Cauta

Încălzirea globală și următorul război rece

Când „specialiștii” în cifre, care ne golesc buzunarele, analizează cauzele dramei prin care trec bugetele familiilor din România, avem aceleași explicații ca la examenele RMN interpretate de doctori cu examenele trecute cu euro între foi. Cică ni se trage de la pandemie. Despre care nu se știe de unde a plecat și nici cine a făcut bani din ea. Sau ni se trage de la războiul pentru salvarea democrației în Ucraina. Nimic despre costurile salvării planetei prin decarbonizare în SUA și UE. Care decarbonizare suferă de pierderea memoriei atunci când trebuie produs armament, care poluează și la fabricare și la utilizare.

Aflăm că trebuie să ajutăm Ucraina să lupte împotriva Rusiei pentru salvarea democrației. Să le livrăm mai multe focoase, obuze sau orice altceva face POC, că nu mă pricep la arme. Impactul asupra mediului prin fabricarea resurselor de apărare a democrației nu contează. Nu contează nici câte noxe și distrugeri de mediu provoacă folosirea armelor furnizate de Occidentul iubitor de planeta Pământ. Dacă pe Pământ nu e democrație, Pământul poate să dispară? Toată povestea asta cu decarbonizarea a aruncat economia occidentală în haos și a accentuat dependența de China. Produsele ieftine se fac cu costuri mici care nu țin de decarbonizare. Occidentul se bate cu Tik Tok în loc să accepte că accentuarea măsurilor de subvenționare a energiilor verzi în detrimentul celor standard nu fac decât să îngenuncheze Occidentul în fața Chinei. Care nu are nevoie să-l spioneze ca să îl scoată din jocul economic. Se scoate singur, sub bagheta „educatei” Geta Sufrageta, mânuită de păpușarii lihniți după profituri mari și rapide. Pe spinarea analfabeților funcționali.

Mișcările sociale tot mai agresive din Franța, urmate de cele din Germania generează reacții ale forțelor de ordine? Cu gaze lacrimogene foarte „prietenoase ” cu mediul! Vorbește despre asta vreun decident din UE? Înainte de a inspira aerul curat din Ucraina după utilizarea muniției, la foc continuu, pentru salvarea democrației?

Nu-i politic corect. Pentru că dubla măsură este strategia rataților în managementul vieților noastre. Își bat joc de noi cu cinism și fente de jucători la ofsaid.

Cel mai dureros exemplu de dublă măsură în România este că rupem bani din bugetul amărât, care nu ne permite să respectăm dreptul la sănătate garantat de Constituție, ca să furnizăm arme în războiul ăsta pentru democrație care distruge mediul, dar închidem unități de producție neprietenoase cu același mediu riscând să sărăcim cetățenii României prin costurile tot mai mari la energie. Cum trebuie să îi catalogăm pe gargaragii care ne spun că prețurile la energie prin plafonarea inteligentă a Coaliției  sunt stabilizate, dacă în martie 2021 plăteam 1 leu pe m3 la gaze, iar în 2023 plătim 3 lei pe m3 plafonat de stat, plătit la furnizor cu compensații la valoarea de 6 lei pe m3, când prețul la bursa din Olanda calculat cu TVA din Ro și cheltuieli este acum 2 lei. Sub plafonul cu care se laudă guvernanții că ne salvează inteligent. Hai ca ne jigniți inteligența. Dacă își bat joc de noi așa de evident  în precampanie, mă întreb cum se pregătesc să ne încalece după 2024. Ne pun zălog pe noi și copiii noștri pentru ca ei să își salveze dosurile prețioase în relația cu șefii de la care primesc ordine. Tot mai aspre în noul război rece care se preconizează din 2025 încolo. Cine nu pune întrebări și nu caută răspunsuri își acceptă rolul de carne de tun în războiul rece care urmează. Cel economic. În care nu vom avea nici o șansă de supraviețuire  decentă. Depindem de importuri  la hrană și energie, care vor fi tot mai scumpe. Europa care începe să simtă reacțiile economice la prostiile cu decarbonizarea  ne va exporta costurile sale. Prin aleșii democratic ai neamului. Orice război are pierzătorii săi. Noi vom fi în linia întâi.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version