Bicicleta e o armă

1. Citez din „Național” de ieri: „În comuna belgiană Poperinge are loc un experiment. De la 1 septembrie, șoferilor li se interzice să îi depășească pe bicicliști.” E o nouă formă de colectivizare, iar bicicleta a devenit o armă. Peste câteva luni vom auzi că șoferii trebuie să se lase scuipați de trotinetiști. 

Nu exagerez deloc. De aproape zece ani scriu împotriva ecoanarhiștilor. În țara în care șoferii și fumătorii nu mai au niciun drept, biciclozaurul e tatăl șmecheriei și fratele emancipării. Caz concret din 2015. S-a întâmplat în Herăstrău. „Din motive neclare, o bonă a scăpat din mână căruciorul, iar copilașul de șapte luni a căzut în lacul Herăstrău.” Așa a susținut ticăloasa presă română. Noroc că am restabilit eu adevărul pe 18.06. 2015, tot în „Național”. „Motivele sunt foarte clare. Bona s-a ferit de un biciclist, care a lovit căruciorul și s-a tirat. În Herăstrău există piste pentru acești întârziați ai Daciadei, care se scarpină în dos cu șaua de bicicletă. Dar ei trec pe unde vor și accidentează zilnic trei-patru oameni.Prin parcuri, producătorii de hemoroizi rulează suveran, ca leii prin junglă.” Copilașul a fost salvat de ospătarii de la două cârciumi de pe malul lacului – doi băieți și o fată. De la ei știam povestea, mi i-au prezentat patronii lor. Bineînțeles că producătorul de hemoroizi n-a ajuns în arest.

Din 2015 am evoluat. Îți intră în curte, fără să dea bună ziua, câte un parțial eclozat și te întreabă „nu e vreo trotinetă pe aici? Că mie așa îmi apare pe aplicație”. Ce să-i răspunzi? „Nu, mă, e la vecinu’. Dacă n-o găsești în curte, du-te peste nevasta-sa în baie, ca să faceți duș la dublu, cum v-a învățat acea posesoare de ugere Milka!” Și după ce găsește trotineta, hapciupaliticul o ia pe contrasens. Trotinetiștii merg pe contrasens și pe străzile principale, iar poliția nu face nimic. Trotinetiștii au mai puțin de 8% în sondaje și terorizează România pe centurile de socializare. Trotinetiștii au scornit expresia „sobrietate energetică”. De ce nu abstinență energetică? Trotinetiștii stăpânesc bine subiectul, așa că vreau să-i întreb în cât timp se iese din sevrajul de apă caldă.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger