AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisAdrian Păunescu mort e mai viu decât cei care îi murdăresc posteritatea

Adrian Păunescu mort e mai viu decât cei care îi murdăresc posteritatea

1. Pe vremuri, primarii organizau niște tâmpenii – Festivalul Cireșelor necoapte, Ziua Urșilor Gunoieri – și decontau la greu. Centurile de socializare sunt mai jenibile decât primarii, așa că au găzduit Săptămâna Buhnici. Ziariciul Buhnici a zis că nu-i plac doamnele rubiconde și că soția lui arată ca o minoră. Și pentru asta Buhnici a ajuns vedetă și chiar a fost acuzat de  pedofilie. Nu e pedofil, e un parțial eclozat care a votat partidul trotinetist, e un panaramez macho scopit de proprietatea termenilor. A vrut să spună că soția lui nu-și arată vârsta. Ce pretenții să ai de la unul care abuzează lumea cu podcast-uri despre digitalizare? E normal să-i placă femeile gonflabile dacă bălmăjește emisiuni despre mașini electrice. Ce ați fi vrut să facă la Neversea o minte de gadget constipat? Să citească o carte? Ar fi putut să încerce ziua, pe plajă. Bătea vântul, îi foileta paginile și primea Buhnici cartea gata citită.

2. Până în 2015, Mamaia a fost administrată de un primar libertin. Acum e pe mâna unui liberal cazon și rezultatele sunt încântătoare. Mai bine venea un userist și o făcea stațiunea exclusivistă a bărboșilor în rochițe. Cel mai frumos e în parcări. Parcarea publică (96 de lei pe zi, până acum) e goală. În parcările hotelurilor  badigarzii câștigă bani frumoși. Se încalecă mașinile, dai o șpagă de 10 -15 lei și te blochează altă mașină. Dar vine badigardul salvator: „stai, bossule, că omu’ a lăsat numărul în geam, îl chem io acum de pe plajă!”

3. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc are ceva de împărțit cu eternitatea lui Adrian Păunescu și cu Cenaclul Flacăra. Auzi, IICCMER! Denumirea corectă era Institutul de Anticomunism la Seral, adică I.A.S. Acest I.A.S (acronim comunist, pe vremuri Întreprindere Agricolă de Stat) e un C.A.P. care reintroduce cenzura. Alți dușmani de după moarte ai lui Păunescu au vrut să-i dărâme statuia din Parcul Grădina Icoanei și l-au făcut bolșevic pe un antisovietic violent și proamerican ostentativ – „Cenaclul Flacăra” a fost o formă valahă de flower power, după ce poetul „de inimă și de stadioane” a avut o bursă de un an în SUA, la începutul anilor ’70. Păunescu a dat pinteni naționalismului ceaușist, dar nu poți să-l acuzi de bolșevism pe fiul unui deținut politic din anii ’50. Era un poet de tunet și fior. Versuri mari, compromisuri mari. Azi, are peste 20 de statui în România și în Basarabia. Păunescu mort e mai viu decât cei care îi murdăresc posteritatea.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.410 afisari

13 COMENTARII

  1. Si ma rog IICACA…asta e abonat la bani publici?Ca pute tara de astfel de”institute” care maculeaza valorile romanilor chiar -sau mai ales- postum.Cine sunt „investigatorii” unui astfel de „institut”?Nu este greu de ghicit .Chiar daca nu-i stim nominal,le stim profiluL.Tradatori de tara,tucalari ai strainatatii,contestatari ai adevaratelor valori ale acestei natii,niste scursuri ale societati cu pretentii”elitiste”.La pubela cu voi,gunoaielor!

  2. Adrian Păunescu… laudele n-au sens, e de-ajuns să-i pronunți numele. Și (nu mă adresez unei persoane anume) să-ți scoți căciula, băi gretoid cu mufă USB și etichetă la căpăstru, care n-ai pus în viața ta mâna decât pe Cărtărescu sau pe Liiceanu și crezi că, de-acum, ejti cult în cap.

    Pe de altă parte… fi-sa și Uniunea Scriitorilor au grijă să-i murdărească memoria, măcar prin asocierea numelui cu porcăriile abjecte care se fac acolo. Bleah.

    • Dumnezeu să îl odihnească pe Adrian Păunescu!
      În ce sens „fi-sa și Uniunea Scriitorilor au grijă să-i murdărească memoria”? Care fiică a lui și ce porcării se fac la Uniunea Scriitorilor?

  3. Cât mai furajeazã statul mafiot, din banii românilor, tot felul latrine bugetofage, gen IICCMER, aia a lui Ellie Wiesel care spurcã neamul românesc cu acuzatii de holocaust( când, de fapt, a fost invers) si altele?

  4. mizeriile care i se fac lui Daea pe la tv cu haznaua 3 in frunte , este o operatiune a securitatii de a mai spala de pacate psd-ul . dupa ce au facut legea off shore , pentru care Ceausescu i-ar fi impuscat pentru tradare , psd cu ciolacu impreuna cu pnl cu popescu si udmr cu hunor si spre bucuria usr ului , acum securitatea care ii vor la putere pe psd vor sa faca lumea sa spuna , uite domle cum ii chinuie pe saracele jigodii din psd cum persecuta curvele din psd cu dosare stupide ca si pe dragnea . pute de la o posta , a intelligence de dambovita .

  5. Ce naiba are institutul asta cu Adrian Păunescu și cu Cenaclul Flacăra?! Nu reușesc să mă dumiresc. După o astfel de intervenție penibilă e limpede că denumirea e doar o etichetă pompoasă pentru niște sinecuristi, inși de profesie „anticomuniști”

  6. Pentru E Neagoe, acest institut finantat de stat se baga in seama. Isi face simtita prezenta. In rest, Adrian Paunescu isi merita cinstita memoria de catre cei care l-au agreat. la multe spectacole organizate de el am participat. Am trait spectacolul, eu si colegii mei din santier, la modul cel mai explosiv cu putinta. Despre ong urile, de la cele de inmatruculat masini pe biserici si culte, pana la oprirea marilor exploatari de resurse minerale, aica centrale hidro si cariere ,statul roman trebuie sa ofere explicatii. pana nu va fi prea tarziu. Pansa la insasi aruncarea totata in derizoriu a statalitatii. In tara sunt functionale, cu sau fara inregistrare fiscala, in jur de 90.000 de atare mijerii apreciate ca fiind persoane juridice cu statut si inregistrare la judecatorie. Cu cont, sediu si obiect de activitate legitim. In scripte doar .Nici nu constientizam ce plaga grosiera, ce rama curge pe acest zdrentuit stat …

  7. corect, predispus la compromisuri! si el si tudor gheorghe au pupat in kr comunismul, din oportunism, desi tatii lor au fost detinuti politici ca fiind liberali!!!

    • A. PAUNESCU a scris o biblioteca dupa nume esti un BOU dupa scris esti prost ca noaptea ALUPIGUS .

    • Esti penibil .. a pupat in … Adica cu ce ia prejudiciat pe tactu si pe maica/ta ,care aplaudau la sedintele de partid si care n/au zis nici
      pâs in acea perioada ?? Nu au putut sa te faca pe tine ? Daca se duceau macar odata la Cenaclu sau citeai macar o poezie de a lui ..nu mai erai o gluma de om .
      VORBA UNUI SCRIITOR ..sictir …

  8. IDIOTILOR. ORICATA ZGURA A LASAT ADRIAN PAUNESCU IN URMA LUI, TREBUIE PRIVIT DIAMANTUL CREATIEI SALE. UNIC SI IREPETABIL.

  9. Nu pot sa nu observ ca alaturi de Boanchis, mai sunt si altii care il critica si rastalmacesc ce a zis Buhnici. Persoane precum Gabriela Firea, Alexandru Muraru, Oana Roman, plus BCR. Interesanta adunatura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger