AcasăEditorialMonica TatoiuDespre năimiții samsarilor de energie din România

Despre năimiții samsarilor de energie din România

Avem un prim ministru condus când la stânga, când la dreapta de „scheleții” din dulap. Ca să-i atragă atenția, 2 scheleți au fost dați afară din dulapul din America. Poate mai sunt scheleți și prin alte țări pe unde a umblat.Vorba CIA-ului: „The truth will set you free”.

Până atunci vedem că, neavând porc de tăiat, că ține regim, ne-a liberalizat energia de Ignat. O fi de la scheleți? O fi de la dietă? O fi vrut să umfle PIB-ul ca datoria să nu depășească juma’ din el? S-a gândit să -și facă cadou de Crăciun un deficit subponderal ca să scape de infrigement? Cutzu știe. Drept pentru care l-a convocat pe Popescu și noaptea ca hoții au oferit un cadou samsarilor de energie împuiați în RO. Cadou pentru ei, cadou pentru el. Și pentru vreo 50 de firme de apartament în așa zisa piață concurențială. Firme care livrează gaze din privat, din fundul curții, și electrecitate de la stâlpul din fața curții. Și așa au început strategii Cîțu, Popescu și ANRE, condus de electricianul Chiriță, să facă o propagandă deșănțată, ca săracii consumatori captivi ai bandei celor patru să se elibereze, fugind în brațele concurențiale ale șlehtei celor 50. La ordin, căci ordinul se execută, nu se discută. Tov. Chiriță a certificat bonitatea a 50 de noi veniți în piața concurențială declarându-i samsari oficial autorizați de curent și gaze și i-a pus pe primele locuri ale comparatorului de prețuri, pentru că românii să priceapă care-i direcția progresului.

Cum parandarătu-i rege, după ce pleacă de la șleahtă, unde ajunge? La bandă sau la establishment? Cetățeni români, dormiți liniștiți că statu’ și premieru’ vă lucrează! Poporul a fost îndemnat să-i părăsească pe nemernicii din banda celor 4 și să se mute la noile staruri ale samsarlacului autohton care dădeau gaz și curent moca la toată populația. Ba încă garantau că mocangeala pentru fiecare va ține fix un an de când se leapădă de bandiții  de furnizori vechi. Presupunem că organele lu Cîțu, printre care ANAF, antifraud, concurenții, anpciștii, anreiștii și tot felul de gărzi au verificat dacă membrii noi șleahte au în privata din curte gaz moca pentru toată populaia și stâlpul din fața casei nu cade sub povara noilor branșamente. Și atunci după ce i-au verficat au stabilit o ierarhie publicată zilnic în Comparatorul de Prețuri. Iar la tv Popescu și Cîțu chemau lumea să consulte comparatorul și să-și mute contractele de la banda celor 4 la șleahta celor din fruntea comparatorului. Nici scaraoțchii, nici trimișii lui în Guvernul României nu au pomenit vreun cuvințel că guvernul uselist autorizase în 2016 printr-un ordin al ANRE-ului, pe care nu-l știa nici dracul, la timpul respectiv în afară de banda celor 4 la care s-a adăugat în present  banda celor 50, a samsarului de energie care poate să-ți majoreze prețul de câte ori vrea, când vrea, și cu cât vrea, iar tu nu ai altă solutie decât să îți cumperi singur săpunul. 8 luni a muncit Cîțu, Popescu și electricianul împreună cu BNR să nu trezească inflația, să convingă populimea română să părăsească banda celor 4 și să treacă sub aripa protectoare a starurilor din comparator. Și ce să vezi, când goarna a sunat, toate starurile din comparator au dublat prețurile pentru că piața cere și ANRE, Popescu și Chiriță le permite. Și le și mulțumesc pentru că PIB-ul țării crește și deficitul bugetar scade. Și f…i și cu banii luați. Amin. Un fin cunoscător cânta: scheleții e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele mâine vor rânji la soare.

 

author avatar
Monica Tatoiu
905 afisari

7 COMENTARII

  1. Mdam Tatoiu, docta si atotstiutoare, pluralul de la schelet este „schelete”, analfabeto !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger