AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisAș prefera să facă Udrea Gala Bute încă o dată decât să...

Aș prefera să facă Udrea Gala Bute încă o dată decât să aibă useriștii grijă de spitale

1. Am mai jos o știre care miroase ca un rocker. În Spania a apărut un virus hepatic. Și se manifestă doar la copiii între doi și șapte ani. Dar să vedeți ce situație! Niciunul dintre micuții înțepați împotriva Covid nu a luat virusul. Hai, pe bune! În concluzie, dacă ne vaccinăm copiii împotriva Covid, îi scăpăm și de hepatită. Panaceu, nene, panaceu! Vlad Voiculescu a zis „panaceu universal” – acesta e nivelul USR. Cred că e bun și un vaccin expirat, dar vaccin să fie, noi vrem vaccin, „vaccinați-vă, oameni buni!” Întâi îi vaccinăm până la hematom pe copii și pe urmă îi întrebăm ce îi doare. Pe primul loc vaccinul, pe doi – consultația. Așa trebuie. Vaccinul salvează vieți. Doar pe mama a omorât-o. N-a avut în viața ei probleme cu plămânii și, la o lună de la vaccinare, a făcut cancer pulmonar. Dar a fost o întâmplare, siguuuur, o coincidență nefericită, sunt nebun, speculez aiurea. Și eu am două doze în mine și multă prostie. Dar măcar recunosc. 99% dintre vaccinați sunt și acum convinși că au procedat giugiuc. Autocritica, autoironia, recunoașterea greșelii – pentru astea îți trebuie creier, cultură sau măcar școala bulevardului.  

2. Purtați-vă frumos cu frații noștri ucraineni, că altfel erați acum la doza a cincea! Vă făceau ăștia ca la Shanghai, vă încercuiau cu cârlige de hingheri și vă puneau în cingheluri de abator. Noi suntem obișnuiți, fiindcă așa au procedat și legionarii în interbelic. Sunt deja la punctul doi al textului, dar nu pot să-mi revin de la punctul unu. Vaccinul anticovid îi salvează pe copii de hepatită, Doamne, Maica Domnului! Dar e normal într-o țară care o compătimește pe o pretins intelectuală mai bătrână decât menopauza ei, cu care au apărut poze (deloc) provocatoare.

3. Mai aveți vaccinuri, ceva? A zis Cîțu să o anchetăm pe doamna Ursula pentru cele 50 sau 100 de milioane de vaccinuri în plus. E bun și Cîțu la ceva, bravo, Cîțule! Dar USR se simte bine? De unde remușcări la filiera vieneză? „Vaccinați-vă, oameni buni!” Mie îmi plăcea și de o actriță, care recita, la toate televiziile, cu glas sepulcral, „pandemia a închis cortinele teatrelor…”

4. Cunoașteți care-i diferența dintre Regi și președinți? La începutul anilor ’30, în România a venit Lisl Goldarbeiter, Miss Univers în 1929. Regele Carol al II-lea a dus-o pe Lisl la Peleș, împreună cu Miss România și cu mămica lu’ Miss România. Știți cum au plecat toate trei de acolo? Cu Salvarea. Băsescu s-a învârtit vreo 10 ani, ca un coif într-o căldare, în jurul Elenei Udrea. Totuși, să ne înțelegem. Aș prefera să organizeze Udrea Gala Bute încă o dată decât să aibă useriștii grijă de spitale.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.641 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger