Se vor revizui normele privind emisiile automobilelor, în ideea de a menţine în funcţiune motoarele cu combustie şi după 2035.
Partidul Popular European îşi va reafirma sprijinul faţă de obiectivele obligatorii ale UE, vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în acest deceniu şi ajungerea la neutralitate climatică până la mijlocul secolului.
Se modifică „Green Deal”
Pentru a-şi sublinia noua orientare, PPE vrea să transforme „Green Deal”(Pactul verde european – n.r.) în „Green Growth Deal”, un nou pact pe care popularii europeni ar urma să îl discute la reuniunea lor care va avea loc săptămâna aceasta la Cascais, Portugalia.
Obiectivul ar urma să fie încorporat în lege, o promisiune cerută de Germania care vrea să permită autoturismelor care folosesc combustibili sintetici să circule şi după 2035.
În planul său în cinci puncte pentru Europa, PPE ar urma să ceară de asemenea o consolidare a apărării, oprirea migraţiei ilegale, impulsionarea economiei şi comerţului blocului comunitar şi transformarea UE într-o entitate mai eficientă şi mai democratică.
Motivele pentru care tot mai mulţi şoferi „uită” de maşinile electrice
Tot mai mulţi şoferi şi-au dat seama că există o mulțime de motive pentru a renunța la mașinile electrice, de la costuri de asigurare din ce în ce mai mari până la degradarea bateriei și autonomia redusă în condiții de temperaturi scăzute.
Am putea lua exemplul unui bărbat din Marea Britanie. Acesta a făcut în 7 ore un drum ce ar fi trebuit să dureze aproximativ 2 ore și 45 de minute.
A ajuns acasă după miezul nopţii
Prima călătorie a lui Guy Stenhouse cu noul Jaguar I-Pace în 2019 nu a decurs bine. Drumul său de peste 230 de kilometri, de la Glasgow la Sedbergh, în Cumbria, a fost presărat cu multe opriri la stațiile de încărcare. Totuși, majoritatea dintre acestea nu i-au încărcat mașina, ceea ce înseamnă că o călătorie care ar fi trebuit să dureze aproximativ 2 ore și 45 de minute a durat șapte ore.
„M-am oprit la fiecare stație de încărcare posibilă, am conectat mașina la încărcător și am constatat că nu funcționa”, a mărturisit el.
„Asta însemna că nu puteam folosi decât stațiile lente și că nu puteam parcurge decât aproximativ 5 kilometri pentru fiecare încărcare.
Am ajuns acasă la miezul nopții”, a mai adăugat bărbatul.
Bărbatul n-a mai rezistat şi a revenit la o mașină diesel. Acest lucru ar putea părea surprinzător, dat fiind faptul că a fost unul dintre primii care a utilizat o mașină complet electrică. Dar el nu este singurul care a decis să întoarcă spatele vehiculelor electrice.
Sper ca si-au dat seama si ca trebuie sa prelungeasca extractia si consumul de gaze naturale dincolo de 2030.
CE-I AIA ” SA TRANSFORME UE DINTR-O DEMOCRATIE IN CEVA MAI DEMOCRATIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
UE SUB URSULA A DEVENIT O DICTATURA !,VEZI PANDEMIA ,VACCINURILE , ABERATIILE -GREEN DEALUL ,MILIARDELE AZVARLITE UCRAINEI LA COMANDA AMERICII !!,
SUBORDONAREA UE -AMERICII .
DESPRE CE VORBIM ?,DE O STARE DE VASALITATE FATA DE AMERICA ?.
CAND POLITICIENII SUNT IRESPONSABILI TOATE ECONOMIILE SE FAC PRAF SI PULBERE.