AcasăEditorialMonica TatoiuCronica unor crime anunțate cu ipocrizie

Cronica unor crime anunțate cu ipocrizie

 Nici o zi fără vreo greșeală medicală, accidente cu morți pe șosele sau tineri criminali bogați în like-uri pe rețelele de socializare. Nici o zi fără o știre care conduce la „aristocrațiile” locale, care schimbă „pairi” la București.  Manipulatorii, creatori de conținut de spălat creiere, fără taxe la ANAF, dar cu mașini de bombardieri, fanii drogați de vise de îmbogățire rapidă fără efort, magistrații în grevă pentru că nu vor să renunțe la privilegii, toți sunt expresia impotenței unui stat pentru care ipocrizia a devenit drogul electoral. Paradoxul constă în faptul că acești impotenți procreează la greu o societate în derivă. Demisii de onoare? Care onoare?

 Săptămâna trecută, am avut parte de felurite indignări ale autorităților și politicienilor, privind crimele „anunțate” de politicile ultimilor ani în materie de luptă anti drog. Legile trebuie înăsprite, să nu permitem să mai aibă carnet de șofer cei care se droghează. Cei care consumă alcool pot. Crimele din Alba au fost comise de un puști beat mort. Ca și cum politicienii „beți” și de putere și de neaoșa palincă au uitat că au accidentat pietoni și apoi scăpat de închisoare. Nici alcoolul nici drogurile nu ucid cum o face ipocrizia șefilor politici  ai autorităților, care aplică dubla măsură în exercitarea atribuțiilor.

Nu-i ipocrizie să acuzi pe unul de camătă, când băncile, un fel de cămătari legitimați democratic, fac în România  profituri uriașe  ( din diferența dintre dobânda la depozite și cea de la împrumuturi) pe care Guvernul, Parlamentul  și BNR se feresc să le ia la purecat. Iar IFN-urile, niște cămătari tolerați ca GPL-iștii fără autorizație de funcționare spoliază românii de prea multe case proprietate personală sau le distrug pur și simplu în niște explozii de iresponsabilitate. Cu legea în mână. Pentru că legile pritocite în Parlamentul nației sunt găurite special pentru ca cei care știu sa facă bani din prostie să devină bogați și puternici.

Dragi ipocriți, un elev la un liceu din București știe clar de unde să își cumpere iluzia de putere (drogurile) pe care și-o permite și voi purtătorii de jobene pentru ținut în frâu prea mulții neuroni activi nu știți? Sunteți proști sau ipocriți? Ipocrizia ucide înainte de a ucide corupția. Care se hrănește din ipocrizie.

Nu putem legaliza prostituția ca să protejăm femeile cu acel singur mijloc de existență în localitățile unde este secetă de locuri de muncă, pentru că reducem investițiile, dar suntem niște ipocriți credincioși care tolerează abuzurile de tot felul asupra femeilor. Femeile traficate  în parcările prin care trec roșii bulgărești made in Turcia, fără taxe vamale, trebuie să aibă protecție față de peștii care aduc voturi. Ipocriții fără caracter au grijă să protejeze comercianții de carne vie care din 4 în 4 ani aduc voturi.

Nu putem legaliza canabisul la prețuri decente, cu control medical și baze de date, în timp ce în băile confort 3 din București înflorește industria drogurilor sintetice pentru copiii fără viitor ai României, care studiază toate prostiile promovate de corifeii lumii noi, fără să înțeleagă de ce să nu aprindă o țigară lângă pompa de benzină. E mai importantă educația sexuală decât chimia.

Niște ipocriți cu studii dubioase, sub conducerea unor profesori care aruncă universitățile românești în fosele academice, fac legi pe care autorități cu studii la fel de dubioase le aplică precum la barbut. România funcționează încă, pentru că la baza piramidei, în toate instituțiile statului, în școli, spitale, secții de poliție, tribunale, mai sunt încă oameni care au primit în familie educația  pentru responsabilitate și morală. De fond și nu de formă. Sunt tot mai puțini. Atunci când „aristocrația” creată de democrația originală (formele fără fond importate) îi va alunga pe toți, România se va îneca în haos și ipocrizie. Democratic. Și în România se va muri la fel. Democratic.

878 afisari

13 COMENTARII

 1. Toate cele descrise de dvs le puneti pe seama prostiei , de parca tara asta este condusa de castigatori la concursuri de cei mai prosti . eu nu cred asta , cred ca este un plan foarte bine articulat de distrugere pas cu pas a acestei tari . Basescu presedinte al Romaniei a spus ca marile puteri au nevoie de tari mici , sarace si divizate , mai usor de condus.daca ai distrus sanatatea si educatia si mai dai drumul la droguri , restul e floare la ureche . degeaba incearca securitatea si acolitii sa-l scoata acum tap ispasitor pe Johanis iar cei din jurul lui sint fete mari , nu mai tine vrajeala asta .

  • nu vorbesc despre prostie,vorbesc despre ipocrizia celor dotați cu ceea ce Blaga numește cunoaștere , luciferică”.Sunt răi,toxici și foarte departe de scânteia transcendentală care asigura salvarea rădăcinilor nației.Romania seama a tot mai mult cu o planta neîngrijită din curtea unor hoți plecați la furat.

   • prea multa filozofie dna Tatoiu , intr-un singur cuvant sint vanduti , dar sint vanduti ieftin , asa cum ne-au spus niste ziaristi austrieci (sic !) ca ne vindem padurile !

 2. „fac legi pe care autorități cu studii la fel de dubioase le aplică precum la barbut. ”
  -pomeniti cumva de autoritatile judecatoresti?

  • Nu doar judecătorii ,procurorii ,avocații sau comisarii sunt formați de „elitele”academice care ne aruncă la coada clasamentelor universităților.Si viitorii decidenți in politichie sunt „formați” cu cinism și ipocrizie in centrele de excelenta pentru țările de mana a doua ca sa se salveze cele care mai cred că sunt purtătoarele adevărului.

 3. „România are nevoie de constructori, nu de salvatori”, Boanchis

  -Romania are nevoie de revizori si de executori letali.

 4. Nedumerire si intrebare pentru dl Nistorescu , de la care am pretenții si așteptari , daca legea , constituția ,CCR, instituții de forța si neforța , ii permit lui Johanis sa faca ce face , atunci de este scos țap ispașitor doar Johanis ? E plina presa securista de propaganda anti Johanis , dar cand nu era Johanis cine era de vina , alt țap ispasitor ?

 5. ”stire” la mincinosii Romania tv pe fond de muzica trista la vioara , ministrul spulberat in accident de masina , prezent in studio !!! ce inseamna spulberat la mincinosii Romania tv ?astia sintem , asta avem !

 6. @Boanchis,
  „bădărănia bugetarilor de meserie”,
  „au comentat și oamenii care au stat pe margine și au mâncat semințe.”
  În traducere, Arafat muncea și românii mâncau semințe.

  uite ceva asemenea,
  Scris de: Adriana STOICESCU, judecatoare Curtea de Apel Timisoara,
  ” Procurorul … poate sa aprecieze daca interesul societatii este ca persoana cercetata penal sa fie trimisa in judecata.
  Nțțțț…. zice COMPLETUL DE JUDECATA DE PE CANAPEA, cu o punga se seminte intr-o mana si pet-ul de bere in alta.
  Procurorul e idiot sau corupt, judecatorul ce va confirma renuntarea la fel. ”

  -bugetarii alrahat,klaunus si stoicescu
  sint omniprezenti si omniscienti,
  dumnezei!!!!!!!
  (macar marii actori porno
  sa aiba respect si consideratie fata de audienta larga;
  actritzele poa’ sa faca ca toti dracii,
  sint genuri d-astea in a 7a arta)

 7. scarba si isterica de alexandreasca nu a gasit altceva decat sa sara pentru udrea . de ce este tinuta la puscarie , extraordinar , ce dilema ? cat k kt poate manca cineva pentru bani ca doar nu pentru cartofi . era sa uit , cruela a spus ca o face din deontologie jurnalistica !!! chiar asa a zis , fereasca Dumnezeu de nebuni !

 8. totusi nebunul care saboteaza forumul , saboteaza si alti nebuni care s-au aciuat aici , asta-i partea buna .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...