura voastra lectura este eticheta de la hartia igienica, mai reflectati…
    Va doresc tuturor o zi buna…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger