AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuFotbalul condus de Burleanu, pe năsălie!

Fotbalul condus de Burleanu, pe năsălie!

Echipa de fotbal a Mediașului, ce poartă numele de Gaz Metan, din cauza lipsei de carboave a intrat săptămâna trecută într-un fel de faliment, cum se spune despre cei ajunși în incapacitatea de a mai face plăți. Aflată pe al paisprezecelea loc al clasamentului din pricina destulelor eșecuri, trupa preluată de câteva etape de ambițiosul antrenor Ilie Poenaru s-a dezmembrat, precum carnea de pe os, fiind ciumpăvită prin plecarea a nouă jucători importanți. La divorțul acestora a fost însă tamjă mare, deoarece conțopiștii din conducere nu voiau să le aprobe nicicum plecarea, deși nu le mai plătiseră salariile de multe luni.

Abia la crucea nopții de luni, când timpul trecea în următoarea zi și urma să se încheie „mercato” (ultima șansă pentru fotbaliștii demisionari de a-și găsi noi echipe), mai-marii clubului, înmuindu-li-se inimile, au catadicsit să cedeze insistențelor băieților neplătiți din vară, semnându-le plecarea în cele patru zări. Astfel, echipa a rămas cu doar câțiva jucători, și pentru a continua să se prezinte la partidele următoare va trebui să apeleze la juniorii din bătătură. Mă întreb, ca tot românul, cum naiba se face că tocmai ăi de ne-au scumpit peste noapte gazele de câteva ori nu au bani pentru salariile jucătorilor, riscând desființarea echipei?! Desigur, am putea zice: „Și ce dacă? N-au decât să-și ia tălpășița!”.

Păi, nu-i chiar așa, fiindcă în cazul retragerii, la care s-ar putea adăuga formația din Clinceni, aflată și ea cu un picior în faliment, drepturile TV ar diminua cu vreo două milioane de euro, iar această pierdere ar suporta-o toate echipele din ligă rămase în competiție. Zice-se că primăria orașului de unde ne vin gazele scumpite fără noimă ar fi „blagoslovit” clubul cu suma de un milion de lei, însă, cum datoria acestuia se ridică la trei milioane de euro (!), dania respectivă este precum o picătură de apă chioară într-un ocean! Infinitezimală proporție, asemănătoare celei preferate de Păstorel Teodoreanu, într-o epigramă dedicată lui de George Budoi: „Cea mai bună băutură spui că-i apa de izvor/ Dacă pui o picătură într-un kil de vinișor!”. Revenind însă la… golurile noastre (sistemice), iată cum, în continuare, fața fotbalului românesc condus fără nicio pricepere de miopul Burleanu se boțește, în pofida faptului că naivii de noi tot sperăm ca jocul cu „buclucașa” să se salte în scări, numai că treptele-s cam șubrede!

Și ca să nu se piardă drepturile de difuzare TV, vineri Gaz Metan a fost trimisă cu anasâna să joace cu Dinamo, altă echipă ajunsă pe năsălie! Venită în Tei cu niște jucători de mai mare râsul, o încropeală, trupa rarefiată precum gazul și vitregită de antrenor (demisionar și el) a încasat patru goluri de la Dinamo. Apropo de cuvântul „trupă”, mă minunez că unele prezentatoare de știri de la teveuri nu-i cunosc sensul, înțelesul. Mai alaltăieri, o codană a anunțat, cu mult patos, că rușii au masat 150.000 de trupe la granița cu Ucraina! „Măiculiță!”, am exclamat, trăgând o sperietură mare cât o trupă. Mă întreb: chiar duduia respectivă (dar am mai auzit și de la altele) nu știe că o trupă nu însemnează un singur soldat, ci este un „grup de militari care-și fac serviciul militar; armata unei țări, a unei specialități…” etc. (DEX, Ed. Corint, 2009)? *Cu o zi înainte de Etapa a 27-a, joi, s-a disputat meciul restant Farul-Clinceni. Altă pacoste! Trimițând în teren niște băieți de mingi și câțiva luați cu arcanul de pe ulița principală a comunei, ilfovenii au pățit rușinea pierzând cu scorul de 2-8!

Umilință pentru ei, dar, în ciuda scorului astronomic, nu putem acorda vagoane de ovații echipei lui Hagi, care a trecut nestingherită cu mingea printre niște jaloane anemice! Şi uite-așa, din eșec în faliment, asistăm cum fotbalul românesc a ajuns, din pricina unei Federații ce se deplasează invers cu drumul, pe năsălie! *La Craiova, „mititeii” lui Mititelu nu au putut sărbători victoria mult așteptată, din pricina opoziției „textiliștilor” arădeni, care au reușit un egal (1-1). *În meciul FC Voluntari-Sepsi, ilfovenii s-au trezit din mahmureala în care intraseră de-un timp și au învins echipa multinațională a lui Bergodi cu scorul de 3-1. Cu această victorie, alde Budescu s-au lipit fără dubii la play-off! *Seara de sâmbătă a fost cu ghinion pentru „berbecuții” lui Gigi din Pipera, mursecați de… Balaur! După ce au condus cu 1-0 echipa din Mioveni, prin golul marcat în minutul 7 de lunganul brunet Edjouma, bucureștenii au fost egalați în minutul 45+1 de argeșeanul cu nume din poveștile de speriat copiii, Balaur. Scorul de 1-1 a rămas înghețat pe tabelă, așa că FCSB n-a mai reușit să țină trena mai aproape de lidera CFR, scoasă campioană anul trecut de Edi Iordănescu.

*Duminică, sub Dealul Feleacului, aleșii Bursucului i-au primit pe acarii lui Miță din Giulești. După cele 93 de minute de joc, clujenii au câștigat cu scorul de 2-1, depărtându-se de urmăritorii lor, simbriașii lui Becali, la opt puncte. În repriza secundă, ardelenii au jucat un fel de leapșa pe ouate, dar i-a salvat Ciprian Deac, în minutul 84, înscriind golul nemeritatei victorii. Îi atrag atenția arbitrului Marian Barbu că toată lumea a văzut cum le-a păpat rapidiștilor o lovitură de la punctul cu var, în urma unui henț în careu comis de un elev al lui Dan Petrescu! Oare făgărășeanul să aibă un început de cataractă?! Tratamentul acestei orbenii, în ziua de azi, e simplu: se schimbă cristalinul. Ori, cum ar trebui în cazul de față, se schimbă ocupația „fluiericiului”! Unde ești, Vassaras, zeul arbitrilor români, care îți umfli, lunar, buzunarele cu 8500 de euro?!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
339 afisari

1 COMENTARIU

  1. Burleanu la fei ca si Cocotatul,si-a indeplinit misiunea.Ce avem noi aici,acum ? Romania „educaaaata,normaaala,digitalizaaata,asfaltaaata,fotbaaalzata „. Doi esuati „alesi „,cu buzunarele burdusite. Dupa ei potoooooopulll.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger