AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisAm aflat de ce useriștii sunt ecologiști

Am aflat de ce useriștii sunt ecologiști

1. Vreau să le adresez o rugăminte tovarășilor ziarici useriști. Bă, propagandiștilor, fiți toleranți! Nu mai discriminați LGBT! Iubiți LGBT în totalitate. Adică LGBT-ul trotinetist e bun, iar LGBT-ul între popi și pesediști e nașparliu? Trebuie să ajungeți la consens. LGBT e democratic, e complementar, e pentru tot poporul, că doar n-o fi numai pentru vaccinați. Apropo, nu-i nici naiba la centrele de vaccinare. USR, ce faci? Nu-i mai jignești pe oamenii care nu se vaccinează? Dar activiștii Rezist de la Recorder de ce n-or flatula și un film despre vaccinurile nefolosite, pentru care Statul Român a plătit sute de milioane? Eu am fost la o emisiune cu panaramezii de la Recorder. Le-am dat de au behăit. Unul dintre ei interpretase greșit îndemnul lui Adrian Năstase – „să-mi numere ouăle!” Ziariciul o fi vrut să și le numere, dar cred că și le-a tăiat. Și avea o voce în consecință.

2. Avem călugărul amant, avem antrenorul de fotbal care se masturbează în fața fotbalagiului, iar pe fotbalagiu îl apară mămica, e și păcat să nu trăiești în țara asta. În al Al doilea Război Mondial l-am avut pe Berilă, asasinul de brutari (a omorât vreo 20), la începutul anilor ’90 a fost în vogă violatorul de fochiste, iar între 2000 și 2010 am dat-o în duioșie. Era la modă cântăcioasa îndrăgostită, care „simțea fluturi în stomac” și răgea la microfon de ziceai că are broaște în burtă. N-ajungea tot smirghelul din lume să o salveze de celulită, dar ea simțea fluturi în stomac, avea creierul varză, păduchi în poșetă și visa Dubaiul.

3. Am revăzut zilele trecute, la un post de știri, imagini de acum câțiva ani cu useriștii care au avut intrare liberă la Muzeul Antipa și făceau ca atare în Parlament când lua cuvântul câte un pesedist. Nimic nou. Cam așa se purta și extremistul (dar extremist pe bune) A.C. Cuza în timp ce vorbea Nicolae Iorga. Mai exact, Iorga perora la tribună, iar când ridica privirea spre sală, A.C. Cuza își punea palmele deasupra capului și le mișca înainte și înapoi, imitând un iepure care dă din urechi. Elocventul Iorga începea să se bâlbâie, se înroșea, gesticula. Nimeni nu înțelegea nimic, pe vremea aia nu erau reviste de scandal care să răscolească trecutul. Până la urmă s-a aflat de ce lua foc marele istoric. A povestit A.C. Cuza. Tatăl lui Iorga fusese un avocat vicios (jocuri de noroc, alcool) și când îl lua scrânteala avea senzația că îi umblă iepuri prin cap. Useriștilor le umblă pe sub frunți mamutul radioactiv de la Antipa și de-aia sunt ecologiști.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger