Cauta

Telenovele pentru analfabeți funcțional

De vreo 35 de ani de când a început pauperizarea clasei mijlocii în Occidentul dedulcit la un trai virtual bun, cu tot mai multe drepturi pentru fracțiuni minoritare promovate de ONG -uri finanțate fără nici un control, foamea de bani naște telenovele cu scenarii tot mai proaste. Pentru cine înțelege economia reală și mecanismele ei.

Ce telenovele zăpăcesc lumea? Telenovele cu războiul Binelui împotriva Răului. Definițiile nu contează. Istoria de mii de ani ne învață că dicționarele sunt documente redactate de deținătorii adevărului relativ al momentului. Adică de cei care dețin capitalul de redactare al manuscrisului. Cu cât mai analfabeți funcțional sunt cei care citesc dicționarul cu atât mai ieftină producția telenovelei motivaționale. Cu cât nevoile primare ale omului prevalează asupra nevoilor de emancipare, cu atât mai ieftină înregimentarea prin sesiuni de „dezvoltare personală” în direcția dorită de finanțatorii înregimentării. Prin telenovele de tip seriale cu sezoane funcție de evoluția „pieței”.

Prima telenovelă care ne ține cu sufletul la gură este cea cu încălzirea globală. Grete Sufragete, cu școala făcută pe repede înainte, trag la răspundere liderii lumii pentru iresponsabilitatea cu care ucid planeta. Tineri activiști, susținuți de ONG-uri cu finanțatori obscuri și cu absențe nemotivate la lecțiile de istorie, geografie sau astronomie, acolo unde se mai predau aceste materii, distrug opere de artă ca să ne bage în cap că pentru a salva Pământul si generațiile viitoare trebuie să ne întoarcem în peșteri, să renunțăm la mâncare gătită și la igiena personală. Să închidem fermele și să mâncam carne printată în 3D. Finanțatori: producătorii de panouri solare, baterii pentru mașini electrice și inventatorii structurii piramidale a certificatelor verzi. Întrebare: de ce nu se dezbracă nimeni pentru rezolvarea problemei gunoiului? Pentru că șobolanii, ciorile și urșii trebuie protejați? Sau pentru că profitul este prea mic.

A doua telenovelă de „succesuri”  este cea cu pandemiile. Virusuri ucigașe care mișună ca extratereștrii (următoarea telenovelă în lucru). Țânțari care împrăștie moartea. Maimuțe care răspândesc bube. Lilieci care ne otrăvesc.  Finanțatori: industria farmaceutică. Întrebare: de ce nu se găsește un tratament pentru diabet  dacă avem cercetători atât de performanți? Pentru că ar dispărea profiturile unor producători? De ce să mai finanțăm un mamut ca OMS care toacă bani ca să instaureze frica de moarte?

A treia telenovelă, acum la primul sezon, cea cu salvarea democrației. Multe arme care să potolească „inflația”. Trebuie să FACEM TOTUL, cu ORICE PREȚ, ca să salvăm lumea de barbarii de la est. Care nu înțeleg că trebuie să stea în banca lor. Pentru că nu înțeleg drepturile omului. Lumea este organizată în dulăi și căței. Cățeii au crescut dar dulăii îmbătrâniți în lupta pentru putere, se încăpățânează să se bată pentru rolurile de masculi Alfa în următorul sezon. Dacă vor mai fi bani. După ce am distrus economia salvând planeta de flatulențele vacilor și poluarea produsă de mișcarea capitalului uman și material. Finanțatori: jucătorii pe piața resurselor naturale și cei din industria de armament. Întrebare: daca democrația are în centru omul, de ce nu se găsesc soluții diplomatice pentru ca să se oprească uciderile ? Pentru că interesul poartă fesul? Ce rost mai are un mamut ca ONU care toacă bani fără să facă nimic pentru „unitatea” națiunilor?

Cum se poate ca aceste telenovele să aibă succes? Pentru că educația a fost golită treptat, prin modificări cinice ale curriculum-ului, de instrumentele atingerii obiectivului fundamental:  Educație pentru emancipare prin gândire critică.

Ultimele stiri

  • Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii
  • Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război
  • Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)
  • Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!
  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Exit mobile version