Aflăm cu emoție patriotică despre isprava eroică a premierului Ciolacu, brav cățărător într-un copac la „chemarea” unei ființe aflate în dificultate. Blănoasa creatură ‒ al cărei nume nu l-am putut afla deși a devenit faimoasă ‒, găsind ea ușa uitată deschisă de către și mai celebrul ei stăpân, a dorit să-și ia… câmpii!
Lucru oarecum de înțeles, doar că, fire întreprinzătoare ca și stăpânul său, după ce a țâșnit afară s-a cățărat în gorunul din bătătură, prea sus pentru puterile ei, ca apoi să miaune disperată că nu mai poate coborî de pe crengile desfrunzite. Atunci, premierul, suflet milos, mare iubitor de pisicuțe, a înșfăcat deîndată o scară tip pompier și a „escaladat” bătrânul arbore, cu nobila intenție de a salva felina! Cum era de așteptat, televiziunile mioritice s-au dat de ceasul pierzaniei să ne prezinte filmulețul cu pricina, și, desigur, comentariile emise cu voce de semibas de primul-ministru al patriei, țară aflată și ea în… pom! Ṣi dacă tot veni vorba, mass-media caută să convingă… poporul că țara va fi „extrasă” din „încrengătura” suferinței de președintele interimar al României, Ilie Bolojan, cel despre care se spune că ar fi fugit din Germania cu un camion plin cu produse, fiind apoi nevoit să stea nițeluș la „mititica” pentru odioasa faptă!
Dacă o fi cu adevărat așa, dacă se mai adaugă și dărâmarea, în Oradea, a multor statui ale înaintașilor noștri, înlocuite cu personalități străine României (regi, arhitecți, conți, eroi populari unguri), mă duce gândul la „blestemul” poetului nepereche, Mihai Eminescu: „Cine-o îndrăgi străinii,/ Mânca-i-ar inima cânii!”. Cât despre Ciolacu, Grindeanu, Stănescu și partidul lui Bolojan, care au împins țara în prăpastie și au pus la cale nebunia vânzării (sanchi, privatizare!) celor 240 de întreprinderi încă deținute, în parte ori în totalitate, de Statul Român, tot slovele lui Eminescu îmi vin în minte, anume cele din „Scrisoarea III”: „Cum nu vii tu, Țepeș Doamne, ca punând mana pe ei/ Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,/ Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,/ Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”.
*Joia trecută, trupa lui Gigi din Pipera a dat o raită pe Stadionul Toumba din Salonic, unde domnește Răzvan Lucescu, „profesorul” fotbaliștilor de la PAOK. Scopul deplasării l-a constituit disputarea primei manșe din dubla eliminatorie a play-off-ului pentru „optimile” Europa League. După cum a început jocul, văzând viteza și acțiunile periculoase ale grecilor, am fost bântuit de teama că ai lui Charalambous vor ieși, până la urmă, boțiți, chiar umiliți. Trupa elenă juca ofensiv și construia ocazii, pe când bucureștenii nu erau preocupați ‒ de fapt, în stare ‒ decât să respingă mingea cu ochii închiși, unde nimereau, spre a-i ține, cât de cât, la distanță pe insistenții adversari. Părea un joc de-a șoarecele cu pisica, în care alde Tănase nu mai știau, în fața impetuoaselor gazde, pe unde să „scoată cămașa”.
Așa s-a făcut că în minutul 21, profitând de o deviere a balonului, Samatta a înscris în poarta lui Târnovanu. Se pare însă că golul acesta a venit ca un duș scoțian peste „roș-albaștri”, fiindcă brusc ei și-au amintit de jocul de pase, de o angajare mai bărbătească, luându-și avânt spre terenul advers. Chiar dacă gazdele au intrat la cabine cu acel avantajul de 1-0, atitudinea românilor prevestea o altă evoluție în partea a doua a meciului. Schimbare care s-a materializat în minutul 50, când „răcanul” Gheorghiță, proaspăt venit de pe Bahlui, a adus, cu un șut zdravăn, egalarea! Din acest moment aspectul jocului a luat o reală întorsătură, Bîrligea, care s-a agitat foarte mult, și coechipierii săi au preluat inițiativa înscriind al doilea gol, cel al victoriei, în minutul 60, prin Dawa. Jocul a curs mai tot timpul rămas în favoarea celor de la FCSB, ajutați însă și de eliminarea lui Taison, care, lăsându-și echipa în zece pentru întreaga repriză secundă, a dezechilibrat și anulat în parte tactica lui Răzvan Lucescu. Rarele încercări ale gazdelor de a realiza măcar egalarea au fost palide și nu au avut niciun succes. Cu acest 2-1, fotbaliștii bucureșteni au… prioritate la calificare, dacă joi, în partida retur, vor ști să valorifice avantajul.
*De a doua zi, vineri, a început Etapa a 27-a, cu meciul dintre Sepsi și Hermannstadt, încheiat cu rezultatul de 3-2 în favoarea sibienilor. De remarcat că Ianis Stoica a înscris cele trei goluri în doar 20 de minute! Și când te gândești că băiatul ăsta a fost mătrășit de la FCSB de Gigi machedonul!
*Seara, Universitatea Craiova a învins cu greu Oțelul Galați (2-1). După aspectul jocului, dunărenii ar fi meritat cel puțin un meci egal!
*Sâmbătă, la Ploiești, pe o brumă de zăpadă, UTA a învins Petrolul cu 1-0. În minutul 94, Grozav a înscris pentru egalare, dar… ghinion de neșansă, venise din ofsaid! VAR-ul a luat decizia, și din această cauză gazdele au făcut scandal, greu potolit de arbitru. Anularea golului cu pricina a avut urmări de nepermis, jucătorii „faultându-se” pe culoarul de sub stadion, iar câțiva fani ploieșteni înfuriați căutându-l pe arbitrul întâlnirii, Colțescu, cu gând să-i scoată vreo doi… colți, intenție nefinalizată datorită guarzilor. Deh, ca la „Șapte păcate”!
*Seara, „imberbii” lui Gică Hagi, cu un joc aproape perfect, au anihilat agresivitatea „câinilor roșii” și le-au marcat două goluri, chiar în fieful lor. Un 2-0 sec și fără comentarii.
*Duminică, la Iași, CFR-ul lui Dan Petrescu nu a reușit să-i învingă pe moldoveni, scor 1-1, în ciuda faptului că gazdele au rămas în zece din minutul 29, prin eliminarea lui Sekou Camara.
*Pe o pârtie taman bună de schiat, la Buzău, trupa lui Charalambous, jucând cu echipa lui Neagoe, a obținut victoria cu scorul de 2-0, mulțumită golului din minutul 68 înscris din lovitură de la… punctul roșu de Tănase și autogolului (minutul 75) comis de Turda! Astfel, FCSB devine lidera clasamentului, oferind o speranță în plus pentru meciul de joi cu PAOK, programat pe Arena Națională, dacă n-o veni vreun viscol ca-n februarie ՚54, când în capitală au căzut 116 litri de nea pe metrul pătrat! Îi urăm succes!
Pentru ce faceți atâtea discuții că și_a recuperat pisicuța. Numai cine nu are un animăluț nu poate înțelege ,dar măcar să tacă, să_si vadă de treabă lui și să nu mai tot comenteze. Animalele ajung să facă parte din familie și suferi pentru ele ca pentru orice membru al familiei.
Mă rog, pentru unii este foarte greu să înțeleagă.