AcasăEditorialMonica TatoiuConu Dorel față cu reacțiunea

Conu Dorel față cu reacțiunea

Săptămâna a început în forță. Blocaj în transportul rutier, feroviar și aerian. Credeți că este întâmplătoare producția de lebede negre? Se înmulțesc exponențial. Vacanțele de abia au început. Purtătorii de cuvânt ai IGPR și CNAIR sunt din ce în ce mai dadaiști. HG-ul cu lupta împotriva drogurilor scoate oamenii în stradă pe bună dreptate și accentuează fisurile din coaliție. Începe lunga vară fierbinte. Și povestea filmului „N-a dansat decât o vară” poate să se repete în politichia patriarhală românească.

Ministerul Transporturilor, condus de „expertul” lui Ciolacu, pe numele său Grindeanu, a aruncat țara în haos. Închide Valea Oltului și podul „prieteniei” la Giurgiu fără un minim de pregătire și informare a populației pentru schimbările și impactul economic. Vreți autostradă și libertate de mișcare? Răbdați! Dragi purtători ilegal de neuroni vă întreb de ce plătim studiile de fezabilitate? Nu există problemă fără soluții. Există doar indolență, iresponsabilitate și incompetență în abordările acelora care se împăunează cu rezolvarea lor. Tarom este pe perfuzii din cauza numirilor politice în Consiliul de Administrație și în conducere. Piloții au dreptate. Voi cei care vreți să vă bucurați de vacanțe alături de familie trebuie să conștientizați că cei care vă facilitează vacanțele au și ei familie. De care conducerea Tarom își bate joc. CFR este în colaps. Companii vitale pentru securitatea României sunt distruse cu cinism și meschinărie. Umblă vorba în târg că și Grindeanu& CO, precum alți foști masculi ALFA au gânduri de preluare a PSD. Ei se contrează și noi plătim.

Ministerul Educației ne droghează (este la modă) cu procente care acoperă mirosul pestilențial al eșecului României Educate. Elevii de gimnaziu intră la liceu cu lacune imense. Așa că ne așteptăm la rezultate proaste la Bacalaureat  peste 4 ani. Dorel dă din umeri. Pandemia bat-o vina. Decidenții știu să paseze vina. Nimic despre costurile programelor remediale care s-au dus în găuri nenumite.

Ministerul de Interne luptă cu furci și topoare împotriva drogurilor. A emanat o ordonanță „Dorel” care  transformă cetățenii în drogați dacă se tratează contra unor răceli.  Cu niște aparate proaste sau  programate la nivelul supersensibil de depistare. Pentru că toate deciziile în MAI au o finalitate economică. Vor bani ca să cumpere niște centre de analiză pe care sa le coordoneze tot ei și nu Ministerul Sănătății, cel competent în domeniul afecțiunilor umane. De ce vrem să reinventăm roata când modelul german de luptă nu este cu furci și topoare? Banii vorbesc.

Ministerul Muncii se ocupă de pensii și salariul minim. Nu sunt bani în buget, dar ne vom împrumuta. Că deficitul este oricum toxic. Încă puțin dacă crește se descurcă Dorel. Micile firme se închid. Pensionarii sunt tot mai derutați. Deciziile așteptate în iunie s-ar putea să ajungă la oameni în august, dacă Poșta Română o să încheie niște convenții la care a primit aprobarea acum la mijloc de iulie. Managementul lui Dorel bate filmul.

Ministerul de Finanțe, care ne-a gratulat cu un buget SF, tace mâlc și scoate contabilii în stradă. Nu știm câte puncte de contributivitate și stabilitate sunt în România. Că dacă știm, înmulțim cu 81 și aflăm cu cât trebuie să ne împrumutăm și o să ne apuce frica. TVA-ul va crește . Cu cât? Nu se spune ca să ne abuzeze emoțional. Înainte de vot

Marcel și Ionel, un Dorel doi în unul, ca la detergentul scump și prost.

author avatar
Monica Tatoiu