1. Cancelarul austriac a vizitat Bulgaria. Din elicopter. Zice că a vrut să vadă care-i treaba la frontiera bulgaro-turcă. Îl interesează Schengenul, vrea să ne ajute, e băiat bun. De fapt, a făcut inspecția asta rasolită pentru a transmite un mesaj alegătorilor lui, care ne tratează exact ca un înaintaș de-al lor cu mustață. În calitate de particulari, mulți români răspund la fel. Mi-a spus cineva, dar nu cred povestea, că o familie de-a noastră a fost jepcărită în vacanța de schi. Cazarea brici – centrala pusă pe 18 grade noaptea și 16 ziua, pe geam sloiuri. Mama și tatăl și-au permis să ia în apartamentul închiriat și copilul. „Mai plătiți 500 de euro peste ce ați dat pe booking sau chemăm poliția să-l aresteze!” „Cum să ne aresteze copilul? Are nouă ani”. Până la urmă românii au plătit, fiindcă asta trebuie să facă românii de 2000 de ani, dar a avut loc un fenomen ciudat. După ce turiștii noștri au plecat, hota a trebuit curățată sau înlocuită, pentru că intrase cașcaval în instalație și se topise, canapeaua avea un miros ciudat, ca de mujdei, iar salteaua era gălbuie.
2. Dacă nu vă simțiți bine pe frigul ăsta, are nea Ursulache, soțul Ursulei, o soluție. Dar să-i dați omului bani, că el ne ajută! Veți face o formă ușoară de răceală și un infarct temeinic.
3. A ieșit scandal fiindcă Iohannis, Ciolacu și Ciucă n-au avut nicio femeie lângă ei, la tribună, pe 24 ianuarie. Au greșit. Ar fi trebuit adusă Monica Macovei, în semn de recunoștință că a sprijinit mediul de afaceri din România.
4. Rugăm autoritățile să aibă grijă cu maidanezii, ca să nu se întâmple lucruri și mai grave. Vă dați seama ce circotecă ar ieși dacă un câine fără stăpân ar lătra-o pe o refugiată care coboară din mașina de la 60.000 de euro în sus? Chiar așa, riscăm să-l supărăm pe domnul actorache de vizavi? Musafirii noștri sunt prietenii noștri. Canalul Bâstroe e un simbol al prieteniei.
5. În „epoca de aur” a lui Ceaușescu, iarna în casă, nu „Iarna pe uliță”, era cam ca azi. Fără apă caldă, n-aveai voie să protestezi, azi ai, dar nu rezolvi nimic. Iar sintagma „epoca de aur” a scornit-o Octavian Paler, plictisitorul ăla grandilocvent. Era o nulitate cu emfază, un ambițios fără talent, credeți-mă, fiindcă sunt geambaș de talente! Paler – sentențios și lemnos, studiat și uscat, răzbunător și lipsit de umor, harnic și zadarnic.