AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisAlianța TVR - MagicCamp. Pe bani publici, normal

Alianța TVR – MagicCamp. Pe bani publici, normal

Citez de pe InPolitics.ro. „TVR a luat în aceste zile o decizie controversată, potrivit căreia fundația MagicCamp, a fostului ministru userist Vlad Voiculescu, va beneficia de o campanie gratuită de promovare pe post, în scopul convingerii românilor să îi doneze 3,5 din impozitele pe salarii.”

Această manevră sfidătoare și nesancționată penal se desfășoară în țara în care medicii sunt hărțuiți, iar importatorii de medicamente favorizați. Șef la TVR este un pițigoi evitat de talent (dacă îi dau o dictare, îl urc pe pereți) și upgradat. Ziariciul e doldora de grade de cunoaștere a realității, desigur. Îl cheamă Turturică, nu mă leg de numele cetățeanului, dar specialiștii în ornitologie din pădurea Băneasa puteau mai mult.

Să trecem la MagicCamp. Maximum 5% din electorat (vorbitorii de giboneză corporatistă) ar fi-n stare să creadă în basmul MagicCamp, un fel de Moș Crăciun pentru adulții candizi. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă spitalele ar fi conduse iarăși de contabilul care caută splina pe google și a interzis transplantul de plămâni în România. După ce Vlăduț n-a mai fost la Ministerul Sănătății, marii noștri chirurgi – Lutierii și Ceasornicarii lui Dumnezeu – au făcut opt operații de transplant pulmonar.

Să-i dăm bani, ca să aibă grijă de sănătatea copilașilor, unuia care a spus „panaceu universal” (pleonasm demn de o manichiuristă care face „reconstrucție de unghii”) și „pacienți transplantați”! Bravo, TVR! Eu vreau să le donez 3,5% celor două doamne care vor construi un spital. Cucoanele nu sunt doctorițe și nici milionărese, dar le dă ctitoreala afară din salonul de cosmetică. Ctitori – ele și Ștefan și cel Mare. Presupun că și sufletistele au multe grade de cunoaștere a realității.

Revin la Vlad Voiculescu – intelectual, filantrop și taumaturg în viață. Știe și istorie. A zis că românii sunt subțirei, în lupta anticomunistă, față de Solidaritatea din Polonia. A făcut școala după ’90 și cred că a făcut-o online, așa că n-a aflat că Walesa a fost un flecușteț parfumat, un kikiri – mikiri pe lângă Rezistența din Munți, pe lângă țăranii români care s-au opus colectivizării, pe lângă intelectualii morți la Canal sau în temnițele staliniste.

După ce vor parcurge acest text (cu greu, dar nu eu sunt de vină, ci învățătoarele lor), unii mă vor acuza de Teoria Conspirației, normal. Acele ființe fac parte din specia „Ovine șablonarde”. Această specie iubește legea și merge cu trotineta pe contrasens.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.741 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger