Așteptând Apocalipsa

Jucând precum nuntașii ajunși la spartul petrecerii, băieții de la Rapid au mai dat o ghelă, lunea trecută, în meciul cu trupa româno-maghiară din Sfântu Gheorghe, când nu au „scos” decât un egal chinuit (2-2)! Partida a început furtunos, Varga înscriind în secunda treizeci în poarta apărată de Aioani, iar  giuleștenii egalând după numai două minute, prin Blazek. Apoi oaspeții s-au pus pe jucat fotbal, „vișiniii” mătăhăind ca după chef! Dar, cu toată dominarea celor din Covasna, Rapid a fost echipa care, împotriva cursului jocului, a preluat conducerea (2-1, în minutul 42) prin golul absentului până atunci Claudiu Petrila. Pe tot parcursul partidei, bucureștenii nu s-au desprins din lentoare, apatia lor lăsând drum liber celor de la Sepsi să se mute în terenul advers, fapt care, la un moment dat, a și dat roade, egalarea venind în minutul 68, prin Debeljuh. Un 2-2 cumva nedrept pentru echipa lui Dioszegi, care merita cu prisosință victoria! Nu este de crezut că starea de neputință a formației giuleștene se va îndrepta, atâta vreme cât antrenorul ei secund, Iain Brunskill, a afirmat că rezultatul este echitabil! Poate omul s-a uitat la alt meci!

*Marți seară, în capitala Cehiei, fotbaliștii lui Gigi Becali au întâlnit, în turul trei preliminar al Champions League, formația Sparta Praga. Din păcate, cei de la trustul Pro, care au cumpărat dreptul de difuzare, nu au catadicsit să fericească microbiștii prin punerea meciului pe grila postului de televiziune Pro TV, ci l-au plasat pe „platforma Voyo”, unde puțini au abonament, folosind astfel o modalitate de a mai stoarce niște bani cu forța (dată de exclusivitate) de la publicul privitor! Rușine celor de la trustul Pro, rușine Televiziunii Române, subvenționată, care cheltuiește banii statului cum vrea ea, ignorând interesul public, rușine și acestui guvern de neica-nimeni, care nu știe, în general, ce se întâmplă în țara pe care a legat-o la ochi și o conduce vădit spre prăpastie! Rușine și atâtor televiziuni de sport, a căror neimplicare contrazice sloganurile mincinoase menite a fideliza spectatori (adică, abonați)! La miezul nopții, din surse de încredere, am aflat că în minutul 61 Dawa a înscris în poarta cehilor, iar aceștia au egalat în minutul 77.

*Joi, Corvinul, aflată la al cincilea meci în Europa, a jucat cu Astana, pe stadionul din Sibiu. Meci greu pentru echipa din liga secundă, în care elevii lui Maxim au jucat în prima repriză avântat, au înscris un gol și au ratat câteva ocazii. Din păcate, kazahii au egalat, iar în mitanul al doilea au dominat jocul și, ca urmare, au înscris golul victoriei (2-1). Lăudabilă atitudinea fotbaliștilor hunedoreni și a antrenorului lor, care cred în calificare în meciul retur!

*Tot joi, la Sofia, Maccabi Petah Tikva a întâlnit CFR Cluj, în prima manșă a turului trei preliminar din Conference League. Debut furtunos stârnit de ardeleni: în minutul 3, Bârligea trimite balonul în bară, apoi, peste cinci minute, tot el trage la poartă; păzitorul ei, Wolff, respinge în picioarele lui Muhar, care înscrie! Este 1-0, scor cu care s-a încheiat, până la urmă, partida, un rezultat care dă speranțe Bursucului pentru meciul retur.

*Vineri, FCSB a primit vizita Farului. Meci între finul Becali și nașul Hagi! Joc spectaculos, încheiat cu un scor nedrept: 3-2 în favoarea „roș-albaștrilor”, care au profitat de dărnicia oamenilor de la VAR și a lui Istvan Kovacs, ei dictând o lovitură de la punctul cu… var, ca urmare a unui așa-zis fault în careu al constănțeanului Casap asupra lui Șut! Că nu trebuia acordat acest penalty o arată următoarele argumente: 1. Jucătorul dobrogean a făcut pasul înapoi, Șut aflându-se în spatele lui; 2. Nu a existat niciun dram de intenție; 3. Mingea se afla departe de careu; 4. Șut a căzut, iar adversarul său l-a călcat neintenționat făcând pasul în spate; 5. Jucătorul lui Becali a rămas căzut pe gazon demonstrativ timp îndelungat, doar-doar arbitrul îi va satisface dorința de a dicta 11 metri; 6. Asemenea… călcături se produc la mai toate cornerele. Ce ar fi dacă la asemenea întâmplări s-ar acorda 11 metri? Așadar, încă o pungășie a celor de la VAR și a lui Kovacs, cel care face ce face și tot dă cu palma în potecă! Păcat!

*Sâmbătă, capul de afiș al zilei l-a deținut partida dintre Gloria Buzău și Rapid. Tot norodul microbist se aștepta ca giuleștenii să prindă vânt la pupă și să reușească ieșirea din ghinioanele ce au ținut echipa pe loc atâtea etape, mai ales că întâlnea o formație de curând sosită din liga secundă. Numai că nu a fost așa, fiindcă „vișiniii” nu au jucat nici de data asta cine știe ce. E drept, au deschis scorul în minutul 10, prin Papeau, însă asta a fost cam tot! Prin dezorganizarea lor, au dat ghes buzoienilor să ajungă de câteva ori la poarta elvețianului Benjamin Siegrist, însă fără a izbuti să înscrie. În schimb, în minutul 77, la o incursiune a gazdelor, Borza joacă volei în propriul careu și arbitrul Feșnic, tras de mânecă de VAR (!), acordă 11 metri, fructificat cu siguranță de veteranul Budescu. La 1-1, rapidiștii se mai trezesc oleacă din apatie, dar nu izbutesc nimic mai mult! Spre final, buzoienii au o bară și era cât pe ce să-și văduvească adversarii și de acel unic punct! În tribuna oficială, Dan Șucu, generosul finanțator, întunecat și supărat, înainte de a o porni spre casă, dădea din cap a pagubă!

*Tot sâmbătă s-au mai jucat două meciuri: Hermannstadt-FC Botoșani (2-1) și UTA-Oțelul (1-1).

*Duminică, la Sfântu Gheorghe, Sepsi a primit vizita oltenilor lui Gâlcă. După un meci spectaculos și cu un vagon de ratări, craiovenii au câștigat cu scorul de 2-1, cel care a înscris pentru trupa juveților fiind excelentul fotbalist Alexandru Mitriță, refuzatul fostului selecționer al „tricolorilor” Edi Iordănescu. Cât despre Sepsi, se poate spune că joacă un fotbal frumos, tehnic, însă îi lipsește o… scânteie: talentatul Marius Ștefănescu, mutat la târla ciobanului din Pipera, care nu o să-l lase să treacă strunga!

*Seara târziu, sub Dealul Feleacului, CFR-ul s-a întrecut cu Unirea Slobozia. Cu tânărul Louis Munteanu în formație, care a marcat două goluri, trupa lui Dan Petrescu s-a impus cu scorul de 3-0. Proaspătul „ceferist” adus de la Ovidiu s-a simțit între coechipierii din Gruia „ca la el acasă”!

P.S. După cum a început, sfidând regulile bunului-simț, și după cum s-a desfășurat, Olimpiada de la Paris a iscat iubitorilor de sport multe nemulțumiri și un gust amar. Scandalul de la gimnastică, unde Ana Maria Bărbosu a fost dată jos de pe podium, fiind rapid „preferată” americanca Jordan Chiles în urma unei contestații sumar analizate, iar Sabrina Voinea depunctă pentru greșeli pe care nu le-a comis, ne-a dus cu gândul că arbitrii nu văd doar competitorii, ci și țările pe care le reprezintă, aplicând un fel de strategie haiducească inversă! Revoltată, marea campioană Nadia Comăneci a reacționat împotriva nedreptății, susținând contestația Federației Române de Gimnastică. Decizia de la TAS venită sâmbătă îndreaptă cât de cât lucrurile și confirmă ierarhia stabilită inițial, astfel că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz la JO 2024, la sol, Sabrina Voinea ocupând locul al patrulea. Sportiva americană, clasată pe locul al cincilea, urmează să returneze medalia!

P.S. 2. Se pare că ne îndreptăm cu pași grăbiți spre o declasare a omenirii, un soi de Apocalipsă la care ne condamnăm noi înșine! Apelând la niște găselnițe aiurite (poluarea, în relație cu tăierea pădurilor), organizatorii Olimpiadei de la Paris au cazat sportivii în camere fără aer condiționat și, înlocuind paturile din lemn cu unele din carton, i-au obligat să doarmă precum oamenii fără adăpost! Unii s-au dus la hotel, alții (precum italianul Thomas Ceccon, medaliat cu aur la înot), în semn de protest, au găsit că gazonul din parc este mai confortabil decât paturile din satul olimpic, dar nimic nu a perturbat „salvarea planetei”! Oamenii pe ce loc or fi în proiectul ăsta?! Pe când și la noi asemenea suplicii, că doar suntem în Uniunea Europeană?!

P.S. 3. În ciuda tuturor relelor din „orașul luminii”, sportivii români s-au clasat pe locul 23 în ierarhia pe națiuni. Ei se întorc de la Jocurile Olimpice 2024 cu 9 medalii: 3 de aur (David Popovici, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu ‒ Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), 4 de argint (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, precum şi halterofila Mihaela Cambei) şi 2 de bronz (David Popovici la 100 metri liber şi gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol). Toți participanții, împreună cu antrenorii lor, merită felicitaţi, recompensaţi şi susţinuţi pe mai departe!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger