AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBăgați un booster, că e bun la casa omului!

Băgați un booster, că e bun la casa omului!

1. În 1991, după ce Michael Jackson și-a contorsionat operațiile estetice pe stadionul 23 August, niște fetițe plângeau la aeroport. „Aoleuuuu, a plecat Michael! Și nu mai vineeee!” Fetițele alea sunt sărite azi de 40 de ani. Venise și plecase idolul unei generații. Nu știm dacă Elon Musk a fost în România, dar de plecat – sigur a plecat. „Azi îl vedem și nu e.” Și nu mai vineeee! Vorba unui băiat deștept – „dacă aveam banii lui Elon, nu mă duceam la Bran nici să-i fac parastasul câinelui!”

2. Potrivit postului România TV, nici un politician n-a fost la pomenirea morților de la Colectiv. N-am verificat știrea, o iau de bună și consider că era normal să fie acolo până și politicienii useriști care n-au intrat în Parlament. Despre miniștrii, senatorii, deputații și primarii USR ce ar mai fi de zis? Singurele persoane din România care au profitat de tragedia de la Colectiv au fost salamandrele oengiste din USR. Și pe urmă n-au mai luat foc cluburi. Au luat foc spitale.

3. Dacă eșți un adevărat userist și vrei să ne arăți că suntem conspiraționisti și corupți – atunci te duci să faci un booster de mare angajament! Unde sunteți, useriștii mei? Demonstrați-ne că suntem primitivi! Băgați fiecare câte un booster de toamnă, că e ca borcanul cu murături, e bun la casa omului! De ce nu-i nimeni la coadă la booster? Niște oameni emancipați ca useriștii ar fi normal să ne anunțe iarăși „io m-am programat la Fetești, iuhuuuu! Io la Lehliu, e mai aproape, ți-am tras-o!”

4. Colectiv a fost de Halloween. La Seul au murit 150 de oameni tot de Halloween, dar e o coincidență. Cine face asemenea paralele e un retrograd și trebuie sfidat. Cu un booster meseriaș. Chiar așa, a ajuns machiajul de Halloween să fie mai șmecher decât măștile care ne protejează de Covid? Unde ne trezim aici? Vrem o țară ca afară, ne luăm măștile înapoi, toți pentru măști.

5. Avem Halloween, cu manifestări tematice, și la grădinițe. Acest lucru demonstrează că noilor generații nu le e frică de cimitir. Au alte probleme. Am auzit ieri dimineață, la Buzdugan și Morar, că mulți elevi au planuri mărețe. Adică 1000 sau 2000 de followers pe centurile de socializare. Și suferă dacă nu-și ating acele obiective. Frica de ratare se instalează mai repede.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.823 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger