AcasăEditorialMonica TatoiuSunt “ iresponsabilă” pentru că îl confund pe Superman cu Loki?

Sunt “ iresponsabilă” pentru că îl confund pe Superman cu Loki?

După ce Președintele m-a făcut voalat needucată, iacătă că pupilul  lui de pripas mă face, mai puțin voalat, iresponsabilă. A zis Cîțu cel Viteaz că toți cei care vor să dărâme acest guvern supercaliflagelistic, de unde performanța lipsește cu desăvârșire, sunt iresponsabili. Adică toți aceia care au plătit biletul de deplasare până în 2024 într-un accelerat și s-au trezit într-o căruță care dă prin toate gropile, n-au voie să-și ceară banii înapoi, responsabil.  “Needucații “sunt niște proști pentru că nu înțeleg beneficiile decolării cotigii conduse de Superman către cele mai înalte culmi de civilizație și progres. 

Sunt iresponsabilă pentru că mă întreb cum o să arate facturile la energia vegheată expert de Nașul Popescu, la toamnă, când  leul o să călărească bariera de 5 unități  sub atenta monitorizare  a doctorului  în Economia bugetului familiei  Vîlceanu? Sunt iresponsabilă când mă sperie  salturile olimpice ale Baronului Münchhausen-Bode din gropile drumurilor patriei direct pe chipiurile poliției. Când PNRR-ul ce ni se promite după înscăunarea Iluminatului în Modrogan o să ne marcheze drumul spre peșteră? Încolonați responsabil  spre victoria lor. Când Profesorul Distrat Câmpeanu vorbește mult și face puțin  pentru ca școala să fie școală și nu un spectacol ieftin de „educare”, să nu mă sperie consecințele menținerii lui la cârma Educației? Când Constituția României este pusă între paranteze cu o aroganță ce o depășește pe cea a autorilor ordonanței 13 cum să fiu? Sunt iresponsabilă pentru că mă oripilează bâlbâielile lui Captain Marvel-Turcan în războiul galactic cu pensiile și salariile? Nici Diana-Wonder Women, pe numele de scenă dâmbovițeană Alinuța Gorghiu nu mă îndeamnă la responsabilitate. Și ca să fie iresponsabilitatea evidentă, mă sperie dependența viitorului copilului meu de balamaua UDMR care a primit Ministerul Dezvoltării Regionale. Bani de bani. Ca să susțină acest guvern de responsabili cu necazurile noastre.

Probabil guvernul ăsta o să cadă la această moțiune sau la următoarea. Jocurile sunt făcute. Zarurile aruncate. Grupurile de interese din fiecare partid și  mai ales cele transpartinice evaluează pagubele și își negociază, pentru liderii lor, nu pentru toți, salvarea în posturi călduțe. Pentru că sunt din ce în ce mai puține. La o îndatorare de peste 50% și bugetarii or să fie afectați de curbele de sacrificiu. Or să înceapă  de jos în sus, cum este regula, iar până se ajunge la vârf există speranța ca iluminații să nu moară de foame și frig. Se caută înlocuitori care să aibă curajul sau mai degrabă iresponsabila vanitate să se urce în fotoliile vremelnice de miniștri în vremurile de urgie ce or să vină în iarna asta. Pentru că în 2024, cei pitiți în fața tsunami-ului să iasă din ascunzători și să se autoproclame salvatorii nației năpăstuite de marionetele lor. Răul a fost făcut. Încrederea din ce în ce mai scăzută. În economia românească se vede în tranzacționarea bondurilor românești pe piețele internaționale. Economia românească se clatină sub atacurile concertate ale prețurilor la energie și ale valului 4 al pandemiei. Națiunea este împărțită între vacciniști și antivacciniști. Părinții se uită la rata de infectare și se îngrozesc la gândul că școala se întoarce în online și nu au cu cine să-și lase copiii cât mai au un loc de muncă. Spitalele și școlile nu au bugete pentru facturile imense la utilități. A venit toamna și odată cu ea Loki-Cîțu  și armata sa de responsabili se pregătesc să ne educe. Democratic evident.

author avatar
Monica Tatoiu
749 afisari

3 COMENTARII

  1. DOAMNA, JOS PALARIA !
    PERFECT DAR DIN PACATE SUNT PUTINI CARE INTELEG SI MAI PUTINI CEI CARE AR PUTEA INTR-ADEVAR SA FACA CEVA.
    O ZI FRUMOASA SA AVETI

  2. Doamna Tatoiu, de ce va mirati ??? Acestia sant „oamenii RESPONSABILI” din partiede, de a caror existenta imi atrageati atentia mai „VA”. Intr-adevar, le-au trebuit mult sa-i gaseasca dar, acum i-au gasit, sa le fie LOR de sanatate si prosperitate, ca de noi are grija (azi, cred), doar CEL DE SUS. Cat priveste cartea de capatai, CONSTITUTIA, ???”o vorba de dansii inventata”. Azi poporul nu cred ca doreste „docti” de genul celor care apar in fiecare seara pe sticla si ne impuie capul cu baliverne… cred ca ne dorim in primul rand niste PATRIOTI, ca de invatat, o sa invete pe parcurs.

  3. Am dat de articolul dvs. cautand pe internet daca i-a mai venit cuiva ideea cu paralela Loki, zeul buclucas, si nea’ Citzu, premierul si mai buclucas. Din pacate se pare ca am scapat de dracu si am dat de ta-su. #Floki.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger