AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuȘi pe ploaie și pe vânt...

Și pe ploaie și pe vânt…

Bag de seamă că, de-un scurt timp, credem că ne-am învârtoșat îndeajuns, de nu ne mai pasă de virusul păcătos, chiar dacă gângania invizibilă a dat iama prin fotbalul carpatin, și nici nu ne mai strofocăm de năzureala naturii, care ne potopește și îneacă satele cu puhoaie diluviene!

Chit că-i virus, chit că-i ploaie, chit că-i vânt, pe lângă destule altele, ai noștri s-au pornit să bată mingea fără zăbavă. Dacă Botoșaniul și „câinii roșii” n-au putut juca până acum, din pricina fotbaliștilor veniți în contact, la prima trupă, cu doctorul echipei, iar la a doua cu magazinerul propriu, depistați cu coronavirus, de data asta echipa moldoveană a avut liber să susțină sâmbătă întâlnirea cu CFR Cluj, iar Dinamo a primit bilet de voie duminică să se bată cu Sepsi.

Doar că bucureștenii au ieșit cu două partide amânate, cu Chindia și Hermannstadt! De ce o echipă a scăpat cu doar o etapă restanță, iar alta a mai stat o tură, nu prea înțeleg, dar nici nu-i nevoie să aflu, când, până una-alta, toate în țara asta se petrec pe dos! În rest, meciurile se desfășoară lanț, umplând toate zilele săptămânii, vânzoleală care-i bucură pe hulpavii microbiști.

*Marțea trecută s-au întâlnit Sepsi și Voluntari. După un joc destul de agitat, ilfovenii le-au trimis două mingi în plasă covăsnenilor, obținând victoria cu 2-1 și stricându-le sărbătoarea mult-așteptatei victorii!

*Miercuri a fost ziua neagră a lui Hagi, a cărui clasă de imberbi a capotat cu 2-1 în fața târgoviștenilor antrenați de Moldovan. Machedonul din Ovidiu a încercat să explice insuccesul prin prezența în lot a unor puști lipsiți, deocamdată, de experiența necesară participării în prima ligă.

*Joi, cei de la Clinceni au luat drumul Iașiului, pentru a da piept cu alde Cristea. Mai tot timpul partida a fost la dispoziția gazdelor, care însă n-au reușit să înscrie. În schimb, în minutul 77, ilfoveanul Achim a făcut, cu mingea la picior, o cursă de vreo patruzeci de metri și a tras de la marginea careului mare. Și ce să vezi, chiar dacă șutul nu a fost năprasnic, ba chiar molatic, nefericitul portar moldovean a gafat, mângâind balonul și băgându-și-l în poartă! După aia oaspeții au prins curaj, și nu puțin a lipsit, prin atacul lui Markovici, să le mai vâre încă un gol elevilor lui Mircea Rednic! Și așa, deocamdată, Poli cade în fundul puțului, adică pe ultimul loc!

*Vineri, Craiova a jucat cu Astra. Pe frumoasa arenă din Bănie, nici țipenie, doar câțiva guguștiuci umflați în pene că au ajuns stăpânii tribunelor! În prima repriză, giurgiuvenii le-au cam ascuns mingea juveților, care nu prea reușeau să o păstreze mai îndelung. După pauză, se pare că Bergodi le-a pus jucătorilor săi în cafea câte-o lingură de untură de pește, un produs stors din grăsimea înotătoarelor, care le-a adus ce le lipsea: câteva grame de forță, îndeajuns însă ca ei să reușească să schimbe posesia în favoarea lor. Așa s-a făcut că, în minutul 60, Koljic a deschis scorul. Numai că băieții lui Bogdan Andone n-au stat cu mâinile în sân. Zece minute mai târziu, au egalat prin neastâmpăratul ex-craiovean Baicu. În ultimul sfert de oră, alde Radunovici reduc motoarele și joacă la meci egal, atitudine care-i va costa; Koljic înscrie în minutul 90 golul victoriei, faptă care îi destinde fața antrenorului adus, de câteva zile, din țara macaroanelor în țara prazului. E 2-1, și în următoarele patru minute nu se mai întâmplă nimic! Dar echipa doljeană, fie vorba între noi, s-a cam chinuit!

*Sâmbătă, celor de la Botoșani le-a venit rândul să joace cu CFR-ul din Gruia. La sfârșitul partidei tabela arăta 2-0 pentru clujeni, care și-au mai pus în tășulă trei puncte, menținându-se, mulțumită acestei zestre, și mai zvelți în fruntea clasamentului. *În sfârșit, duminică se încheie o săptămână întreagă de fotbal. La ora prânzului, pe terenul din Voluntari, care-i poartă numele lui Tata Puiu, „Anghel Iordănescu”, ilfovenii au câștigat cu 1-0, gol înscris din unsprezece metri, arbitrul dovedindu-se la faza cu pricina al doisprezecelea jucător al gazdelor! Păcat!

*La ora când englezii își beau ceaiul, pe stadionul din Ștefan cel Mare și-a făcut apariția, cu gânduri războinice, formația din Sfântu Gheorghe. Puși pe fapte mari, covăsnenii au înscris după patruzeci de secunde de la primul fluier al lui Colțescu! Dinamoviștii, uluiți, se bâlbâie, nefiind în stare multe minute să-și revină. Oaspeții atacă și ajung ușor la poarta adversă, dar nu mai reușesc să înscrie. În minutul 39, Fabbrini este faultat în careu, arbitrul dictează corect penalty și-l elimină pe agresor. Dar, dar din păcate, Perovici trage în portar, așa că scorul rămâne neschimbat. Primul mitan, jucat sub o ploaie torențială, se încheie în dauna echipei lui Mihalcea (0-1). În partea a doua, „câinii roșii” s-au mai trezit din visare, dar nu pot înscrie. Ba mai mult, în minutul 80 ardelenii fac 2-0, dintr-un penalty discutabil, cadou al lui Colțescu, ca peste șase minute Ștefan să înscrie golul al treilea. La spartul târgului, nimeresc și dinamoviștii plasa talentatului portar Niczuly, prin Moldoveanu: 3-1! De notat că Sepsi a jucat aproape o oră în zece oameni!

*Seara, echipa lui Gigi din Pipera i-a primit pe distribuitorii de gaze, părăsiți de Edi Iordănescu, plecat fără adresă. Se pare că Becali, văzând isprăvile echipei lui Dan Petrescu, a renunțat la orice pretenție, mai ales că trupa lui s-a subțiat considerabil. În plus, antrenorul Vintilă nu poate utiliza mulți dintre jucătorii consacrați, având șapte accidentați, situație care-l obligă să trimită în teren pe cine găsește prin curtea clubului. Jocul a fost interesant, Tănase a marcat în minutul 12, apoi Buș a egalat în minutul 56, ca spre sfârșit bucureștenii să conducă, prin golului lui Adrian Petre înscris în minutul 90, din 11 metri. Doar că bucuria „roș-albaștrilor” a fost scurtă, fiindcă proaspătul intrat la Gaz Metan, Nielsen, a egalat în minutul 94! Acest egal, 2-2, o ține pe FCSB la nouă puncte de CFR, așa că… adio câștigarea campionatului!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
202 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri