Să privim în viitor!

Urmând îndemnul președintelui țării, Klaus Iohannis, ochelaristul de la FRF, Burleanu, tot președinte și el, dar mai piticuț, referindu-se la meciurile de calificare pentru Campionatul Mondial, a scos o perlă, ce-i drept cam știrbită, din care au sclipit două chestiuni: anume că echipa națională șchioapătă din pricina cluburilor, dar că totuși perspectiva mioriticilor stă stâlp, nu trebuie decât „să privim în viitor”, sintagmă des folosită de șeful statului, inclusiv cu ocazia intervenției „pe sticlă” privind debandada din guvernul său.

Înarmat cu acest imbold mobilizator, Mirel Rădoi și-a luat trupa de fotbaliști aleși pe sprânceană și a poposit la patruzeci de kilometri de Cercul polar arctic, pe o insulă, Islanda, unde-și duc zilele vreo 340.000 de urmași ai unor călugări irlandezi. Chiar dacă această țărișoară se află tocmai la capătul lumii, Mirel a mai călcat pe solul ei, ce seamănă cu al astrului nopții, în urmă cu aproape un an, când a pierdut cu 2-1 semifinala barajului pentru Euro 2020! Umilința aia cică l-ar îmbățoșa la gândul unei revanșe, care i-ar isca speranțe „privind în viitor”! Așadar, joi, la Reykjavik, cei unsprezece aleși au pus de-o minge cu elevii lui Arnar Vidarsson. Încă de la început s-a văzut că „tricolorii” joacă altceva decât au făcut-o până acum. Compartimente echilibrate, mingea pasată cu calm, deschideri în adâncime, dăruire și dorință. Într-adevăr, o echipă! Prima repriză s-a încheiat la egalitate (0-0), dar a doua a adus reușita, golurile înscrise de Man și Stanciu fixând tabela de marcaj la scorul de 2-0. Este de arătat că islandezii nu au constituit un adversar slab, contemplativ, fiindcă și ei, la rândul lor, au avut câteva ocazii, oprite însă de excelentul portar Niță.

*Cu această victorie în buzunar, elevii lui Mirel au revenit în țară pentru al doilea joc, cel cu reprezentanții microstatului germanofon din Europa Centrală, Principatul Liechtenstein, cu o populație de 40.000 de locuitori, din care mulți se ocupă de culturile de viță-de-vie și cele de porumb. Cu o echipă în parte schimbată, Rădoi a reușit să-și impună încă de la început superioritatea, prin cele două goluri înscrise de Toșca (minutul 11) și Manea (minutul 17), cu care s-a închis prima repriză. În partea a doua ambele echipe au jucat cu destul sârg, dar au predominat înlocuirile, așa că de multe ori nu mai știai cine se află pe teren! Antrenorul naționalei noastre, dacă ar fi avut dreptul, cred că l-ar fi schimbat și pe portarul… stadionului! Dar nu mai contează, „tricolorii” au câștigat și pornesc plini de speranțe spre întâlnirea de miercuri seară cu Macedonia de Nord, de pe tăpșanul ei. Să cred că zeița Fortuna îi va lua în caleașca ei pe băieții noștri!? Din păcate n-am fost la stadion să pot urmări meciul „pe viu” din loja pentru care primisem invitație, întrucât m-am speriat cumplit aflând de la tv-uri că noul virus Delta se agață mai cu seamă de cei vaccinați, eu fiind unul dintre acei beneficiari. Așa că mi-am anulat prezența în loja cu fotolii pe arcuri, bufet pe veresie cu de toate bunătățile, ceva de drinkuit, răcoritoare și un monitor pe care să poți urmări reluările unor faze. În locul meu s-a dus vecinul Șomârlie, care nu e vaccinat, el insistând să mă las păgubaș, că cine știe… dacă am fost vaccinat să nu cumva… să pună pseudopodele pe mine vreun Delta covid! Atunci, i-am dat lui invitația, dar totodată n-am înțeles ce rost a mai avut „imunizarea” mea, atâta vreme cât sunt de trei ori mai vulnerabil decât cel nevaccinat?! Păi, d-ale epidemiologiei, care este cam chioară și nu… privește în viitor!

*Duminică dimineață s-a surpat soclul unuia dintre corifeii României, Ivan Patzaichin, cel ce câștigase prin muncă asiduă și modestie, pentru el și pentru țară, admirație și recunoaștere mondială. Dumnezeu să-i lumineze drumul spre eternitate, ajutându-l să treacă în liniște apele suferinței!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
281 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere că aceia ce nu încasează chirie de la FCSB reprezentat și de Gheorghe Becali, ca FCSB să joace pe stadionul Ghencea, așa cum presa sportivă anunță că s-ar fi solicitat, provoacă un prejudiciu bugetului public, ?

  2. & Chiricheș un posibil vârf de atac cu Macedonia de Nord, demonstrând anterior și abilități tehnice, marcaj, presing și un bun joc cu capul și goluri înscrise, ?

  3. & Deci, dacă sunteți de părere că naționala de fotbal ar putea să îi atace pe macedonenii din nord și cu „țepușa lui Vlad”, Vlad Chiricheș, care a arătat în activitatea fotbalistică și reale calități ofensive, de atacant , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger