AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBig Pharma are datoria să repare instalațiile electrice din spitale

Big Pharma are datoria să repare instalațiile electrice din spitale

   1. Mitingul împotriva restricțiilor a fost bunicel. A fost peste posibilitățile AUR în centrul Bucureștiului. Cineva a transmis cuiva o amenințare. Impenetrabilul imperturbabil și imponderabil de la Cotroceni o fi simțit acest seism politic de gradul patru spre cinci? 

2. România nu e pregătită să aibă secții ATI. O secție ATI presupune instalații electrice performante. Pentru că ne-a exploatat, pentru că ne-a luat, din 2000 încoace, 10 dacă nu chiar 20% la sută din salarii, pentru că ne-a batjocorit fioros, Big Pharma ar trebui să zugrăvească și să modernizeze toate, absolut toate spitalele de Stat din România. Hai, Big Pharma, bagă manichiura în poșeta aia fără fund!

3. Dan Barna a spus că la Constanța a avut loc „o tragedie dramatică”. Dan Barna este cel pe care l-au votat inteligenții care râdeau de îngrămădita Dăncilă. Dan Barna a fost reprezentantul capitalului străin în România. Dan Barna și parțial eclozații din USR s-au folosit de Colectiv și au transformat spitalele în focare de Big Pharma. Dan Barna și USR au făcut din România scena unei „comedii vesele”. Dan Barna a pierdut alegerile pentru președinția USR PLUS. Pe Dan Barna, pe acest vag alfabetizat care a preamărit digitalizarea, l-au învins digitalizarea și cei care l-au inventat.

4. Sunt convins că Dan Barna a avut mai multe voturi decât Dacian Cioloș. Dar votul online e mai tare ca numărătoarea lui Stalin. Cioloș vine dintr-un partid fără membri și fără votanți. PLUS are maximum 2 % în cel mai optimist sondaj. Și totuși Dacian Cioloș l-a învins pe unul care a condus un partid de  10-12 % – mulți oameni bolnavi mai sunt, Doamne! O să-mi spuneți că paritatea din interiorul alianței nu coincide cu paritatea de pe stradă. Nu contează. Barna măcar era caraghios. Cioloș e cel mai îmbătrânit om din USR PLUS, Cioloș e de două ori mai plictisitor decât vârsta lui într-o țară în care avem și centenari zglobii – Mihăiță Șora, de pildă. Cioloș va decredibiliza și trotineta.

5. Barna avea afaceri și s-a pârlit rău cu niște fonduri europene. Dar are încredere în justiție. Cioloș n-are afaceri. Cioloș nici n-are nevoie de afaceri. În România, numai fraierii au afaceri. Adevărații șmecheri sunt ei înșiși afacerea altora.

6. Dacă tot a câștigat Cioloș, eu cred că Vlad Voiculescu ar trebui pus ministru al Sănătății. Ar fi vremea să conducă și băiatul ăsta ceva, fiindcă n-a avut până acum nicio funcție. Iohannis, Cîțule, puneți-l voi ministru pe Vlăduț înainte să-l pună alții!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.559 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger