AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCând va strânge un ONG userist bani pentru bătrânii cu pensii mici?

Când va strânge un ONG userist bani pentru bătrânii cu pensii mici?

1. Războiul e mult accelerat față de Covid. Adevărurile au eternități de cinci minute. E un război pentru centurile de socializare, unde contează ce ai scris ieri doar dacă vrea un panaramez din Piața Victoriei să te „raporteze”. Raportarea e noul denunț la Securitate. Și se laudă delatorii între ei – „io am raportat, azi, 25.” „Io doar 14, mai am de muncă.” E muncă de distrugere făcută de trotinetiștii agresivi  pe care nu îi deranjează că Marx are statui în Germania. Vă dați seama? Să-l reclami pe unul fiindcă nu-ți place ce a pus pe feisbucareală, dar să te dai democrat. Bestii sifonare! Dacă nu-ți convine ce  a scris un om, nu mai intri pe pagina lui, e simplu. Norocul meu e că mi se rupe de sifoane. Ziarul „Național” apare de 25 de ani – da, în 2022 se rotunjește sfertul de veac – pe hârtie. N-ați publicat un rând pe hârtie, dar mă înjurați pe mine, parțial eclozaților!

2. Singurele vietăți din România care au câștigat de pe urma războiului din Ucraina sunt tefeloazele darnice pe banii altora – le iese și comision din oengeală – și maneliștii. Tefeloazele care știu doar refrenul inept „Corupția ucide” (pe lătrăii din Piața Victoriei i-a însănătoșit corupția oengistă și neanchetată) și maneliștii au în comun nivelul de cultură pe care aș fi generos dacă l-aș considera scăzut. E inexistent. Diferența e că maneliștii sunt niște analfabeți duioși, care câștigă bani cinstit. Pe Youtube.

3. „Uniți Salvăm Ucraina”, de acord, dar ați neglijat „Uniți Salvăm Țăranul Român”. USTR contestă „suma de 13.200.000 de euro pe an pentru legume cultivate în spații protejate”. Și tot textul e cu cifre. Din păcate, generația Gadget n-a putut să scuipe emoticoane într-un text oficial. „Bugetul total este de 4.200.000. euro/an, de unde rezultă o suma de 2000 de euro/ hectar/ an, raportată la 2000 de hectare” și tot așa. Dragi copii, vreți să băgați contractele de consultanță și pe tarla?

4. PSD a distrus bătrânii, le-a dat pomană electorală și pensii mici, așa e. Când înjuram eu PSD, nici nu se născuse generația asta de emoticoane pe trotinetă. Vreau să văd acum că oengiștii și corporatiștii strâng bani ca să-i ajute pe bătrânii cu pensii mici. „Uniți Salvăm Pensionarii” – asta nu-i în plan, nu?

5. Trotinetiștii bărboși și epilați pe turloaie – acești bărbați adevărați care te filmează cu telefonul. Gata, Putine, cu prostiile tale! Aștept vremuri normale, teribil de normale, când profitorii cu ecologeala ne vor face poze, în fața supermarketurilor, fiindcă nu reciclăm peturi ca să „salvăm planeta”. Eu nu reciclez nimic.

6. USR, partidul vaccinat împotriva României. Nu faceți comentarii, fiindcă le blochez! Ar fi și culmea să polemizez cu o genune creată miciurinist de Marx și Lenin – a apărut și o statuie a lui Lenin în Germania. Sunteți 2300 de postaci și vă activați doar la evenimentele care asediază Statul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger