AcasăEditorialMonica TatoiuMigrația găștilor politice (1)

Migrația găștilor politice (1)

Păsările migrează când se schimbă vremea, ca să facă pui acolo unde este mai cald. Găștile politice migrează o dată la patru ani spre partidele unde să se înmulțească la căldura banilor distribuiți din taxele și impozitele tot mai mari, plătite de cei din afara acestor găști. Pe măsură ce se apropie 8 mai, migrația se accelerează. Capitolul 1, europarlamentarele.

În timp ce electoratul este drogat cu sondaje fanteziste, concursuri de preselecție naționale și județene la concertul de minciuni electorale 9 mai-8 iunie, în spatele scenei finanțatorii, regizorii, tehnicienii de sunet și lumini fac calculele financiare privind profitul și viitoarea sa distribuire. Fondurile europene. Preselecția s-a finalizat. Găștile politice PNL și PSD au migrat la comanda uliului într-un singur cuib. Au nevoie de “stabilitate”. Cuibul este solid și confortabil. Locurile sunt însă mai puține la număr, că de la atâta creștere economică trecută și viitoare și piață liberă, oamenii s-au deșteptat. Ghinion. Ouăle concurenților au fost puse de multă vreme la clocit. Puii se pregătesc să iasă din ele și să crească ca Făt Frumos. Până la Crăciun vor avea cuiburile lor. Vin parlamentarele și stabilitatea la butoanele puterii este esențială pentru specie.

În 9 iunie la europarlamentare, din tot păsăretul gălăgios doar 4 stoluri (socialiștii +liberalii, USR și sateliții, UDMR și AUR) vor pleca spre centrul UE. Să nu ne amăgim cu mari schimbări. Și mai ales sa nu votăm formațiuni care nu vor trece pragul. Riscăm să hrănim răpitoarele. Sunt măcar câteva mici schimbări ce se pot realiza dacă trimitem păsăretul cel mai gălăgios (?) ca să se termine cu “liniștea” Ursulei & Comp., la adăpostul căreia directivele răpitoarelor ei din cuiburile progresiste au decimat curcile din RO, iresponsabile cu mediul și alteritatea progresistă. Cu preselecțiile pentru liste a fost jale mare. Cu conducătorii de stol un stand-up comedy.

Comasările de cuiburi politice de la centru au generat deja migrație în toate direcțiile “ideologice” printre speciile de păsăret. Ciorile grive și gaițele își dispută cuiburile care s-au împuținat. Cucul cântă a pagubă și noaptea bufnițele prevestesc migrațiile de dimineață. Până în 8 mai stolurile călătoare nu sunt finalizate.

Ne concentrăm noi, presa, canalele media, pe subiecte precum cine vine primar la Capitală, cine este în cărți la prezidențiale, cu cât cresc pensiile și cui. În acest timp uităm să ne informăm despre ce se întâmplă în UE. Care sunt directivele care urmează să ne afecteze traiul zilnic. Și ulterior locurile de muncă, pensiile, economia. Păsăretul migrator repetă papagalicește că Fondurile Europene sunt singura noastră plasă de siguranță. Nu se discută despre costuri. Greu de înțeles că tot ceea ce este gratis are costuri ascunse.

Câți dintre votanții din România au curiozitate să verifice competențele într-ale afacerilor europene ale acelora care se înghesuie pe locurile eligibile? Ce au făcut în fostul mandat  pentru interesele României sau dacă sunt noi aspiranți la cuiburile confortabile cate limbi străine stăpânesc scris, vorbit ne interesează?

Alergăm după mierle virtuale în timp ce uliul ne intră în ogradă și ne fură puii. Dacă rămâne ceva după uliu, atunci frații  lui de vânătoare, la locale, culeg resturile.

 

author avatar
Monica Tatoiu
327 afisari

5 COMENTARII

    • bai prostule , spui penibil la cineva care a terminat matematica , rupi pixul daca incerci sa scrii matematica , suplinitorule !

  1. Gadea care facea spume in asa zisa pandemie acum vorbeste de parca nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase . nici el si nici scarbosenia de radu tudor nu vor scapa , si nici ceilalti , chireac , pieleanu etc la cat rau au facut , au copii..

  2. Securitatea nu accepta ca un partid sau lider sa creasca prea mult in preferintele oamenilor , si atunci ii pune sa faca prostii . de ex AUR l-a luat pe Neamtu , care se baga in poza cu Macovei una dintre cele mai odioase lepre din politica romaneasca , sau pe Bruinsels sau cum o cheama .baza ramane insa furtul la voturi .

Comments are closed.

Zenville