Cauta

Băncile trebuie să plătească o taxă pentru rigiditate

1. Pe vremea lui Ceaușescu, la cinematograf nu se proiecta de la început filmul pentru care plăteai biletul. Întâi se difuza un documentar de propagandă. Nu se uita nimeni. Tinerii chicoteau și spuneau măscări. Cam așa sunt și filmele făcute de ziaricii de la  Recorder. Niște prostii teziste. Ultimul e despre preoți, că doar nu despre trotinetarii drogangii care au furat sacii cu voturi. Normal că trebuie atacată Biserica, pentru că în fiecare parțial eclozat din partidul psihotrop zace câte un mic Enver Hodja. Orice panaramez mancurtizat are o cultură vizuală vastă. Dă share filmelor materiast dialectice încropite de Recorder și ține la poza de profil steagul altei țări. 

2. În urmă cu niște ani, m-a chemat Dorin Chioțea la o emisiune cu activiștii de la Recorder. Am măturat cu ei pe acolo, mai era puțin și îi scoteam plângând din studio. Tema: cărțile scrise în pușcării. Am spus clar că n-au nicio vină cei care le-au scris, pentru că ei au profitat de o lege dată de alții. Dar micii torționari gândeau și gândesc altfel. Pentru ei nu era de ajuns că unui om i s-a luat libertatea. Măscăricii ar fi vrut ca omul să fie și batjocorit. Cum îi batjocoresc ei pe preoți. Ce pretenții să ai de la unii care au strigat în Piața Victoriei „cine nu sare ia condamnare”?

3. Am văzut că a devenit subiect și Olivia Steer. Slab bărbat are! Ori o oprești ori o aperi. Sau poate că doamna îl bate acasă și el vrea să o țină ocupată cu alte chestii.

 4. Buzatu e un libidinos, am convenit asta. Dar câte zeci de mii de portbagaje se pot umple cu acele comisioane nejustificate cu care băncile l-au dezbrăcat pe român până la ecorșeu? Băncile trebuie suprataxate, fără îndoială. Și asta nu e măsură comunistă. Dimpotrivă. Pe patronii cu 20-30 de angajați îi bagi în faliment, dar avantajezi băncile? Să plătească (și) pentru faptul că sunt dezorganizate. Dacă ai o problemă și dai telefon, îți răspunde o tâmpită robotizată, care te transferă altei tâmpite și tot așa de șapte-opt ori. Și de fiecare dată ți se cere să spui povestea de la capăt. Și nu te poate ajuta niciuna. Sau te ajută, dar în anumiți parametri. Băncile și multinaționale trebuie să plătească o taxă de rigiditate. Un 15 % din profit ar fi foarte corect.

Ultimele stiri

  • Semnal de alarmă tras de FACIAS: Criza transplanturilor se agravează
  • Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană
  • PSD propune amenzi de zeci de milioane de euro pentru magazinele care scot produsele românești de la raft
  • Distribuitorii de energie confirmă avantajele plafonării: în lipsa acesteia, românii ar plăti dublu
  • Cum afli singur câţi bani ar trebui să primeşti în plus la pensie, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Breaking News: Generalul Adrian Ciocârlan, directorul adjunct al SRI, ar urma să fie audiat şi el la DNA în dosarul lui Coldea
  • Se schimbă liniile la Washington: Donald Trump, viitorul președinte al SUA / ȘOC în Congres, cine va deține puterea în următorii 4 ani!
  • Nu s-au cuminţit nici în puşcărie! Cum au înşelat trei deținuți din Alba mai mulți bătrâni
  • Ai maşina înmatriculată în Bucureşti? Ghinion! Vei plăti mai mult pentru poliţa de asigurare RCA
  • Salariul uriaş de care ai nevoie ca să-ţi mai cumperi un apartament în Bucureşti. Băncile nici nu te bagă în seama fără leafa asta!
  • Exit mobile version