Chermeză la Clinceni

Acum câteva zile, voind să aflu clasamentul formațiilor din Liga a doua, am deschis „Gazeta sporturilor”, din data de 1 decembrie (pagina 8), și am constatat cu nedumerire că Iașiul deține în divizia respectivă două echipe ce poartă același nume! Văzând acest lucru, mi-am făcut procese de conștiință, flagelându-mi memoria, deoarece, ca privitor al fotbalului mioritic de mai bine de șaptezeci de ani, nu am știut că în capitala Moldovei își duc zilele, în liniște, două cluburi Politehnica, ambele în aceeași ligă, ambele cu același nume! Iar eu să n-am habar!? Tot din sursa amintită mai sus am aflat că una dintre ele ocupă locul al doisprezecelea, iar cealaltă, al cincisprezecelea! Situația cu pricina fiindu-mi neclară, am vrut să înțeleg cum se face că, dintr-odată, „dulcele târg al Ieșilor” deține o asemenea zestre și nimeni nu are habar, în afara celor de la gazeta „de specialitate”!

Căutând adevărul, până la urmă m-am lămurit că-i o greșeală a scribălăilor de la ziarul lui Ioanițoaia. Spre a drege busuiocul, se cade ca preopinenții să trimită în dar, așa cum e obiceiul, un miel păgubiților cărora li s-a furat numele echipei. Și, în plus, pentru păstrarea trează a memoriei, de bun augur ar fi o doză dublă de Glutacid, care îndepărtează posibilitatea de a mai confunda… estul cu vestul, adicătelea Iașiul cu Timișoara! Și, totodată, ca un gest nobil, o erată agățată în coarnele sărmanului mieluț! *De marți până joi inclusiv s-au disputat meciurile din „sferturile” Cupei. În primul joc, Chindia a primit vizita celor din Sfântu Gheorghe. Cu două pomeni oferite ardelenilor  ‒  un autogol și o pasă la adversar ‒, târgoviștenii au pierdut (2-1), oferindu-le cale liberă spre semifinale fotbaliștilor școliți de macaronarul Bergodi.

*A doua zi, miercuri, trupa lui Ciobotariu s-a deplasat în Crângul Buzăului spre a-i întâlni pe băieții lui Cristi Pustai. Meci de vacanță, cu destule rezerve utilizate de FC Voluntari, cu câteva faze pe la porți, dar anemice, terminat cu victoria palidă a ilfovenilor (1-0), grație unei lovituri de la pata cu var. *La Timișoara s-a disputat partida dintre Poli și FC Argeș. Întâlnirea, inodoră, incoloră, plictisitoare și cu prelungiri, bălmăjită de două echipe ce s-au lăsat pe tânjală, s-a încheiată până la urmă cu victoria piteștenilor, mulțumită loviturilor de departajare (5-4).

*Joi, echipa ACSO Filiași, din Liga a treia, prezentându-se în chip de gazdă, i-a primit pe juveții lui Reghecampf pe stadionul doljean „Ion Oblemenco”, și nu pe terenul propriu. Cum era de așteptat, nepoții lui Sucă au câștigat cu scorul de 3-0, calificându-se, alături de Sepsi, FC Argeș și FC Voluntari, în semifinalele Cupei. *De vineri, partidele din prima ligă s-au pornit vijelios. Etapa a optsprezecea a fost deschisă de meciul Clinceni-Dinamo, care a beneficiat de-o uvertură la „chermeză”, cu „țipurituri” și țâfne, stârnită de demiterea antrenorului echipei din Clinceni, Ionuț Chirilă. Mascarada s-a iscat de la faptul că în locul antrenorului dat afară pe motiv de rezultate păguboase a fost adus, de urgență, Flavius Stoican. Astfel, s-a creat un deranj de nedescris, deoarece Chirilă nu vrea, nici în ruptul capului, să părăsească echipa, în pofida faptului că primarul Adrian Budeanu i-a pus geamantanul la ușă! Văzând care-i tărășenia, noul uns, Stoican, s-a dat rănit și dădu bir cu fugiții din curtea unde scrutau, aruncând flăcări din priviri, patru bodyguarzi aduși de tehnicianul demis în scop de apărare, în cazul în care s-ar fi încercat scoaterea lui pe făraș de către oamenii edilului.

Meciul s-a jucat totuși, sub conducerea tactică a antrenorului cu portarii, John Ene, și a dat câștig de cauză gazdelor, care au înscris din singurul corner obținut, punându-i gheață la inimă lui Rednic. În timp ce la Clinceni s-a pornit cu adevărat chermeza, căci după optsprezece încercări „academicienii” au obținut prima lor victorie din această ediție de campionat! *Sâmbătă seară, în orașul Ovidiu, marinarii de uscat ai lui Hagi i-au invitat la o partidă de fotbal pe băieții din Giulești. Rapidiștii, jucând fără vlagă și bramburit, nu s-au dovedit capabili să trimită mingea în poarta constănțenilor. În schimb, elevii machedonului au pus șaua pe acarii lui Miță Iosif, învingându-i cu 2-0, izbândă ce-i urcă în play-off! *FC Voluntari tulbură apele primei ligi. Învingând pe FCU Craiova cu 2-0, își consolidează poziția a treia în clasament.

*Duminică seară, FCSB a întâlnit trupa textiliștilor arădeni. Rod al acordării a două penalty-uri mincinoase de către arbitrul Marian Barbu, supușii lui Becali au câștigat cu 2-1. Puaf! Sper ca acestui individ grețos să i se urce un timp fluierul în pod!

P.S. Acum câteva zile, miopul Burleanu și țuțărul Stoichiță au luat ghezășul și au mers la Cluj, unde, în genunchi, i-au tras clopotele lui Dan Petrescu rugându-l să lase baltă trupa din Gruia pentru a prelua vitregita echipă națională refuzată de Hagi și Răzvan Lucescu! Bursucul, șmecher din fire, le va da răspunsul după ce va afla rezultatul tragerii la sorți a grupelor din Liga Națiunilor (ce va avea loc pe 16 decembrie, la Montreux)! Hm!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger