Salvatorul Bursucului

Salvat de copilandrul Petrila de la a patra înfrângere de când l-a „tromfat” pe Șumudică de la conducerea CFR-ului din Cluj-Napoca, Dan Petrescu se tânguie că a întâlnit un adversar puternic (pe Randers, ocupanta locului patru din campionatul danez), și de aceea a obținut doar un rezultat de egalitate, 1-1. Și, printre lamentările neostoite, dă să explice, drept scuză, că Debeljuh a intrat în teren după mult timp, că de Alibec „nu mai zice”, iar Ștefan a jucat primul meci în cupele europene. Altfel, desigur, ar fi fost… altfel!

Nu spune că în prima repriză trupa trimisă de el în teren a jucat mai nimic, fiind de fapt mai mult spectatoare la ce dantelau oaspeții pe gazon, timp în care, firesc, aceștia au și înscris, prin Kamara. Și nici că atunci când l-a convins pe finanțatorul Neluțu Varga ca el să revină la echipă l-a fermecat pe acesta promițându-i numai victorii! Or, dacă facem socoteala, nu prea este așa! Privind alcătuirea echipei de start, s-a văzut că el nu i-a luat în seamă pe Claudiu Petrila și Alibec, pe care i-a introdus în teren abia în minutul 63, aceștia dovedindu-se capabili să vindece de anemie formația, primul înscriind în minutul 68 golul egalării. Gol ce l-a salvat de la umilință pe tehnicianul aciuat sub Dealul Feleacului, în această întâlnire cu o echipă de mâna a doua!

Norocul a fost de partea lui, căci puștiul năzdrăvan Petrila (care clefăie continuu gumă de mestecat, ferească Sfântul să o aspire, înecându-se cu ea!), primind o pasă ideală de la Deac, i-a trimis mingea în plasă portarului din țara lui Christian Andersen, fără niciun fel de emoție. Astfel a apărut (în sfârșit, Doamne-ajută!) primul punct al CFR-ului în clasamentul Grupei D a Conference League, în care campioana noastră deține „lanterna roșie”. Să sperăm că la următoarea întâlnire, pe care ardelenii o vor avea, în Gruia, cu AZ Alkmaar, din Țările de Jos, aflată pe primul loc, cu 4 puncte, izbânda va fi de partea Bursucului! Apropo de el, se pare că are caracter de catâr, care se manifestă puternic atunci când cineva nu-i este pe plac. Spun asta întrucât pe Omrani și Chipciu, chiar dacă au fost apți de joc, s-a ambiționat să nu îi introducă în formație, deoarece îi suspectează a fi un fel de fani ai lui Șumudică. Cât despre al treilea bănuit, Latovlevici, care a avut prestații foarte bune în meciurile jucate, el a fost ușuit de la echipă. Păcat că astfel de înverșunări prevalează, în dauna unor bune rezultate!

*Vineri seară am asistat la cel mai aiurit și urât meci al campionatului, disputat între Chindia și FCSB. Încă de la început, arbitrul cu nume de fată masculinizat (deh, acum se poartă!), Rusandu, a distrus echilibrul din teren, eliminându-l în minutul 8 pe târgovișteanul Kocic, pentru un fault asupra actorului de comedia tăvălelilor V. Crețu. După multele reluări tv și din cele declarate de specialiști în arbitraj, fapta nu s-a prea încadrat la atribuirea cartonașului roșu, dar cui îi pasă?! De aici încolo s-a jucat anapoda, dâmbovițenii apărându-se ca turcii la Plevna, iar bucureștenii chinuindu-se să spargă „reduta” construită de adversari. Elevii lui Edi Iordănescu s-au dovedit incapabili să se impună și să înscrie timp de 96 de minute și 45 de secunde, când sărmanul Iacob a lovit mingea cu brațul în propriul careu, iar din penalty Budescu a înscris. S-a terminat 1-0, FCSB a câștigat cele trei puncte, dar fără merit! Câștigătorii morali au fost elevii lui Săndoi, care, cu o risipă de energie incredibilă, cu tenacitate, și-au ținut la respect adversarii!

*Sâmbătă, Rapidulețul a dat o fugă până la Sfântu Gheorghe, cu gând să joace cu Sepsi, cea părăsită de Leo Grozavu, și să-i ardă vreo două goluri, ca apoi să se întoarcă în Giulești, unde-i aștepta o fanfară și de-ale gurii, bunătăți fasonate dintr-un godac. Din păcate pentru rapidiști, n-a fost chiar așa. Jocul a debutat, ce-i drept, cu dominarea feroviarilor, care în minutul 9 le vârâseră deja mingea de două ori în neț daco-maghiarilor. Toată suflarea microbistă credea într-un scor de maidan, numai că fotbaliștii fără antrenor, conduși de pe margine de un fost rapidist, Ilyeș, s-au trezit din… pumni și au luat-o iavaș-iavaș spre poarta lui Moldovan, egalând până la finalul primei părți (2-2)! Repriza a doua am așteptat-o ca pe-o jimblă scoasă atunci din cuptor, sperând într-un spectacol deosebit. Dar, de unde?! Ambele garnituri au pus-o de mămăligă, jucând ca la divizia a treia, așa că scorul a rămas bătut în cuie. Cum arbitrul Colțescu l-a eliminat pe rapidistul Alami, din minutul 61, credeam că gazdele se vor repezi ca orbeții peste acarii de sub Podul Grant, și-i vor face gulaș. Dar degeaba am sperat, întrucât combatanții și-au luat câte-un punct și au plecat spășiți la cabine, înjurând fiecare în limba lui!

*Duminică, în Gruia, clujenii i-au primit pe distribuitorii de gaz metan. Poziția din clasament a celor două echipe (CFR ‒ locul 1, Gaz Metan ‒ locul 14) ne îndreptățea să credem că liderii le vor închide ventilele medieșenilor cu ușurință și îi vor umili cu un scor mare. Dar în teren a fost altceva, pentru că elevii noului antrenor Poenaru au arătat că alcătuiesc o echipă echilibrată și tehnică, dovadă fiind faptul că ei au înscris încă din minutul 12 și i-au plimbat pe adversari de i-au amețit. A venit însă repriza a doua, la începutul căreia Petrila din nou l-a salvat pe Bursuc, egalând. Jocul apoi s-a cam bramburit, și Deac a marcat golul victoriei unei echipe obosite (2-1). *Sub lămpașele stadionului din Complexul Sportiv Craiova, cele două echipe de juveți din prima ligă s-au confruntat asistate de doar cinci mii de nepoți de-ai lui Sucă. Universitatea lui Reghecampf, jucând „ca la carte”, le-a introdus două căruțe cu praz în poartă simbriașilor lui Mititelu, care s-au dovedit… mititei față de alde Nistor!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
331 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger