Geambașul de… Olari

După meciul „tricolorilor” cu unchieșii din Andorra, mai toată presa aninată de mișcarea sportivă a dat în fiert pe motiv că Edi Iordănescu nu l-a vârât în echipa de joc și pe Darius Olaru, de parcă ar fi lipsit martie din post!

Geaba antrenorul a prezentat ca argument recomandările staff-ului medical, ba chiar și zisele celui vizat, care a transmis cu gura sa „că simte încă puțină durere la schimbările de direcție și atunci când șutează”, fiindcă tone de cerneală au plouat pe capul selecționerului, acuzat că jucătorul ar fi fost tromfat, adică lăsat la vatră fără motiv! Mai virulent decât agresivul covid în această chestiune s-a arătat a fi Cristian Geambașu de la „Gazeta” lui Ioanițoaia, altfel unul dintre distinșii jurnaliști ai momentului, care trage cu venin, pe o pagină din ziarul „de specialitate”, în antrenorul câștigător cu 4-0 al meciului cu Andorra. Este de neînțeles de ce atâta tevatură că Olaru nu a jucat, câtă vreme băiatul cu „177 de prezențe în tricoul echipei lui Becali” a avut un picior în piuneze, stare de care el însuși s-a plâns. Iar peste toate motivațiile și dovezile prezentate, se impune o esențială întrebare: oare selecționerul nu are dreptul să alcătuiască echipa după cum crede, indiferent dacă fotbalistul vizat este puțintel beteag sau nu?! Te pomenești că… nu, mai nou ziariștii trebuind să decidă componența lotului?! Să-ți mai dai cu părerea și cu presupusul este omenește, dar să emiți verdicte când, probabil, nu ai toate datele unei situații nu-i corect și nici eficient. Ce mă răscolește pe mine este atitudinea lui Olaru, care s-a întors la clubul său și s-a antrenat la fel cu ceilalți jucători, fără să se mai plângă de vreo neputință! Nu cumva i-a fost teamă de rezultatul meciului cu Andorra, gândind că dacă trupa mioritică dă ghelă ar fi mai bine ca el să stea pe margine, să nu se afle pe lista proscrișilor?! Mai știi, că multe-s gândurile, ca și căile Domnului! Cât despre Geambașu, nu văd de ce atâta zobeală, căci, după câte știu, geambașii se ocupă cu evaluarea cailor de rasă, nu a… Olarilor betegi! Pentru ca toată hărțuiala să se potolească, Olaru ar trebui să lămurească el lucrurile, spunând care-i adevărul, atitudine ce i-ar opri pe micuții incendiatori să mai pună gaz pe foc!

*Joia trecută, la Iași, s-a disputat restanța dintre Poli și Sepsi. Cum în minutul 4 Sepsi a beneficiat de un penalty, părea că ardelenii au mari șanse de a se impune. Numai că n-a fost așa, fiindcă Matei a ratat, trimițând mingea în bară. Meciul a fost alert, fotbaliștii s-au întrebuințat, dar cei care au reușit să liniștească agitația au fost moldovenii, care în minutul 48 au înscris prin brazilianul Luis Phelipe golul victoriei. Scor neclintit pentru că pe stadionul din Copou, în minutul 81, s-a edificat un monument al incompetenței în arbitraj, prin bâlbâiala și miopia celor de la VAR, care nu au fost în stare să decidă o fază importantă, chit că se bungheau la mai multe televizoare. La acel moment Debeljuh a marcat, valorificând o centrare venită de la Rența, dar decizia validării golului s-a tărăgănat, insurmontabila problemă fiind dacă a fost ofsaid ori nu atunci când fotbaliștii de la Sepsi au vârât mingea în poarta lui Ailenei. Tevatură mare, fiindcă cei de la VAR nu au fost în stare să hotărască, așa că rezolvarea a rămas pe seama arbitrului Chivulete, care mai întâi a validat golul, ca apoi, văzând nesiguranța ălora de la „mașina infernală”, să arunce o privire în televizorul de la marginea terenului și să revină asupra deciziei, anulând bucuria ardelenilor! O întreagă aiureală, ca de fapt în mai tot meciul, în care „fluiericiul” a luat o serie de hotărâri anapoda.

