AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisAustria schengenistă a distrus vacanțele românilor

Austria schengenistă a distrus vacanțele românilor

1. Austria schengenistă a stricat vacanțele românilor care voiau să iasă din țară prin Bulgaria și Ungaria. Aceeași Austrie a stricat și vacanțele românilor din diaspora, care au venit acasă pentru a-și revedea părinții și copiii lăsați cu bunicii. A fost o vară de neuitat, cu sute mii de români umiliți la frontiere pentru că așa a vrut o țară de schiori printre contracte care păgubesc Statul Român. Austria importă sfeclă din Ungaria, iar românilor le vinde zahăr. Austria aduce lemn din România, iar ungurilor le vinde mobilă. Austria consideră că România este o țară nesigură, dar a privatizat câteva bănci românești și a deschis aici sau a preluat societăți de asigurări. Austria le vinde românilor benzina lor de la Petrom și îi ține cu zilele în vamă, cu motoarele pornite. 

2. Cine credeți că plătește campaniile împotriva sistemului sanitar din România? Cine s-a opus transplantului pulmonar făcut la noi? Cine este în spatele plozilor de turnători (dovediți) la Securitate, care construiesc spitale în România?

3. Atitudinea Serenei Williams față de Simona Halep a fost mizerabilă și explicabilă. În mod normal, și ea, și toată familia ei ar merita acuzate de xenofobie. Neamul Williams ne urăște de peste 25 de ani. Mai concret, din 1997, când Irina Spârlea și Venus Williams s-au întâlnit într-o semifinală la US Open. Manieratul tătic al surorilor Williams a spus că Irina Spârlea e „un curcan alb.” Nici n-a fost întrebat „dacă Irina e un curcan alb, matale ce fel de pasăre ești? Cumva acea pasăre dintr-un poem celebru, scris de Edgar Allan Poe?” Precizez că am menținut polemica în contingența anului 1997, când corectitudinea politică de abia ajunsese la adolescență, era un fel de Greta Thunberg a sfârșitului de mileniu.

4. Pacostea globalistă nu iubește doar Austria și Ucraina. Parțial eclozații din partidul trotinetist au, mai nou, sentimente și pentru Kosovo. Foarte bine. Atunci să dea UEFA 3-0 pentru Kosovo și gata. Eu nu vreau să se întâmple asta, pentru că neaveniții care au distrus fotbalul românesc și-ar trage aluri și discursuri de martiri.

5. Dar să ne relaxăm, fiindcă vine uichendul. Mi-a zis un prieten că „am fost invitat la deschiderea unei piețe, adică la un fel de Untold pentru 50 plus.”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.