AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBiserica e singura corporație fără acționari străini

Biserica e singura corporație fără acționari străini

   1. Niște ziarici liberi ca niște cățeluși în lesa oengistă s-au deghizat și au făcut un film tezist despre Biserică. O tâmpenie de documentar, care nu demonstrează nimic. Într-o țară în care trotinetismul e mai bestial decât ceaușismul târziu, Biserica deranjează. Biserica e singura corporație din România fără acționari străini. Iar decrepitudinea unor preoți (bărbile alea buruienoase, exprimarea arhaică și onctuoasă) e ca praful de pe mașini. Praful ăla nu e rău, praful ăla protejează vopseaua.

În termeni laici, religia e o bucurie și o speranță pe care nu ți le oferă cotidianul scârbos. Iar pentru panaramezii de la Recorder, dacă religia nu e o bucurie și o speranță, ar trebui să fie măcar o frână. I-ar împiedica să se deghizeze. Acel reporterache hirsut de la Recorder s-a deghizat. Atunci să-și rujeze și cavitatea provocatoare și zgomotoasă de sub barbă! Frâna pe care am descris-o i-ar opri pe ziarici și din drumul spre veșnicul prânz cu rahat. Același și același rahat despre corupție. Nu hoția e marea nenorocire a românilor. Marea nenorocire a românilor e lipeala. Românul vrea să se lipească, să atârne pe lângă șmecherii „updatați”. Ziaricii de la Recorder s-au lipit de un oengeu generos.

2. Apropo de lipeală. Duduia de 40 de anișori pe nume Bianca Drăgușanu a zis că nu s-ar îndrăgosti de un bărbat care conduce o Skoda Octavia. Dacă nu se căsătorește iute cu un greucean, peste cinci ani abia-abia se va lipi de un burtos care își bagă Loganul la programul Rabla, după ce l-a plătit în rate, cu avans zero. Silfiida e, de fapt, masivă. Și e în pericol să-i crape cusăturile. Și să se reverse… Mă opresc. E bună frâna, e bună.

3. O firmă de recrutare a forței de muncă avea de trimis 16 oameni în Germania. 9 vaccinați și 7 nevaccinați. Toate mașinile erau pe teren, rămăsese o singură dubă de 10 locuri. Cine s-a dus cu duba, cine s-a dus cu avionul? Varianta umanistă – „cei mai în vârstă au plecat cu avionul”. Dar varianta umanistă a căzut și era normal să cadă în fața variantei de business. Varianta de business – „vaccinații pe calea aerului, pentru că nu sunt testați cu 24 de ore înainte de zbor. Din 7 nevaccinați, sigur ar ieși unul pozitiv și s-ar pierde banii pe biletele de avion”. Eu nu vă îndemn să vă vaccinați. Eu constat că nu vă puteți opune. Expresia „stau ca vulturul pe stâncă” e pentru perdanți.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.595 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger