Jos drapelul!

Nu m-aș fi gândit să pun acest titlu la obișnuita cronică de sport, dacă un milițian (pardon, polițist al zilelor noastre îngrozite de Covid)  nu ar fi oprit în trafic o doamnă conducătoare auto pentru motivul că avea agățat pe o ușă a autoturismului un steguleț tricolor cât trei palme, dar care, după mintea lui încețoșată, ar fi „depășit gabaritul mașinii”!

Cum împricinata a cochetat cândva (am aflat de la un amic) cu statutul de sportivă, am gândit că nu mă abat de la deontologia… microbistului. Nefericitul simbriaș al ministrului fost lăutar (acordeonist la Armeniș) Marcel Vela, văzând drapelul țării fluturând pe o parte laterală a mașinii distinsei femei, fără ca obiectul-simbol, prin dimensiunile reduse, să împiedice, cu nimic, vizibilitatea șoferiței în trafic, a tras-o pe dreapta și a avertizat-o să nu mai îndrăznească să facă vălătuci de aer cu tricolorul românesc!

Așa ceva nu mi-aș fi închipuit, nici dacă întâmplarea s-ar fi petrecut într-o țară unde rodesc falnicii cocotieri! În toate statele lumii, cu diverse ocazii, ori din mândrie națională, oamenii își ornează mașinile, alții bicicletele, mai nou trotinetele, cu steagul ce-i reprezintă, și nicio autoritate publică nu-i oprește. Nu lungesc vorba precum pelteaua, așa că mă declar revoltat de atitudinea insultătoare a individului în uniformă, pentru care, din motive lesne de înțeles, cer deîndată demiterea lui din rândurile celor care sunt plătiți să se ocupe mai degrabă de prinsul infractorilor, și nu de amendarea steagului românesc! În plus, îi transmit să-i fie rușine față de toți românii, care, în afară de el, sunt sigur că iubesc drapelul țării, pe care el a cerut să fie dat jos!

*Prin fotbalul mioritic e deranj mare. „Câinii roșii”, sărmanii de ei, au fost obligați să-și amâne jocurile cu Chindia, cele din etapele a treia și a zecea, din pricina nedusului pe pustii virus cu coroană, care a pătruns în ograda lor și le-a infectat aproape jumătate din echipă!

Din acest motiv, Bogdan Bălănescu a cerut întreruperea campionatului, solicitare îndreptățită de faptul că și pe la alte cluburi au apărut niscai purtători de coronavirus. Este trist că una dintre cele mai titrate echipe ale noastre a ajuns într-o stare de plâns și poate avea nefericita soartă de a ajunge în eșalonul secund.

*Vineri, la Mediaș, trupa lui Bogdan Andone, Astra, le-a tras o papară ardeiată, mai iute decât gulașul de peste Tisa, ardelenilor de la Gaz Metan, înfrângându-i cu scorul de 4-0! Giurgiuvenii au jucat… jucându-se, fără să forțeze, dar cu pase precise și contraatacuri ucigătoare. Budescu, deși a părut blazat, a realizat câteva faze de antologie. Păcat cum această echipă, din motive financiare, este oprită să evolueze în cupele europene! Cât despre elevii lui Uhrin jr., doar compasiune!

*La Clinceni, băieții lui Ilie Poenaru au izbutit să spargă ghinionul care-i cam urmărea, câștigând cu 2-1 disputa cu „voluntarii” lui Teja. La meciul cu pricina a existat și o fază de râsul curcilor, aceea produsă de portarul Cojocaru, care a fabricat o chiflă ca în miuțele puștilor cu mingea de cârpă, luftând nepermis, ratare care i-a dat posibilitatea lui Markovici să facă 2-0. Degeaba, mai apoi, după câteva minute, Tudorie a înscris în plasa lui Vâlceanu, că tabela a înghețat la scorul de 2-1!

*Sâmbătă, pe malul Cibinului, trupa proaspătului antrenor Ruben Albes adus de nevasta lui Reghecampf, ca vijelia, din Spania, a primit formația antrenată de „boxerul” Leo Grozavu. Sibienii au început jocul în forță, conducând încă din minutul 5, dar ardelenii au egalat după vreo treizeci de minute prin Lorand Fulop, care în repriza a doua a reușit din nou să-i vâre mingea în plasă portarului Cristiano, egalând încă o dată după ce gazdele luaseră conducerea cu câteva minute mai înainte. Scorul de 2-2 este echitabil, cele două combatante împărțindu-și punctele, ca și pretențiile.

*Sâmbătă, „berbecuții” lui Gigi din Pipera trebuiau să-i întâlnească, mai pe răcoare, pe „bursucii” lui Dan Petrescu. Numai că, din cauza infectării unui jucător de la CFR cu păgubosul coronavirus, meciul a fost amânat. Disputele din prima ligă încep să dea în foc, unii conducători de cluburi cerând suspendarea campionatului. Dar LPF-ul cică nu se poate! Ei, asta până când amenințătorul virus n-o da buzna și în somptuoasele lor birouri! Că atunci să-i vezi cum suspendă toate jocurile și se ascund ca șobolanii urmăriți de mâțe!

*Duminică, Botoșanii i-au primit pe juveții lui Bergodi, fără pâine și sare. Miza disputei era consolidarea pe primul loc a oltenilor, dar și apropierea moldovenilor de poziția a treia a clasamentului. Meciul a fost frumos, spectaculos, cu destule ratări și cu două penaltiuri ca urmare a unor cotonogeli cam aiurite iscate de Chindriș, „amendate” de Cicâldău și Gustavo. Victoria cu 2-0 obținută de doljeni este pe deplin meritată.

Cu acest succes ei au strâns patru puncte mai mult decât CFR-ul clujean, dar ar fi prudent din partea antrenorului italian să nu dea cu căciula în câini de bucurie, fiindcă ardelenii au un meci mai puțin. Băieții de la Universitatea au jucat cu dorința victoriei, și dacă se vor comporta la fel și în cele două partide care urmează vor primi, după o droaie de ani, cupa de aur! iar Botoșaniul, cu toate că a pierdut, s-a dovedit o echipă bună, puternică, greu de învins, care merită să joace în cupele europene.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
549 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere că FC Botoșani a jucat mai bine în meciul de la Craiova și că Ieftimie „a reușit” să „ieftimească” jucătorii de la FC Botoșani ,în play – off, ? Sau să îi ieftinească, ?

  2. & Au modificat ăștia iar statisticile și l-au pus la centru și pe Radu Petrescu la meciul dintre FC Botoșani și CSU Craiova, ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri