AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuDar la mândra nicidecum!

Dar la mândra nicidecum!

Trei echipe românești au avut… examen de trecere! Privind prima confruntare, sunt ros de curiozitate pe unde vor scoate cămașa detractorii lui Budescu ‒ acei jurnaliști anemici care, răi din fire, l-au descris mai tot timpul ca fiind șef de grătare și berici ‒ după ce au văzut golul magnific înscris, printr-o zvâcneală de picior, în poarta celor de la Flora Tallinn?! Un fel de „frunză uscată” (folha seca), însă altfel lovită mingea, prinzând o traiectorie ocolitoare! Cu două „piese” de bază lipsă – Borza, vândut, și Alibec, cadorisit ‒, Gică Hagi a izbutit și în îndepărtatul oraș estonian să câștige cu 2-0 (după 3-0 în meciul tur), calificându-și echipa în play-off-ul Europa Conference League. Farul a luminat iarăși, dovedind că este o echipă bună, deși majoritatea jucătorilor sunt niște imberbi. Aici se vede „mâna” (autoritatea) machedonului, antrenorul care și atunci când trupa lui câștigă la scor, dacă nu a jucat după cum a fost scrisă „partitura”, se declară nemulțumit. Mai multe nu-s de spus, decât că următoarea adversară a constănțenilor va fi HJK Helsinki, o formație valoroasă!

*Al doilea meci de calificare al echipelor românești s-a desfășurat pe stadionul din Aktobe (Kazahstan), între echipa locală și Sepsi. La Sfântu Gheorghe, în tur, scorul fusese 1-1; așadar, după calculele adversarilor formației finanțate de premierul ungur (așa se spune!), rezultau șanse bune de câștig pentru ei. Trupa urmașilor lui Ginghis Han s-a dovedit a fi periculoasă, cu fotbaliști talentați, tehnici și destul de arțăgoși. În pofida acestor însușiri, covăsnenii s-au mobilizat exemplar și au câștigat cu scorul de 1-0, trecând în următoarea etapă a competiției. Meciul a fost greu pentru ei, mai ales spre sfârșit, când kazahii au presat cu insistență.

*Ultima partidă din triada confruntărilor româno-străineze a fost un eșec. Al treilea… baci (ăl cu oi mai multe, mândre, dar cornute!) își va paște turma doar pe pajiștea mioritică! Altfel spus, echipa oierului Becali a ratat calificarea, bătută fiind (cu 2-0) de puștii ghanezi de la școala de fotbal „Dreptul de a visa” din orășelul danez (cu numai 20000 de locuitori) Nordsjaelland. Jucând precum echipa de old boys din comuna Adormiții fără vise, „vedetele” lui Charalambous, gestionat de Pintilii, n-au reușit decât să se facă de rușine, cedând inițiativa adversarilor, mai cu seamă spre sfârșitul întâlnirii, când au primit și al doilea gol (minutul 85). La această comportare bătrânească s-au adăugat faultul în careu comis de Pantea (transformat de Ingvartsen: 1-0) și eliminarea din minutul 62 a „supervedetei” Chiricheș! Printre altele, eșecul a fost generat de o proastă gândire privind alcătuirea echipei, dar mai ales de aportul apatic al jucătorilor care nu au reușit să treacă, în afara lui Dawa și Târnovanu, de nota 5! La sfârșit, bucureștenii își strângeau de ciudă lacrimile în pumni, iar băieții lui Johannes Hoff Thorup jucau țonțoroiul! Cât despre năzuințele echipei finanțate de Gigi din Pipera, se poate spune că i se potrivește cântecul „Tot pe drum, pe drum, pe drum, dar la mândra (calificare) nicidecum!”. Așadar, numai Farul și Sepsi merg mai departe, în play-off, în timp ce „roș-albaștrii” s-au întors eliminați, cu coada între picioare, la „țarcul” din Berceni!

*Dar cum timpul nu stă în loc, vineri seară cele două „oltene” au deschis Etapa a 6-a. Trupa lui Mititelu, pe terenul găzarilor, a pornit rău jocul, în minutul 12 tabela arătând 2-0 pentru Petrolul! Uluiți, oltenașii reușesc să se mobilizeze și înscriu în minutul 34. La 2-1, speranțele încolțesc în inimile elevilor lui Dică. Dar ploieștenii înscriu din nou (minutul 60). Nici la 3-1 iureșul prahovean nu se stinge. În minutul 75 tabela arată 4-1! Orgoliul lui Bauza și al colegilor săi se umflă și, mobilizându-se, ei reușesc să reducă din scor, în minutele 80 și 85. Meciul devine o nebunie, oaspeții atacă, în speranța egalării, dar gazdele rezistă, înghețând scorul la 4-3 în favoarea lor. Se vorbește că Mititelu căuta da zor un pumnal să-și facă harakiri! Norocul lui a fost că n-a găsit nicio custură! În schimb, ca să-și stăvilească focul, a demis antrenorul, de parcă acesta jucase în locul fotbaliștilor!

*Mai târziu, în Bănie, FCU Craiova a primit vizita „textiliștilor” arădeni. Meciul n-are cine știe ce istorie. Oltenii au câștigat ușor, cu 3-0, pe când băieții lui Rednic alergau parcă după cai verzi pe pereți! Ca o nostimadă se prezintă situația din minutul 38, când „mașina infernală” VAR a dat ghelă precum în jocul de table, nereușind în șase minute de „studiu” să scoată la iveală adevărul despre golul lui Raul Silva, anulat pe ghiceală! Din motive, probabil, de „habar n-au”, cei de la butoanele instalației au ridicat rușinați din umeri. Păi, atunci, de ce ne mai dăm de vioi cu acest VAR?! Numai așa, de sanchi?!

*A doua zi, la Botoșani, formația lui Dorinel Munteanu, Oțelul Galați, a ciupit un punct în deplasare (0-0). Și aici, ca la Craiova, „variștii” au dat-o prin coceni, anulând golul înscris de un botoșănean, pe motiv de ofsaid. Partea hazoasă e că linia roșie etalată de tv, chipurile spre exemplificare, ce delimitează ofsaidul, s-a aflat în spatele cioporului de jucători, care au mascat poziția adevărată, așa că nimeni nu a putut vedea care-i realitatea. Cam multe bâlbâieli! Dar, de fapt, cum e turcul (Burleanu), și pistolul (VAR-ul)!

*Seara, „câinii roșii” au dat o raită pe la Voluntari. Faptul că au câștigat cu scorul de 3-2 nu a fost o surpriză, fiindcă elevii lui Burcă s-au dovedit a fi, la mai toate capitolele, cu mult peste trupa edilului Pandele. Cu mingea împinsă tot mereu spre poarta adversă, cu acțiuni în viteză, cu pase precise și angajament continuu, bucureștenii au dominat întreaga partidă. Succes în continuare!

*Duminică pe seară, sub Pod, băieții în vișiniu au încercat să spargă ghinionul care le-a boțit blazonul în ultima vreme. Și au reușit cu prisosință, învingând Farul cu 3-1. Constănțenii păreau căzuți atunci din cer, mișcându-se bezmetic și fără vreo noimă. Se pare că s-a cam terminat mosorul la trupa lui Hagi, iar pielea lui Bergodi a rămas întreagă!

*Seara, pe Arena Națională, proaspăt reparată după concertele lui „Nicușor păr cârlionțat”, s-a disputat partida dintre FCSB și Poli Iași. Fără să rupă inima târgului, trupa lui Becali a câștigat cu scorul de 2-1. De remarcat au fost golurile torpilă ale lui Ovidiu Popescu și Vașvari, în plus iertarea lui Olaru de un cartonaș roșu de către arbitrul Marian Barbu, la intrarea câinească a jucătorului asupra gleznei lui Bordeianu. Altfel, alternativ, cer cu soare și nori!

428 afisari

5 COMENTARII

 1. & GSP
  ,,STRANIERI • AZERBAIDJAN
  VIDEO Adrian Mutu, la primul scandal la Baku » Antrenorul lui Neftci Baku s-a îmbrâncit cu un fundaș”
  Orangesport
  ,,Parchetul din Ajaccio a deschis o anchetă după incidente la meciul Ajaccio – Bordeaux. Ce s-a întâmplat în minutul 12 al partidei”

  Și Mutu u a jucat multă vreme la Ajaccio însă se ”observă” chiar și în Azerbaidjan , ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Românii trăiesc tot mai greu din cauza scumpirilor. Oamenii stau în frig şi „fac foamea”

Guvernul pretinde că a căutat soluţii prin care să uşureze viaţa românilor, dar societatea o duce tot mai greu. Statistica nu minte, iar cifrele...

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la...