AcasăEditorialMonica TatoiuFripturiștii, sclipiciul și țoapele

Fripturiștii, sclipiciul și țoapele

Știrile zilei în România sunt invariabil despre ce se va întâmpla minunat, în viitor, dacă îi mai lăsăm pe fripturiștii de la putere să se mai joace nițel cu taxele și impozitele noastre. Știrile despre lupta cu greaua moștenire  sunt reîncălzite de fiecare dată când impostorii cocoțați pe crăcile puterii de decizie nu pot rezolva problemele reale pe care au promis și promit că le rezolvă. Același circ preelectoral sufocă România odată la 4 ani. La adăpostul sclipiciului de sărbători șobolanii inteligenți sar în bărcile noi, negăurite de exercițiul puterii iar țoapele toacă banii proștilor cu aroganta specifică interlopilor protejați de conexiuni dubioase.

Lumea trăiește pe datorie de ceva vreme. Noi românii care am intrat mai târziu în grupul select al fericiților iresponsabili ne-am aliniat repede. O bancă din România raportează că de Black Friday a înregistrat o creștere de 28% a tranzacțiilor față de ziua precedentă. Românii încă mai au bani să cumpere produse fabricate în afara României. Nu cred că s-a îmbulzit prea multă lume la „made in Ro” pentru că nu au prea avut la ce. Am finanțat la greu locurile de muncă din afară. România mai are bani să cumpere avioane, tancuri și alte echipamente sofisticate să se apere de cotropitori ipotetici. România nu mai are bani de fregatele necesare în Marea Neagră tot mai belicoasă, dar România are avioane de luptă care se defectează când trebuie să aducă români din zonele de conflict. România mai are bani de investit în proiectul minicentralelor nucleare care în țara mama s-a oprit. Pentru că fripturiștii de la Ministerul Energiei au nevoie de sclipici în alegerile care vin. România, spre deosebire de alte țări mai „conservatoare”, este dispusă să aloce din bugetul pe 2024 oricât este nevoie să ajute Ucraina să câștige războiul cu invadatorii ruși, dar nu are bani suficienți să sprijine producătorii români de hrană,  îngenunchiați de creșterile prețului la energie și inflație. România are nevoie de un buget în 2024. Care se pare că s-a blocat din cauza incertitudinilor impactului bugetar al noii legi a pensiilor aprobată de guvernul Lui. Care o să treacă în câteva zeci de ore prin Parlament. Nu au făcut calculele corect. Le-au făcut electoral. În momentul în care legea se votează, pensia devine un drept câștigat și nu mai poate fi ciuntită. Este cartoful fierbinte pe care s-au gândit să îl paseze viitorului guvern, în 2025, fripturiștii momentului. Așa cum au făcut cu bugetul pe 2023 care ne-a aruncat în malaxorul taxelor. Necesare acoperirii cheltuielilor prostești. Ce se va întâmpla dacă calculele proaste vor duce la un deficit excesiv în 2025? Cheltuielile imposibil de tăiat vor genera creșteri noi de taxe. Adică uciderea economiei.

Fripturiștilor si țoapelor nu le pasă. Ei vor să se aleagă. Sau măcar să vândă ceva ce nu-i al lor ca să își mute fundulețul într-un fotoliu călduț unde să nu transpire muncind puținii neuroni  activi. Au un exemplu chiar de la ocupantul fotoliului prezidențial. Deficitul crește, fondul de pensii este în aer, el în aer spre Africa, pe bani de la fondul de rezervă. Pentru Războiul Lui de înscăunare după 2024 . Milioane de euro aruncate pentru capriciile unui om al cărui egoism și aroganță nu o regăsim nici în istoria dictatorilor comuniști. Țoapelor le place sclipiciul. Fripturiștii  din fosa (operei de trei parale) visează și ei la niște sclipici cu ifose după ce eventual scapă de zgardă și păcălesc niște truditori, cu câteva sute de lei tramvai.

O sa fie rău? Nu. O sa fie foarte rău. Pentru că electoratului nostru îi plac țoapele si sclipiciul aproape aur. În 2025 urmează o aterizare de urgență. N-aveți centuri de siguranță? Ghinion!

1.453 afisari

7 COMENTARII

  1. „dacă îi mai lăsăm pe fripturiștii de la putere să se mai joace nițel cu taxele și impozitele noastre. ”
    Stimata doamna, astia nu sunt fripturisti! Astia sunt cei mai mari scatofagi de pe planeta.

  2. Toți explica cum se fura si cum este tradata Romania in fiecare secunda , si nu se intampla nimic . asta pentru ca cei care ar trebui sa ne fereasca de hoți , ei fura cel mai mult cu mana altora , adica primesc partea . daca altcineva stie alta varianta as vrea s-o aud si eu , in afara de aia cu incompetenta si cu incompetenti cu ceasuri de jdemii de euro .

    • Subscriu la cele mentionate si mai adaug ca cei care trebuie sa protejeze o natiune,in speta pe romani au jurat cu mana pe drapel. Problema care se pune este pe ce drapel au jurat. Acolo este principala vina.

  3. Ce ne facem cu acesti politicieni, care chipurile, se plimba cu metroul, miros patrunjel prin piete, si se uita cu binoclul la animalele salbatice din Africa? E, de Doamne fereste!

  4. Ca avem o presa sub orice critica la acelasi nivel cu justitia , nu mira pe nimeni , dar sa tot critici ”vacanta ” lui johanis in timp ce se fura cu miliardele si se arunca banii pe tot felul de prostii , mi se pare ipocrizie . asta merge poate in Danemarca , Finlanda etc unde nu este coruptie .

  5. pentru a ne gudura pe linga americani , sri cauta cu disperare ceva sa aiba legatura cu terorismul .sa mai bage niste restrictii si limitare de libertati cate mai sint . negasind nimic s-au luat de unul care cica lauda teroristii . asta inseamna terorism in Romania sa lauzi pe cineva .s-a incercat si in cazul gheboasa , cica lumea era scandalizata de niste versuri , asa de scandalizata ca lumea a platit bilet sa-l vada .

  6. Cînd nu poți infunda pe cineva cu mijloace legale , atunci recurgi la metoda americana , violul . se cauta o prostituata cu contorul la bobina dat peste cap si care spune ca in timp ce exersa la vioara o partitura de Mozart pentru un concert la Ateneu , in urma cu zece ani , a fost violata . in fața acestor probe solide si credibile respectivul infunda pușcaria . a pațit-o Dominique Strauss Kahn , daramite Chereches .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri