AcasăEditorialMonica TatoiuContraofensiva de toamnă. Formele împotriva fondului

Contraofensiva de toamnă. Formele împotriva fondului

Toamna se numără bobocii, dar după cum arată Google maps și harta contraofensivelor politic corecte, se numără si „succesurile” curcilor la uitat în lemne. Sucombă inflația, cresc prețurile, hai la școală care școală, uite pensia nu e pensia, uite drona nu e drona.  Totul pentru sustenabilitatea amatorismului și imposturii. Cu costuri pentru fraieri și profit pentru tupeiști.

Pe lângă știri despre polițiști puși pe căpătuieli prin metode mai puțin ortodoxe și câteva accidente rutiere care nu mai sunt din categoria breaking news, în weekend s-a desfășurat la mormântul lui Avram Iancu, concursul „Cine este mai patriot?”

La Țebea, Cațavencii si Pristandalele din politică s-au dat de ceasul morții să ne arate cât de mult îi interesează independența națiunii eșuate din cauza celorlalți. Odată la 4 ani , când vin alegerile îi auzim cum răcnesc cuvinte de iubire de nație  într-o șușanea de bâlci. Într-o mimare de luptă, cum nu mai vezi decât  în mahalale sordide ale orașelor  sud-americane. Noroc că nu ține mult. Până pun mâna pe putere și bani în vreo alianță pentru liniștea nației. Cel mai tare mă amuză cum de la brâu în sus poartă costum popular dar în picioare în loc de opinci niște papuci populari în magazinele cu prețuri de 4 cifre.

Începerea noului an școlar în contextul noii legi a Educației pentru sustenabilitatea eșecului educațional este marcată de aceleași tirade ale unor Cațavenci și Pristandale, cu studii  și „doftorate” incerte. Școlile nu prea au autorizații de funcționare ISU dar se studiază istoria comunismului și încep testări la consumul de droguri. Ce facem după ce depistăm copiii. Îi trimitem în pușcării supraaglomerate cu polițiști plătiți prost? Mai vrem să cheltuim mai mulți bani (pe care nu îi avem) pe campanii de conștientizare împotriva consumului de droguri. Derulate de aceiași „specialiști” în tăiat frunze la câini.

Cațavencii și Pristandalele din Olimpul geopolitic și-au rupt hainele de pe ei de grija omenirii și democrației și la pomposul G20. Și la Inițiativa celor 3 Mări. Nici o decizie, dar îndemnuri la unitate. Care nu există, dar dacă vorbim despre ea poate se activează.  Au cheltuit bani mulți să se întâlnească ca să se oripileze că lumea nu mai merge încolonată unde vor ei. Și 2024 bate la ușă cum bat mascații la interlopi. Cu 24 ore înainte de reuniunea de la București a liderilor țărilor din Inițiativa celor 3 Mări, a erupt scandalul dronei  (presupusă rusească ) care NU a căzut ca mai apoi să cadă. Peste prestigiul armatei române. Așa cum ursul dă iama în stâna cu miei. De la ucraineni citire. Noroc că noi avem povestea Mioriței.  Când începe contraofensiva mieilor? Paștele e departe. Mai este mult până în mai când vor începe sacrificiile pe altarul zeului războiului sau al unei noi pandemii.  Care au nevoie de ofrande mai ales în bani.

Așa că încolonați, ai noștri bărbați cu studii la școala de partid s-au dus să lăcrimeze la Bruxelles. Au scos pragul de 9,4% la pensii. Și l-au înlocuit cu condiția de sustenabilitate. Și pierderea unor bani pentru spitale în „favoarea” unor împrumuturi de la BEI, știe Rafila de ce. Conceptul negociabil politic, de sustenabilitate, va costa România cum îi costă pe români împrumuturile de la instituțiile nebancare.

Așa că acum, că a început contraofensiva formelor fără fond, pregătiți-vă de nota de plată. În 2025. Dacă până atunci nu ne omoară vreo dronă, vreun virus sau, Doamne ferește, vreun OZN.

495 afisari

12 COMENTARII

 1. DACA PSD SE LAUDA CA VREA SA FACA SI SA DREAGA , DE CE PRIMESTE GUNOAIELE DIN USR ? AU ORDIN DE LA SECURITATE ? VALABIL SI PENTRU AUR CU TRASEISTI DIN PNL

 2. Stire aparuta la sienen , ” s-au gasit bucati din arma lui Putin ” !!! bucatile din arma lui Putin , erau suruburile si bucatelele de tabla puse prin balarii pentru a face taraboi pe seama lor . asa ” stire ” revolta si handicapatii mintali , daramite un om normal . sa fie radu tudor autorul ?

 3. Austria importă sfeclă din Ungaria, iar românilor le vinde zahăr.-Boanchis

  -se stie,
  vezi „zaharul cu leuconostoc” si afacerile lu Lustig
  sotul decedat al eugeniei voda.

  Romania primise un grant(nerambursabil) de la China,20 de milioane $
  panaramele din minister au cumparat zahar chinezesc de proasta calitate,
  Romania avea 10 fabrici de zahar-de aici a pornit TVR tambalaul(!)
  si dl. Lustig „ne-a rezolvat” prin filiera Austria.

  https://www.cotidianul.ro/risul-si-tristetea-lui-adrian-lustig/

  limbi in curu decedatului
  numai de la Nistorescu.

 4. Cine se mira de izoletele de beton , le reamintesc ca s-au mai cheltuit bani aiurea in zona Cimișoarei cu niste tabere cu corturi imense in așteptarea unui val de imigranți care nu a venit niciodata .

 5. nivelul profesionalismului la televiziunile de asa zise stiri , a inceput sa coboare in subteran.de cateva zile tot aud ( se dau si imagini care contrazic )ca pascu senior ar fi lovit jurnalistii cu motorul , ceia ce nu se vede decat ca era blocat de ceausescu si altii si omui si-a facut loc . daca au fost loviti , de ce nu-si scot certificate medicale , sa vad si eu doctorul care elibereaza asa ceva .ADEVARUL INTAI SI APOI PROPAGANDA !

 6. Pariu ca Udrea in permisia din puscarie de ” dorul copilului ” va ramane iarasi ” grea ” sa scape de puscarie ? si primul l-a facut tot pentru asta sa fuga in Costa Rica .

 7. Romania e o țară bolnavă. La noi, pensia maximă e de 10.000 de euro (aproape 50 de pensii minime), iar în Germania, un stat mult mai puternic economic, pensia maximă e în jur de 3000 de euro (cam 6 pensii minime).
  Ecartul între pensia minimă și cea maximă în țara noastră ar trebui să fie de maxim 1 la 5, și toate cele 210.000 de pensii speciale de serviciu să dispară pentru totdeauna.

 8. Iau în calcul să nu mai particip la alegerile parlamentare, deoarece am avut referendum pentru trecere la parlament unicameral cu maxim 300 de membri, al cărui rezultat e obligatoriu, iar politicienii, în special cei de la psd-nl, udmr, chiar și cei de la AUR, nu iau în calcul voința poporului.
  Rezultate referendum 2009:
  77,78% dintre voturile valabil exprimate au fost în favoarea trecerii la un Parlament unicameral.
  88,84% dintre voturile valabil exprimate au fost în favoarea reducerii numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane.

  Referendumul reprezintă voința supremă a poporului.

 9. exemplu de tv mizerabil si anume mincinosii de la Romania tv , in timp ce mincinosii titrau , stim cand va ninge , experta in meteorologie spunea ca nu se pot face asemenea predictii la aceasta ora ! ceva mai scarbos stie cineva ?

 10. Nu am auzit intrebare mai cretina decat cea pusa de tutele pitigaiate cu microfon diversilor arestati ….. va este frica ? fereste-ne Doamne de prosti !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Românii trăiesc tot mai greu din cauza scumpirilor. Oamenii stau în frig şi „fac foamea”

Guvernul pretinde că a căutat soluţii prin care să uşureze viaţa românilor, dar societatea o duce tot mai greu. Statistica nu minte, iar cifrele...

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la...