AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBiblioteca pentru chiloți

Biblioteca pentru chiloți

1. „Apă cu porția în zece localități din Iași. Oamenii sunt sfătuiți să-și facă rezerve. Resursele se epuizează rapid. În două localități, apa potabilă este furnizată doar patru ore pe zi. În alte opt localități, apa ajunge la consumatori câteva ore zilnic.” Pe 14 mai am scris în „Național” că „nu mă interesează nici de Ucraina, nici de Rusia, dar, dacă Rusia va câștiga războiul, va fi rău pentru noi. În momentul de față, e o mare bătălie pentru resursele de apă. Unde sunt cele mai multe, poate, din Europa? În Ardeal. Putin i-a promis lui V. Orban că va face ce vrea în Ardeal. Apa e ultima noastră resursă importantă (în mare parte deja vândută) și aștept glumele trotinetiste cu tunelurile dacice, hihihi și hahaha, ce amuzant!”

 2. Eu i-am transmis lui Iohannis să se ducă printre profesori, fiindcă în cancelariile din școli se vorbește mai sincer decât în cancelariile europene doldora de neoactiviști, dar domnul sas elocvent ca un Trabant nu m-a ascultat. Regele Charles s-a întreținut cu Iohannis, la Cotroceni, mai puțin decât cu regele Cioabă la Viscri. Mda. Eu nu eram convins că Harry e fiul lui Charles, fiindcă de la derbedoaica bipolară Diana te puteai aștepta la orice. Prințesa progresistă a fost o Sue Ellen (din serialul Dallas) fără alcool. Dar acum m-am lămurit. Prințișorul de pub Harry a luat și de la tăticu’.

3. Cosmin Olăroiu a vorbit la un podcast organizat de „Gazeta Sporturilor” și a spus „ce ne dă nouă U.E.? Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb.” Corect. Un mare antrenor își permite să fie sincer. Și bineînțeles că au sărit să-l înjure toți panaramezii parțial eclozați, toți măscăricii trotinetari, toată vermina din Piața Victoriei. Mai interesant mi se pare ce se întâmplă la „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor”, care au același stăpân, dar și-au transferat prioritățile. Cea mai mare ziaristă de la „Libertatea”, pe nume „Fata de la pagina 5”, a dispărut. În schimb, GSP e noua „Libertatea”, e „Biblioteca pentru chiloți”.

4. Am văzut la PRO TV că pompierii au primit patru roboți de intervenție. Roboții ne lipseau. Nu ne-au ajuns aitiștii și salamandrele oengiste de după Colectiv. E clar că trebuie să dau iarăși definiția aitistului – unii mi-au și furat-o, o folosesc ca și când ar fi scornit-o ei. Aitistul este combinația ideală de inteligență artificială, prostie naturală și propășire anticulturală. Creatorii de roboți sunt cea mai neizbuită specie de aitiști. Cât de zevzec să fii ca să inventezi un robot și pe urmă să te plângi că nu mai poți să-l opreșți? Puneți labele pe carte, analfabeților digitalizați! Literatura v-a luat-o înainte cu 140 de ani. Atunci l-a făcut Geppetto pe Pinnochio și Carlo Collodi pe amândoi.

5. PSD e blat cu USR, altfel n-ar folosi o croitoreasă ușor strâmbeanu pe post de propagandistă. Iohannis și PNL sunt cu „România educată”, PSD e cu Crevedia crăcănată.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.815 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger