Cauta

Cine strivește corola de minuni a lumii?

A început un an nou. Cum o să fie ne întrebăm toți. O să fie mai bine? Probabil că nu. Pentru că ne încăpățânăm să strivim zilnic corola de minuni a lumii, ucigând pas cu pas „tainele ce le întâlnim” în cale. În numele unei cunoașteri luciferice efemere. 

Căutăm controlul absolut al spațiului în care trăim. Control pe care sperăm să îl obținem informându-ne din spațiul virtual. În care ni se promite liberul acces la adevăr. Care adevăr este livrat de „agenți economici”. Informația  până la urmă este resursă. Și din exploatarea resurselor se face profit de către cei care investesc capital în Companie. Informația este „gratis” în spațiul virtual. Așa că nu mai dăm bani pe ziare. Uităm că tot ceea ce este gratis este junk. Așa cum facem în perioada promoțiilor. Nimeni, niciodată nu îți va da ceva de calitate gratis. Nici măcar prietenii strategici. În consecință, în anul care vine o să fim bombardați cu știri „promoții „despre încălzirea globală, ceva pandemii, atacuri teroriste și războaie pentru salvarea democrației. Toate de la specialiști cu CV impresionant pe net. Verificabil dacă știi unde să cauți pornind de la întrebarea ce câștigă cel care îți oferă gratis informația. În afaceri, pentru creșterea profitului, se procedează așa. Se identifică competitorul care îți crește costurile de control al pieței. Se identifică comportamentul compărătorului  și apoi se oferă acestuia, pe termen scurt, beneficii pe care competitorul nu are resurse financiare ca să le susțină.

După eliminarea competiției și deținerea monopolului se ridică prețul produselor sau serviciilor și compărătorul captiv nu are altă șansă decât să le plătească. La preț de monopol. Ca să se implementeze strategia este necesar ca să fie manipulat eficient consumatorul. Cum? Reducând gradul său de educație. Cam asta se întâmplă de vreo 40 de ani în economia lumii. Capitalul are nevoie de mobilitate controlată ca să își crească profitabilitatea. Orice costuri generate de tradiții, obiceiuri, matrice națională, rădăcini , trebuie anihilate. Ca să crească profitul și viteza de circulație a banilor. Pentru cei care au capitalul. Așa se explică concentrarea capitalului în tot mai puține centre de putere pe măsură ce lumea este bombardată de crize de tot felul. Crize create de capitalul care se comportă precum spermatozoizii unui organism ajuns la senectute. Ce ne așteaptă în anul care vine? Haosul generat de superficialitatea însămânțată de profeții falși ai lumii noi. Nu avem nevoie de cărți. Internetul ne oferă tot ceea ce trebuie știm. Nu avem nevoie de tradiții, familie, națiuni. Nu avem nevoie de minuni și miracole.

Black Friday cu oferte la gadgeturi ne oferă suficiente miracole. Nu mai avem nevoie de cărți și ziare pe hârtie. Foile de hârtie distrug planeta, care trebuie salvată democratic. Nu mai avem nevoie de Dumnezeu. Așa cum nu mai avem nevoie de nici un fel de alternative în alegerile noastre. Trebuie să fim înregimentați într-o turmă. Cine iese din rând trebuie pus la zid. Asta ne așteaptă în anii care vin dacă nu ne trezim și învățăm să ne dezvățăm de „noile tradiții de consum” pe datorie. Ce îmi doresc mie și vouă asemenea în 2023? Să căutați lumina cu care să sporiți „a lumii taină” și să îmbogățiți „întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister” pentru că în România există oameni minunați care au resursele de energie pentru a „iubi și flori și ochi și buze și morminte”. Să nu-i lăsăm pe cei care ne conduc vremelnic, să distrugă corola de minuni a lumii pe care o iubim. Un an cu înțelepciune vă doresc.

Ultimele stiri

  • DICTATURA NEOMARXISTO-GLOBALISTĂ/ADEVĂRATUL COMUNISM
  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Exit mobile version