*Vineri, partida dintre UTA și Rapid a deschis Etapa a 13-a a Superligii. Un meci spectaculos, cu energii cosumate generos, încheiat cu scorul de 2-2, dar din păcate parazitat de un furt ca în Codrul Vlăsiei, comis de arbitrul Feșnic, acompaniat de echipa de la VAR. În minutul 42, la scorul de 1-1, arădenilor nu li s-a validat un gol perfect valabil, mingea depășind linia porții lui H. Moldovan cu o jumătate de metru, dar arbitrii privitori în ecrane au hotărât că golul… nu e gol! Dacă și de data asta Federația nu ia măsuri drastice împotriva autorilor acestor găinării, însemnează că nu are rost ca echipele să mai joace pe teren, ci să stea pe-acasă, iar arbitrii și ăia de mânuiesc VAR-ul să decidă când e gol și când nu! Rușine!

*Sâmbătă, „câinii roșii” au dat o fugă la Sibiu cu gând să pună stavilă curgerii Cibinului, dar i-a înecat valul neputinței! A fost un meci fără istorie, elevii lui Măldărășanu administrându-le fără multă caznă patru goluri.

*Seara, la Ovidiu, Universitatea Cluj a izbutit un rezultat de egalitate (1-1), după ce a condus din minutul 16 până aproape de jumătatea reprizei secunde, când constănțenii au egalat prin Băluță, beneficiarul unei pase de excepție primite de la Budescu. Clujenii au avut prestație bună, în schimb dobrogenii au cam scârțâit. Rezultatul, după aspectul jocului, se poate numi echitabil!

*Duminică, la timpul siestei, la Iași s-a disputat partida dintre Poli și FC Universitatea Craiova. Cu un antrenor nou, Giovanni Costantino (la viața lui, fost mecanic de locomotivă), oltenii au obținut un scor egal (1-1), după ce au fost conduși din minutul 12, dar au reușit să marcheze în prelungirile meciului, chiar dacă au jucat jumate din repriza a doua în zece oameni, prin eliminarea cam abuzivă de către arbitrul Iulian Dima a juvetelui de import Leo Lacroix. De altfel, suflătorul în țignal a mai dat cu palma în potecă și în minutul 64, când a acordat un cartonaș roșu portarului oltean Ionuț Ailenei, ca urmare a unui cap berbecesc dat în pieptul lui Chițu, ca apoi, de sanchi, nelămurit, chipurile, despre ce zic ăia de la VAR, s-a dus săgeată și s-a „benoclat” la tv-ul din răzorul terenului, după care a schimbat decizia în cartonaș galben. D-ale arbitrilor mioritici, strânși uniți în jurul grecului Vassaras!

*Pe la asfințit, ailaltă Craiovă, cea a lui Rotaru, a întâlnit trupa petroliștilor. Ambițiile oltenilor s-au lovit de jocul foarte bun al găzarilor, care s-au dovedit o nucă tare, spre diferență de formația din Bănie, care a arătat ca o pară fleșcăită. Ploieștenii, după o prestație încântătoare, au câștigat cu 3-1. Scorul putea fi mai umilitor dacă VAR-ul nu ar fi anulat, pentru ofsaid, după o bâlbâială ce a durat vreo șase minute, frumosul gol al lui Grozav!

*La două ceasuri de crucea nopții s-a pornit întâlnirea dintre FCSB și Voluntari. Meciul părea să decurgă prost pentru bucureșteni, atunci când, în minutul 6, Carnat a trimis mingea în bară. După acest „avertisment”, elevii lui Charalambous încep să intre în joc, dar nu pentru mult timp, întrucât ilfovenii rezistă cu succes, ba chiar ajung de câteva ori le poarta lui Târnovanu, însă se încurcă în propriile picioare. În repriza a doua s-a jucat un fotbal alert, spectaculos, în care, spre necazul lui Gigi din Pipera, vioara întâi a fost echipa din Voluntari, pasele oaspeților punându-i deseori în încurcătură pe „roș-albaștri”. Partida se încheie cu o bară a lui Băluță (minutul 95), imediat după arbitrul Marian Barbu fluierând sfârșitul caznei celor care și-au dezamăgit cei unsprezece mii de fani FCSB veniți la arena din Maior Coravu să serbeze victoria favoriților!

 

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger