AcasăEditorialMonica TatoiuÎncălzirea globală și următorul război rece

Încălzirea globală și următorul război rece

Când „specialiștii” în cifre, care ne golesc buzunarele, analizează cauzele dramei prin care trec bugetele familiilor din România, avem aceleași explicații ca la examenele RMN interpretate de doctori cu examenele trecute cu euro între foi. Cică ni se trage de la pandemie. Despre care nu se știe de unde a plecat și nici cine a făcut bani din ea. Sau ni se trage de la războiul pentru salvarea democrației în Ucraina. Nimic despre costurile salvării planetei prin decarbonizare în SUA și UE. Care decarbonizare suferă de pierderea memoriei atunci când trebuie produs armament, care poluează și la fabricare și la utilizare.

Aflăm că trebuie să ajutăm Ucraina să lupte împotriva Rusiei pentru salvarea democrației. Să le livrăm mai multe focoase, obuze sau orice altceva face POC, că nu mă pricep la arme. Impactul asupra mediului prin fabricarea resurselor de apărare a democrației nu contează. Nu contează nici câte noxe și distrugeri de mediu provoacă folosirea armelor furnizate de Occidentul iubitor de planeta Pământ. Dacă pe Pământ nu e democrație, Pământul poate să dispară? Toată povestea asta cu decarbonizarea a aruncat economia occidentală în haos și a accentuat dependența de China. Produsele ieftine se fac cu costuri mici care nu țin de decarbonizare. Occidentul se bate cu Tik Tok în loc să accepte că accentuarea măsurilor de subvenționare a energiilor verzi în detrimentul celor standard nu fac decât să îngenuncheze Occidentul în fața Chinei. Care nu are nevoie să-l spioneze ca să îl scoată din jocul economic. Se scoate singur, sub bagheta „educatei” Geta Sufrageta, mânuită de păpușarii lihniți după profituri mari și rapide. Pe spinarea analfabeților funcționali.

Mișcările sociale tot mai agresive din Franța, urmate de cele din Germania generează reacții ale forțelor de ordine? Cu gaze lacrimogene foarte „prietenoase ” cu mediul! Vorbește despre asta vreun decident din UE? Înainte de a inspira aerul curat din Ucraina după utilizarea muniției, la foc continuu, pentru salvarea democrației?

Nu-i politic corect. Pentru că dubla măsură este strategia rataților în managementul vieților noastre. Își bat joc de noi cu cinism și fente de jucători la ofsaid.

Cel mai dureros exemplu de dublă măsură în România este că rupem bani din bugetul amărât, care nu ne permite să respectăm dreptul la sănătate garantat de Constituție, ca să furnizăm arme în războiul ăsta pentru democrație care distruge mediul, dar închidem unități de producție neprietenoase cu același mediu riscând să sărăcim cetățenii României prin costurile tot mai mari la energie. Cum trebuie să îi catalogăm pe gargaragii care ne spun că prețurile la energie prin plafonarea inteligentă a Coaliției  sunt stabilizate, dacă în martie 2021 plăteam 1 leu pe m3 la gaze, iar în 2023 plătim 3 lei pe m3 plafonat de stat, plătit la furnizor cu compensații la valoarea de 6 lei pe m3, când prețul la bursa din Olanda calculat cu TVA din Ro și cheltuieli este acum 2 lei. Sub plafonul cu care se laudă guvernanții că ne salvează inteligent. Hai ca ne jigniți inteligența. Dacă își bat joc de noi așa de evident  în precampanie, mă întreb cum se pregătesc să ne încalece după 2024. Ne pun zălog pe noi și copiii noștri pentru ca ei să își salveze dosurile prețioase în relația cu șefii de la care primesc ordine. Tot mai aspre în noul război rece care se preconizează din 2025 încolo. Cine nu pune întrebări și nu caută răspunsuri își acceptă rolul de carne de tun în războiul rece care urmează. Cel economic. În care nu vom avea nici o șansă de supraviețuire  decentă. Depindem de importuri  la hrană și energie, care vor fi tot mai scumpe. Europa care începe să simtă reacțiile economice la prostiile cu decarbonizarea  ne va exporta costurile sale. Prin aleșii democratic ai neamului. Orice război are pierzătorii săi. Noi vom fi în linia întâi.

author avatar
Monica Tatoiu
567 afisari

21 COMENTARII

  1. Tot mai multe minciuni, si pe fata. Chiar daca sant studii stiintifice cu dovezi nu se face nimic pentru a reveni la normal. Mai este vreo speranta ca lumea sa revina iar la normal? Ori toti sant mult prea orbiti subjugati de ideologia neo liberala a minciunii si desfranarii

  2. Doamna scumpa si desteapta, sa moara mama daca nu aveti dreptate! Sa va ling lindicul si chizda daca nu sunteti 100% corecta in anal iza dumneavoastra. Doamne ajuta sa se implineasca ce am spus.

  3. Cred ca sintem f aproape de apogeul minciunii care de fapt s-a transformat intr-o anarhie, unde se minte cu imagini , adica de la ochi . tin mine ca la un protest , pe vremea cand mai erau proteste in Romania asa regizate si controlate de securitate , cum erau , o reporterita de la b1 fugarea un colonel sau ce era ,de jandarmi si care incerca sa scape de ea , dar respectiva tipa la el din spatele lui ca de ce o urmareste si nu-i lasa sa transmita . asa ceva , cu imagini ? la ce spuneti dvs , cred ca un prim pas ar fi sa mai inchidem televizorul sau cel putin asa zisele canale de stiri care te intoxica cu minciuni .

  4. Minciuna incalzirii globale datorate cresterii concentratiei de CO2 este folosita ca argument pentru justificarea unor masuri care duc la distrugerea economiei din Europa, si in acelasi timp la umplerea buzunarelor unor potentati (certificate de carbon, preturi crescute la energie care sunt subventionate de stat in favoarea traderilor si a altor actori din piata de energie, ceea ce duce la indatorarea si in cele din urma la falimentul statelor). Toata nenorocirea se intampla numai in Europa, aici si-a bagat coada “prietenul” american care a distrus conductele care aduceau gazul ieftin care sustinea o economie europeana competitiva. In alte parti oamenii nu isi pun atat de mult problema stoparii incalzirii globale prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon, au energie ieftina si o duc in continuare foarte bine din acest punct de vedere.

  5. Doamna,
    Suntem mintiti si dezinformati.
    Pe Tera, in milioane de ani s-a stabilit un echilibru intre evaporarea apei si precipitatii. Circuitul apei in natura, raspandirea precipitatiilor in mod natural pe glob, a constituit si constituie principalul mecanism de mentinere a temperaturii la un nivel care a favorizat aparitia si dezvoltarea fenomenului vietii pe pamant, care asigura mentinerea vietii pe Tera. Si vedem ca, in mod cert, (observand ultimii 30-40 de ani) precipitatiile pe glob nu se mai manifesta natural, ca altadata.
    Oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca nu „poluarea”, atat de combatuta, (fara efecte semnificative), este cauza incalzirii globale.
    Distugerea circulatiei narurale a apei in natura, dereglarea masiva a raspandirii precipitatiilor pe glob, LIPSA RACIRII Terei cu apa, prin caderea de apei pe arii EXTINSE, ca altadata, a zapezii si ploilor vara, acestea sunt cauza.
    Si lumea trebuie sa inteleaga si sa actioneze, in primul rand pentru oprirea factorilor care au produs si produc aceste dereglari evidente, mai ales din ultimii 30-40 de ani.
    Factorii de decizie mondiali, trebuie sa recunoasca faptul ca principala cauza a actualei amenintari climatice nu o reprezinta poluarea, combatuta pe plan mondial fara efecte evidente, ci traficul aerian care se desfasoara chiar acolo unde se formeaza si evolueaza norii si precipitatiile, trafic care a crescut foarte mult in acesti ani, crestere a carei efecte se vade oglindita an de an in agravarea lucrurilor. Si ei trebuie sa actioneze si sa determine omenirea ca aceasta se intoarca iar la trenuri si cai ferare si sa reduca nebunia cu avioanele.
    In final, daca se continua si se multiplica acest fel de interventie nociva a omului asupra acestui echilibru, deja afectat, lumea va fi obligata de natura si tot va trebui sa se opreasca.
    Caldura va amplifica evaporarea apei pe Tera, zone imense vor fi afectate se seceta se vor usca si vor arde . In contrast, ploi catastrofale se vor produce pe suprafete restranse si Tera va devenii de nelocuit.

