AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBugetarul român, "Science will win" și dopul cu zgardă

Bugetarul român, „Science will win” și dopul cu zgardă

1. Refugiații ucraineni nu s-au dus încă să-i ajute pe românii din Chilia Veche, dar sunt convins că vor da dovadă de solidaritate. 

2. În contextul pandemie – război, U.E. se poartă cu țările membre ca bugetarul român cu particularii. Când are o problemă, bugetarul român vine la tine mieros, îți spune ce deștept ești și cât te admiră, îți promite că se va revanșa, dar nu avansează nimic concret. După ce îi rezolvi problema, bugetarul român îți mulțumește cu o mai mică intensitate decât atunci când te-a flatat și nu-i trimite nici măcar un buchet de flori soției tale. BUGETARUL ROMÂN CREDE CĂ I SE CUVINE ORICE ȘI ȘOSEAUA CÂȘTIGULUI ARE SENS UNIC – SPRE BUNĂSTAREA LUI. Cu bugetarul român trebuie vorbit așa, imediat după ce te acroșează: ce ești dispus să faci ca să îți rezolv chestia pentru care ai venit să te milogești?

3. Statule român, știi expresia „banii înainte, ca la curve?” Trebuie pusă în aplicare în U.E. Mai bine să fii considerat curvă decât fraier. Curva a luat banii și ai boală pe ea, că poate nu te-a servit cum trebuie. Poți să o și urăști pe curvă. Dar de fraier râzi, fiindcă fraierul nu se alege cu nimic.

4. Încep iar restricțiile covid? Domnule Iohannis și mă, Ciolacule: în România sunt antivacciniști chiar și vaccinații. Vaccinul a fost tot cu dublu standard, ca mezelurile din supermarket? Același salam, de la aceeași firmă, dar ăla din Franța și din Germania se poate mânca, iar cel din România e fraged ca un ciorap. Cam asta e diferența dintre Piața Universității (unde am fost și eu până pe 24 mai 1990, că pe urmă au rămas doar vamaioții de la corturi) și Piața Victoriei. Diferența dintre mâncare și mâncărime.

5. Ați văzut dopurile cu zgardă? Apa la pet are, mai nou, o zgardă, ca să nu mai arunci căpăcelul și să îl recupereze oengiștii cu ecologeala. Draga mea Gretardata Thunberg, te rog să mă scuzi, dar în timpul meciului de sâmbătă seară, m-am enervat și am rupt vreo zece zgărzi – sper că am nimerit pluralul.

6. Asta suntem noi în U.E. Un dop cu zgardă. Normal că trebuie să ne vaccinăm și să ne punem la pozele de profil „Science will win.” Am toată încrederea în știință. Oamenii au ajuns pe Lună în 1969. În 2023 au întârziere, de la două ore în sus, 50% dintre avioane. Știința, dom’le, știința!

2.059 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri