Cauta

Ce vrăji mai face Ciolacu & Co

Am citit cu atenție compilația „Program de guvernare” cu acoperire în vrăjeală de bâlci, a guvernului de experți, votat cu majoritate în Parlament. De ucenicii vrăjitori cu gândul la liste. Concluzia este că în afară de niște vrăji de circ electoral de maidan nu se va mai întâmpla nimic benefic în economie. Pentru că doar clătinând din cap și nas nu se poate repara mizeria care băltește în economie de 30 de ani. Trist este că poate să vândă PSD-ul lui Marcel, serialul cu vrăji, unei populații analfabete economic funcțional. Să se dea nenică. De unde și cu ce cost nu are importanță.

Se va lupta salvatorul neamului cu specula și prețul alimentelor. Cum? De ce avem prețurile mari la alimente în România? Pentru că cererea este mare și oferta națională mică. Specula apare atunci când nu ai suficienți vânzători la prețuri pe care și le permite consumatorul și statul vrea să fie jucător comunist în loc de mediator al cererii și ofertei prin legi fiscale coerente în piața liberă. De ce nu avem suficiente produse românești pe piață? Produsele românești se realizează cu consum de energie și forță de muncă. Care energie în România atinge nivele record de preț. Și forța de muncă lipsește cu desăvârșire. Deși avem capacitatea de a produce energie, mult si ieftin, preferăm să executăm ordine de la hăbăuci. Deci produsele scumpe românești nu și le permit românii iar marile lanțuri aleg volume de marfă la prețuri mici, care să le garanteze profituri îndestulătoare. Poți să-i împiedici? Poți emite o legislație fiscală care să-i facă să plece. Dar atunci ratingul de țară o să se prăbușească și împrumuturile vor fi tot mai scumpe. Nu avem capital autohton. Cum nu avem nici forță de muncă autohtonă. Cea care este capabilă de productivitate a plecat. România nu are nici clasă mijlocie consolidată care să asigure capitalul de lucru. Au distrus-o controlat în ultimii 20 de ani. În 2024, pentru voturi o să fie nevoie de injecții de bani în sistem. Cu niște vrăji de bâlci Ciolacu & Co o să mărească taxele pe veniturile clasei mijlocii în moarte clinică. Își permite PNL, pe făraș în sondaje, să accepte vrăjelile de stânga ale PSD? Evident că ar fi un act de sinucidere politică.

Așa că binomul trebuie să icnească pentru banii din PNRR. Care implică reforme neprietenoase cu electoratul alianței la putere. Castana fierbinte o reprezintă pensiile speciale. Nu pot fi eliminate fără modificarea Constituției. CCR știe mai bine. Așa că ori pierdem banii ori… pierd banii. Managementul companiilor de stat, altă castană fierbinte. Alte vrăji pentru a împăca interesele de partid în CA-uri cu economia de piață „speculativă”. Ministerul Economiei  a ajuns  la mâna unui fost purtător de cuvinte frumoase fără acoperire. Energia este la un băiat de „petanque”. Finanțele la artizanul tichetelor pierdute. E nevoie de vrăji serioase să obligi companiile „statului” eșuat să își plătească datoriile la pensii și sănătate.Vrăji la greu ca să păcălești lumea să te voteze în 2024. Românul este vulnerabil la vrăjeli. Așa că o sa fim cocârjați cu mișcări de nas de Pinocchio, din toamna lui 2023 până la sfârșitul lui 2024. Prost este cine crede-n vrăji, nu scamatorii care exploatează cererea și oferta în lipsa unui stat care ar trebui sa ne ferească de speculatorii care ne conduc.

Ultimele stiri

  • Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!
  • Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii
  • Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război
  • Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)
  • Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!
  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Exit mobile version