  6. Eugene Lazowski născut Eugeniusz Sławomir Łazowski a fost un medic polonez
    care a salvat mii de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial,

    creând o epidemie falsă care a jucat pe fobiile germane legate de igienă. Wikipedia (Engleză)

    -ce intelege doamna T. din asta?

  7. Câți agenți are Putin în România? – Boanchis

    exact:
    vrem ca serviciile sa ne dea
    1. un agent putinist
    2. un agent sorosit
    !!!

  8. „maestre” boanchis, daca vrei sa vezi agenți putiniști, fa bine si pune mecla in fata oglinzii, dobitocul dreaku de frustrat impotent…

  9. De ce oare in scandalul momentului , cu pragul si abuzul nu spune nimeni de ce CCR a stabilit prag pina la care scapi de puscarie ? asta-i menirea CCR sa scape hotii din puscarii ? O discutie halucinanta am auzit la A3 cu badea in frunte , care spunea ca se chinuie de cativa ani sa explice la toata lumea care nu intelege nimic , ca de fapt cu acest prag nu scapa de dosare fel de fel de golani , ci de fapt capata mai multi ani de puscarie , si ca de fapt ei nu au furat ci au adus bani de acasa . ca badea o mai ia pe aratura este stiut , dar nu am inteles de a incercat si Razvan Dumitrescu sa se bage in mizeria asta , ca doar este om serios ?

  10. la postul nebunelor lui Pacuraru , a inceput operatiunea de victimizare a lui Rares Bogdan . Securitatea mai vrea un partid cu ” victima ” Rares in frunte . eu unul nu am lacrimi pentru acest patriot la comanda . pina acum a votat cu ppe impotriva Romaniei impreuna cu toti basistii si useristii .

  11. „maestre”, tot un cărător de serviete comuniste ramai!!! Nu te mai chinui sa arunci vina pe alții!!! Tu ce dreaku ai facut in viata ta? In afara de supt karici comunist, fără deosebire de naționalitate???

  12. Un ex de presa romaneasca , televiziuni care mint ca porcii : un sofer de microbuz a batut bestial o batrana ca nu a stat pe scaun .” batrana ” avea 40 de ani , era beata , l-a lovit cu umbrela pe sofer si l-a injurat tot drumul . CNA ce are de zis ? ii lasa asa ?

  13. Două icoane ale anticorupției, Dan Barna și Ana Morodan, au ratat o întâlnire istorică- Boanchis

    -e invers:
    au retzinut-o pe cotoroantza
    ca sa se dea printzu cu trotinetta…..
    (printzu e pizdificat)

  14. @Boanchis
    1.Rodica Horobeț?
    -recomandam
    Autor: Napoleon Toma Iancu Titlu: Dictionarul actorilor de film. Editura: Stiintifica si Enciclopedica An aparitie: 1977. Nr pagini: 430.
    (e la fel de interessant ca cartea de telefon a Tel/Avivului)
    2. Ar mai fi „Enemy at the Gates”, cu Jude Law în rolul lunetistului sovietic Vasili Zaițev.
    -si „Balanta”
    pentru scenele de secs impromptu.
    3. „roshu este verde,
    verdele e roshu”
    4.” într-o Europă verde și digitală. ”
    -dupa piste de trotinette
    vor apare pe trotuar „locuri designate” pentru trottinetisti….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger