AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuVulpițele galbene și Zimbrul tulcean

Vulpițele galbene și Zimbrul tulcean

Matriarhatul pare să fie „noua ordine” instaurată de Federația Română de Fotbal. Şi asta spre a-i fi de folos intrusului Răzvan Burleanu, ajuns în postura de președinte al FRF grație voturilor acordate cu multă ardoare de reprezentanții fotbalului feminin, disciplină extrem de încurajată și finanțată. Așa se face că, în timp ce soccerul masculin se prăbușește, acoperit de valul contraperformanțelor, individul sosit orbecăind în capitală, prin schimbarea domiciliului de pe meleagurile Bacăului, se preocupă doar de fotbalul feminin, inventând el o șmecherie prin care să-și asigure voturile câștigătoare la următoarele alegeri pentru funcția de președinte.

Sunt sigur că dacă Eva ar fi bănuit că urmașele ei vor fi șmenuite de un individ interesat și miop, nu i-ar mai fi întins, bătând din pleoape, acel măr lui Adam, din care primul bărbat de pe Pământ s-a ales cu o aspră dojană și cu o formațiune anatomică în gât care, printre altele, i-a îngroșat vocea. Dar indiferent de părerile noastre, susținut slugarnic de câțiva țuțări, lui Burleanu pare că nu îi pasă că sub mandatul lui echipa națională de fotbal nu s-a calificat la trei ediții de Campionat Mondial, iar în clasamentul FIFA a ajuns pe locul 44; el se lăfăie în jilțul din sediul aflat pe Strada Sergent Șerbănică și așteaptă liniștit alegerile, știind că va fi votat. De cine? Preponderent, de reprezentanții fotbalului feminin, cum afirmam, și ai celui juvenil. De aceea pe el nu îl interesează decât creșterea numărului de echipe de fotbal feminin, pentru a avea mai mulți votanți!

Astfel, în cele două ligi masculine numărul echipelor a scăzut față de anul 2014 ‒ în Liga întâi, de la 18 la 16, iar în Liga a doua din 25 de formații au mai rămas doar 20! În schimb, în fotbalul feminin, în 2014 existau 43 de echipe, iar în 2022 s-a ajuns la 185! Să vezi și să nu crezi! Așadar, dacă în cele două ligi masculine s-a înregistrat o diferență în minus, iar la fete apare un plus de 330 la sută, este vizibil și de pe Lună cui aparține preponderența votului, în niciun caz cluburilor ai căror jucători și echipe ne reprezintă țara în marile competiții europene și mondiale! Reiese clar, precum lumina zilei, că Burleanu poate fi considerat distrugătorul fotbalului românesc! Mă întreb și eu ca orice microbist: oare nu se poate pune stavilă acestui impostor-profitor, din pricina căruia se spune că Gică Popescu ar fi fost băgat la zdup, pentru a nu câștiga alegerile din urmă cu opt ani?! Reamintesc faptul că în 1990 echipa reprezentativă a României a ajuns în optimi de finală, în 1994, în „sferturi”, iar în 1998 a jucat în „optimi”. De atunci, spre nemulțumirea tuturor, „naționala” s-a fâsâit și nu a mai reușit să se califice la un Campionat Mondial!

Dar pe Burleanu și țuțării săi nu-i interesează decât să rămână la timona Federației, să-și umple buzunarele cu salarii grase și să umble tehui pe mapamond, în vizite de… lucru! În rest, potopul după ei! Cât despre echipele feminine, care sunt multe ca iarba și tot răsar ca urmare a grijii neostoite a președintelui, îmi plac unele denumiri, cum ar fi: Vulpițele galbene, Zimbrul Tulcea, Ladies Târgu Mureș și Fair Play Joc Cinstit! *Vineri, pe holurile Aeroportului Otopeni a apărut Laszlo Boloni, venit la București să negocieze primirea postului de antrenor al echipei naționale. Fostul mare jucător părea dezorientat, tot căutând în toate părțile precum un naufragiat, ca până la urmă să fie întâmpinat de Stoichiță. După vreo patru ore de discuții la sediul Federației, chestiunea a rămas ca… în gară, urmând să se mai tragă o rundă de vorbe. Se spune că târgmureșeanul este cam pretențios, iar Burleanu cam zgârcit. Oricum, vom vedea ce se va mai întâmpla, în vreme ce Mutu dă ture în jurul Arenei Naționale!

 

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu