Din lac în puț!

Gânditorii din Federația de Fotbal, din motive de făcut rost de carboave, au „înmulțit” meciurile din Cupa României, înlocuind partidele eliminatorii, cum era regula înainte, cu o altă formă de desfășurare a respectivei competiții. Așa că împricinații au hotărât, spre finalul ei, alcătuirea a patru grupe de câte șase echipe, care să joace între ele, asemeni unui mic campionat, urmând ca primele două clasate din fiecare să promoveze în „sferturi”, apoi semifinale ș.a.m.d. Astfel, „federalii” au forțat echipele să intre pe gazon din trei în trei zile, chit că-s vlăguite și covârșite de destule cheltuieli în plus! Așa că nu ne-am prea uimit de apariția unor rezultate aproape neverosimile, nu ne-a mirat că unele cluburi au trimis în teren rezervele și uneori fotbaliști aduși de la tineret sau copii, atâta vreme cât, ca urmare a acestei aiurite idei a președintelui Burleanu, antrenorii au fost obligați, cum necum, să se prezinte cu echipa conform aberantei programări! Așadar, am urmărit câteva meciuri din acest… galop fotbalistic, despre unele încercând să fac succinte comentarii.

*În Grupa A, primele două locuri au fost ocupate de Corvinul și Hermannstadt. Hunedorenii au câștigat în ultima întâlnire, cu Progresul Pecica, scor 6-0, instalându-se pe primul loc, iar sibienii (locul secund) au învins Chindia cu 1-0.

*În Grupa B, cele două calificate sunt Universitatea Cluj și CFR Cluj. În ultimul meci, „șepcile roșii” au câștigat cu FC Botoșani (4-0) și s-au clasat pe primul loc, iar cei din Gruia au remizat (0-0) jucând împotriva Rapidului, sub Podul Grant, forțându-i, cu această ocazie, pe „feroviarii” bucureșteni, spre nemulțumirea fanilor îmbibați de ploaie, să părăsească devreme competiția!

*În grupa a treia, U Craiova 1948 a învins în ultima partidă trupa lui Gigi Becali, FCSB, cu 2-0, și astfel și-a asigurat primul loc, iar Oțelul, remizând cu Dinamo (3-3), l-a ocupat pe cel de-al doilea.

*În Grupa D s-au calificat Universitatea Craiova și FC Voluntari. Decepționantă maniera în care s-a prezentat Farul în partida cu oltenii, constănțenii pierzând cu scorul de 4-0! Ce-i drept, Gică Hagi, intuind probabil înfrângerea, a trimis în teren mai toate rezervele, așa că doljenii au făcut ce-au vrut pe teren. Cât despre echipa din târgul ilfovean, aceasta s-a impus ca urmare a unui meci câștigat în prima etapă a grupei cu trupa din Constanța (2-0) și a două rezultate de egalitate, cu FC Tunari (1-1) și UTA (0-0).

*Urmare a acestor calificări, în „sferturi” U Cluj va juca împotriva sibienilor de la Hermannstadt, Corvinul va întâlni CFR, Universitatea Craiova 1948 va da piept cu FC Voluntari, iar U Craiova se va confrunta cu Oțelul. Aceste meciuri se vor desfășura pe 3 aprilie 2024, ca apoi jocurile Cupei să se mai întindă precum elasticul până la finala din 15 mai, dând buzna peste disputele din ligă!

*Și ca nu cumva Superbetul și alte feluri de pariuri să intre în faliment, Federația lui Burleanu a și dat startul la Etapa a 19-a a Superligii. Vineri, în orașul teiului poetului nepereche, trupa lui Leo Grozavu le-a tras covorul de sub picioare ardelenilor de la UTA, învingându-i cu 1-0.

*A doua zi, Rapidul, scuturat de finanțatorii săi după eliminarea din Cupă, a jucat, în Giulești, cu FC Voluntari. Toată suflarea microbistă credea într-o revenire a elevilor lui Bergodi, mai cu seamă că aceștia nu mai câștigaseră de patru etape și întâlneau o echipă aflată în a doua jumătate a clasamentului. Nu a fost însă precum au năzuit împătimiții „ceferiști”, fiindcă ilfovenii au reușit, cu insistență și calm, să „decupleze” toate legăturile rapidiștilor, înscriindu-le două goluri. „Vișiniii” și-au mai venit în fire în ultimele minute, dar nu suficient pentru a izbuti măcar egalarea! Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea simbriașilor edilului Pandele, golul de onoare al învinșilor fiind înscris de franțuzul Papeau (minutul 82). Un hâtru din Crângași, afanisit nevoie mare, le-a strigat lui Săpunaru și colegilor săi: „Băi, fraților, zero-zero cu CFR-ul în Cupă e ca și cum ați fi căzut în lac, dar cu ăștia acum, pierzând, ați picat în puț! Aoleu, vai de voi!”. De remarcat că, asemeni mai tuturor orașelor care s-au grăbit să deschidă cu o lună înainte „Târgul de Crăciun”, și pe stadionul din Giulești s-a manifestat o anume precipitare în a sărbători (din păcate, cam de rău augur, după cum a arătat finalul): în minutul 5, ploaia de petarde și pocnitori ce au emanat un fum de nu se vedea om cu… pom a creat un „spectacol” care l-a obligat pe arbitrul întâlnirii să trimită un timp meciul în șomaj! Așadar, fanii „acarilor” tot s-au distrat un pic, chiar dacă Rapidul lor a cam… deraiat!

*Duminică, la ora când gospodinele din țara lui Sucă încep prânzul cu ciorba de praz, trupa juveților din Craiova a întâlnit, pe malul Cibinului, formația lui Măldărășanu, Hermannstadt. Fugind precum în papainoage, doljenii au dat un spectacol dezolant, din care s-au ales cu o înfrângere: 2-0.

*Înaintea asfințitului, la Ovidiu, Farul le-a „cracat” găzarilor echipa, vârându-le în poartă trei… distrugătoare de iluzii! Încheiat cu scorul de 3-1, meciul cu Petrolul a mai scos oleacă la suprafață formația lui Hagi, care se cam înecase în ultimele partide.

*La puțin timp după căderea întunericului, sub Dealul Feleac, echipa lui Mandorlini a primit în vizită trupa latifundiarului din Pipera. Orgolii mari cât Kilimandjaro, bașca dorința obținerii celor trei puncte, care îi puteau apropia pe clujeni de FCSB ori arunca la opt poște distanță. Numai că n-a fost nicicum, fiindcă drăguții de fotbaliști au dat la pace (1-1). Totuși, evenimente au fost destule. Olaru s-a accidentat și a părăsit terenul cu un picior în piuneze, duritățile au excelat, iar arbitrul Colțescu merită pus la… colț, întrucât s-a luat după oberul-șef de la VAR, gămanul Găman, și a anulat golul-torpilă al lui Coman, pe motiv că în urmă cu multe mingi jucate Crețu ar fi făcut un fault, care, de fapt, n-a fost! Pentru domnul „fluierici”, nota patru! Dar asta-i beleaua cu arbitrajul și VAR-ul mioritic! Nimic însă nu-i de mirare în țărișoara noastră. Nu mai departe, premierul Ciolacu una zice și alta face legat de pensii, de salarii și taxe, despre care o bâlbâie, în schimb ‒ cu larghețe, de parcă ar da de la covrigăria personală din Buzău ‒ alocă bani cu ghiotura pentru… înarmare! Și-atunci? Nu-i așa că… de la cap se împute peștele?!

 

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
378 afisari

1 COMENTARIU

  1. & Sunteți de părere că, printre frustrările importante ale lui Ion Crăciunescu, un fel de ”Victor Pițurcă” al arbitrajului, este și că nu s-au dat și arbitrilor ”Ghete de Aur” pentru golurile acordate cadou , ca arbitrii, un trofeu care îi lipsește din palmares, ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri