Nouă slujbași cocliți, puși de reprezentanții statului mioritic în jilțurile decizionale cele mai înalte, au ucis, fără vreo sfială, prin anularea alegerilor prezidențiale ajunse în turul al doilea, așteptările a câtorva milioane de români ispitiți de speranța unor vremuri mai bune, mai democratice.
Toți nouă, într-o îngenunchere slugarnică în fața celor care i-au numit, au săltat cu servilism două degete, decretând căsăpirea democrației, și așa destul de fragilă, întronată chipurile de vreo treizeci și cinci de ani și păstrată știrbită, de ochii lumii, de președintele Iohannis și premierul Ciolacu. După o asemenea sentință nerușinată, pe orice român de bună-credință îl duce bănuiala că toată această incredibilă hotărâre nu reprezintă altceva decât etalarea ambiției lui Iohannis de a mai adăsta în Palatul Cotroceni și, de ce nu?, a lui Marcel Ciolacu de a candida încă o dată la funcția supremă, pe care și-o dorește adjudecată, nu așa cum a pățit la prima încercare, când a fost rejectat de votul poporului, obligându-l să se retragă cu coada între picioare! Zarurile fiind aruncate, nouă, cetățenilor, nu ne mai rămâne decât să înghițim cu noduri samovolnica decizie și să așteptăm eventual Apocalipsa, fiindcă nimic altceva, cu asemenea conducători hapsâni de funcții și beneficii, nu ne va mai putea scăpa de abuzul lor! Acest scuipat tras pe fețele românilor a dovedit, prin băloșenia lui, că cel care trebuia să câștige funcția de președinte era cu totul altul decât Călin Georgescu ori Elena Lăsconi. Și peste ceva vreme, el, „candidatul corect”, își va încerca din nou… menirea, dar e de crezut că, mai ales de data aceea, votul primit va fi și mai umilitor!
*Cam aceeași poveste urâtă s-a întâmplat cu ani în urmă și la alegerile de la Federația Română de Fotbal, când președintele actual a fost impus în dauna unui act democratic, iar unul dintre contracandidați arestat și condamnat la ani buni de pușcărie. Nu mai dau detalii, ele fiind foarte cunoscute. Și așa, cu încălcarea drepturilor consfințite de Constituție, cu un conducător impus, fotbalul și-a văzut de ale sale… Cam șontâcăind, cu mulți jucători veniți din cele patru zări, cu arbitri oblojiți de FRF, cu meciuri anoste și fără nerv, pline de trânte și simulări, toate dovedind neputința redresării! Sub aceste auspicii, vineri, la Sfântu Gheorghe, Sepsi a primit trupa rapidistă, în debutul Etapei a 19-a a Superligii. Dacă prima repriză a fost anostă, cu doar câteva sclipiri, în partea a doua a partidei echipele și-au activat dorința de victorie, gazdele reușind să câștige cu 2-0. Golurile au fost înscrise de Omar El Sawy, jucător al Rapidului împrumutat ardelenilor, și Denis Haruț, cel care în ultimul minut (90+4) a marcat printr-o lovitură de la 11 metri. Ne pare rău de giuleșteni și de antrenorul lor, și nu în ultimul rând de finanțatorul Dan Șucu, dar încă nu au echipă competitivă!
*Sâmbătă, în Crângul Buzăului au sosit „câinii roșii”. Pe un teren mocirlos, bucureștenii, rămași în zece jucători prin eliminarea lui Maxime Sivis (minutul 26), au reușit cu greu să câștige partida. Scor: 1-0.
*În aceeași zi s-a disputat la Ploiești meciul dintre „lupii galbeni” și oltenii lui Gâlcă. Sub o ploaie sâcâitoare, pe un teren băltind, componenții celor două echipe mai mult au patinat decât au jucat fotbal. Eforturile lor s-au materializat într-un scor egal: 1-1. *Duminică, la vremea prânzului, trupa „textiliștilor” din Arad i-a avut drept musafiri pe crescătorii de dropii din Bărăgan. După un meci cu multe faze spectaculoase, concretizate cu șapte goluri, victoria a revenit celor de la Unirea Slobozia cu scorul de 4-3.
*La Iași, Farul abia-abia a scos un rezultat de egalitate (2-2), dar se pare că arbitrul Bârsan nu ar fi acordat echipei lui Gică Hagi o îndreptățită lovitură de la punctul văruit! Nu m-ar mira, fiindcă omul în negru cam face pocinoage d-astea!
*Tot duminică, seara, echipa lui Gigi din Pipera a întâlnit trupa lui Ciobotariu, FC Botoșani, cu gând să câștige partida și să se instaleze pe primul loc al Superligii. După un 2-0 realizat de Bârligea și Miculescu, bucureștenii au lăsat-o mai moale, atitudine care era gata-gata să-i coste, întrucât moldovenii au înscris pentru 2-1, apoi au presat și nu a lipsit mult ca să obțină egalarea. Deh, ca-n fotbalul nostru dâmbovițean!
*De remarcat că majoritatea meciurilor acestei etape s-au jucat pe terenuri impracticabile, cu noroi până la glezne, băltoace și ploi sâcâitoare. Dar Federația forțează respectarea planificării, fără a ține cont de starea terenurilor. De fapt, această înghesuială a meciurilor este „produsul” gândirii lui Răzvan Burleanu, care a conceput Cupa României pe grupe și campionatul cu play-off. Desigur, noi fiind mai breji, nu ca toată lumea!
P.S. După un joc superb în care a învins formația Suediei (25-23), naționala noastră de handbal feminin a capotat în fața reprezentativei Ungariei (scor 29-37), ratând astfel șansa de a se califica în semifinalele Campionatului European. Păcat!
Domnu Tanasescu,intai mafiotul Il Capo dei tuti Capi,ne-a anuntat anul trecut la o emisiune Tv ca citez,”Romania este un stat mafiot.Si eu stiu ce spun”.Cateva luni mai tarziu s-a trezit din motaiala si Penalul dovedit in Justitie Cocotat; ne-a anuntat cu jena patriotica citez ” ,Rooomania este un staaat esuaaat.” Cea mai crunta dovada o avem in prezent cand Esuaaatul s-a urinat pe voturile a peste 9 meleoane de romani.Si si-a prelungit sezutul in mod ilegal,abuziv,la dormitorul dela Cotroceni. Pe banii nostti.Asta se numeste talharie de fonctie si de stat.Fara rusine in vazul itregului popor roman,a UE,NATO si a intregului mapamond.
La viitoarele alegeri, PSD, PNL, si alte partide care au distrus tara si au indatorat-o cu 200 miliarde euro, vor avea un procent si mai mic decat au avut acum. Sunt sigur ca romanii nu-i vor mai ierta. Avem nevoie de patrioti, nu de patrihoti care sunt niste slugi ordinare ale imperiului U. E. Trebuie sa avem coloana vertebrala ca natiune !!!. Nu tot ce se hotareste in Comisia Europeana, este bun si pentru poporul roman ! La viitoarele alegeri vor fi sanctionati cumplit la vot ! Eu unul, nu mai cred in ei !!!
Da, aveți dreptate! Și eu gândesc astfel, dar mi-e teamă că, până în Aprilie, românii vor uita!!!