AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuHalta Cheile Grădiștei

Halta Cheile Grădiștei

Molipsindu-se cumva de la politicienii noștri, inițiatori ai unei scurte… halte în privința liberalizării prețurilor la gaze și la kilowații din „lampa lui Ilici”, prin plafonarea timp de două luni a nesimțitelor creșteri, Răzvan Burleanu face și el o haltă, amânând numirea noului antrenor la echipa națională.

Oprirea demersului mult-așteptat de iubitorii fotbalului a fost impusă nu de cine știe ce pricini obiective, ci pentru a da prioritate interesului său personal. Căci motivul este unul de-ți stă pisica-n coadă: Burleanu și țuțărul Stoichiță au tras o escapadă la Cheile Grădiștei, pentru o agapă cu cei din eșaloanele inferioare, lăsându-l pe Edi Iordănescu, antrenor cu care se înțeleseseră cumva să preia postul de selecționer, să aștepte până vor veni dânșii de la marea și importanta întâlnire anuală cu „fotbalul mic”! „Halta” de săptămâna trecută, pentru plimbarea la Cheile Grădiștei, arată o dată în plus dezinteresul șefului FRF privind numirea antrenorului echipei naționale ‒ o tergiversare păguboasă, de parcă meciurile din competițiile oficiale ar fi programate la calendele grecești, și nu peste scurt timp (primul, pe 4 iunie, cu Muntenegru).

Burleanu este interesat doar să-și asigure voturile la alegerile viitoare, ocupându-se, chipurile, cu multă grijă de echipele din diviziile inferioare, precum și de echipele feminine și de tineret, care îl pot înscăuna din nou în Casa Fotbalului, și puțin îi pasă, după cum se vede și fără ochelari, de ce se întâmplă cu reprezentativa României. Așadar, urma ca, după întâlnirea ce s-a întins pe două zile, plus cheful de „la revedere”, cei doi să reia discuțiile cu tânărul Iordănescu din punctul în care le-au lăsat baltă. Gurile rele bârfeau că, dacă înțelegerea nu se parafează, Stoichiță s-a oferit să preia el bagheta de dirijor al „naționalei”! Hm! Ei, numai că, sosiți în trombă de la „istorica” întâlnire, distinșii șefi s-au întâlnit cu Edi și, cică, sâmbătă au pus lucrurile la punct. Ar rămâne ca azi, marți, sărind peste cele  trei ceasuri cu ghinion, care zice-se ar exista în a doua zi din săptămână, băiatul lui Tata Puiu să semneze contractul, pentru o leafă de 20.000 de euro pe lună.

*De vineri s-a pus pe picioarele cam atrofiate, din pricina Covidului ce o ține gaia-mațu, fotbalul din Liga întâi. Primul meci al Etapei a 22-a, FC Argeș-Dinamo, s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea piteștenilor, mulțumită „fluiericiului” Marcel Bârsan, care le-a anulat „câinilor roșii”, fără să clipească, un gol valabil! Degeaba au jucat bine elevii lui Stoican, fiindcă omul în haine de doliu le-a ciuntit din coadă, viciind rezultatul. *A doua zi, la Ploiești, Chindia și Voluntari au bătut hora pe loc, pricopsindu-se cu un scor egal (0-0). *Seara, în Bănie, Rapidulețul a pufăit ca în gara Basarab, locul unde se odihnesc locomotivele, nereușind să le strice oltenilor răzoarele cu praz. Juveții, prin golul lui Koljic, din minutul 5, și-au adjudecat cele trei puncte. Elevii lui Miță Iosif au jucat de parcă atunci veniseră de la chermeză! Niciun pic de vlagă, doar ceva alergătură pe margini și un portar salvator, Horațiu Moldovan, frate cu îngerul păzitor al acarilor! *Duminică, în orașul textiliștilor, distribuitorii de gaze dirijați de tânărul Ilie Poenaru, imitându-și șefii puși pe câștiguri din scumpirea kilowaților-oră, au făcut ce au făcut și au câștigat și ei cu 1-0, stârnindu-i o mare suferință antrenorului Balint. Ce-i drept, medieșenii au arătat ca o echipă bine pregătită fizic și tactic, iar arădenii au cam tras targa pe uscat!

*Seara, la lumina reflectoarelor, pe arena din Maior Coravu, s-au luat la întrecere FCSB și CFR. Meci frumos, cu multe faze spectaculoase, dar și cu destule trânte, ambele echipe dând dovadă de ambiție și dăruire. De la început și până în minutul 94 partida s-a jucat în viteza a patra, când tabela s-a oprit la scorul de 3-3. Evoluția golurilor a fost chinuitoare pentru spectatori; bucureștenii au condus cu 1-0 (Octavian Popescu, minutul 24), clujenii au egalat și apoi au trecut în avantaj (Debeljuh, minutele 36 și 40), după care a venit rândul elevilor lui Toni Petrea să egaleze (Valentin Gheorghe, minutul 71), dar ardelenii nu s-au lăsat pe tânjală și au făcut mintenaș 3-2 (Chipciu, minutul 77)! Și când nimeni nu mai credea într-o minune pogorâtă asupra simbriașilor lui Becali, o pasă magistrală trimisă de Valentin Gheorghe l-a găsit în careu pe fundașul Iulian Cristea, care a marcat golul egalării, însă cu neșansa de a-și fi spart capul după duelul cu Chipciu! Acest rezultat păstrează avantajul de zece puncte al CFR-ului, dar alde Tănase, precum spânul care speră să-i crească barbă, încă trag nădejde, cu ochii cât cepele pe pocalul din tablă galvanizată suflată cu inox oferit de Burleanu campioanei! D-ale fotbalului!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
620 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger