AcasăEconomieVeşti bune pentru şoferii cu asigurări la Euroins. Până când ar putea...

Veşti bune pentru şoferii cu asigurări la Euroins. Până când ar putea fi valabile poliţele lor RCA

ASF vrea să propună Guvernului prelungirea plafonării prețurilor RCA cu încă 3 luni, până la 10 ianuarie 2024, motivul invocat fiind acela de a expira toate polițele RCA ale Euroins, asigurător în faliment.

În contextul falimentului Euroins, Guvernul Ciucă a decis plafonarea prețurilor RCA, la nivelul prețurilor de bază (B0) practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023, la care se aplică reducerea sau creșterea de preț aferentă clasei de bonus-malus în care se află fiecare asigurat.

Prețurile au fost înghețate începând din 11 aprilie 2023, timp de 6 luni, perioadă care ar expira în data de 10 octombrie 2023.

Se va prelungi şi plafonarea prețurilor RCA?

Se pare că Guvernul a scos în consultare publică proiectul de act normativ prin care s-ar prelungi cu încă 3 luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, Consiliul Economic și Social (CES) l-a avizat de săptămâna trecută cu observația că măsura va genera o presiune majoră asupra Fondului de garantare a Asiguraților, dar Executivul nu l-a aprobat încă.

„Prelungirea valabilității polițelor Euroins este doar un pretext.

În lipsa plafonării stabilite de Guvern, prețurile RCA vor crește cu minim 25-30% la aproape toate categoriile de vehicule din ianuarie 2024, atât pentru că asigurătorii pot face aceste creșteri, dar și pentru că în piața RCA au rămas mai puțini jucători„, conform unor surse citate de hotnews.ro.

21.554 afisari

14 COMENTARII

  1. Veste buna!!!!Pentru cine???Știți oare ce impact are prelungirea valabilității polițelor?Știți că Fondul de GARANTARE pentru dosarele deschise pe polițe City face plata la 1 an și jumătate?Știți că în momentul de față sunt foarte puține service-uri care repara mașini păgubiților cu RCA EUROINS?Știți cine repara???cei care facturează 700 Ron ora de manoperă…știți de unde se plătesc aceste despăgubiri către unitățile reparatoare?? din buzunarul românilor…O știre foarte buna,speram sa nu din loviți de pagibiti EUROINS…încă ceva,de ce nu scrieți despre decontare a directa???daca sunt implicate 3 mașini nu se aplica,pentru că….surpriza,domnii de la ASF au scris in lege că „ambele vehicule tb asigurate și înregistrate/înmatriculate în România”

    • Ce logica de om egoist si prost!🤮😡 Dumneata vezi doar partea care-ti motiveaza si alimenteaza ura si frustrarea pt ca probabil ai denuntat polita inainte de a afla de prelungire, sau nu ai denuntat-o deloc. Eu ca cetatean al acestei tari, ma astept ca Statul sa gaseassca solutii potrivite pt ca polita mea sa fie valabila si acoperita pana la EXPIRARE, asa cum este normal si corect! Cetatenii nu au nicio vina ca in Romania firme de asigurari dau faliment pe banda. El, Statul este responsabil sa vegheze ca lucrurile sa functioneze, de aceea el este direct raspunzator. De aceea hotararea de prelungire a valabilitatii este una corecta si inteleapta. Ia o gura de apa rece ca-ti trece! 🤣 Si eu platesc taxe si impozite si din banii mei se platesc daune, ok? Eu n-am solicitat niciodata in 20 de ani despagubiri pt ca sunt un sofer corect si din fericire n-am fost implicata in accidente. Mai bine te abtineai, frustratule!

  2. O mare pacaleala.azi am vb cu o doamna de la asigurari si a zis ca plafonarea a insemnat cresterea preturilo.bataie de joc.1600 la un passat b7 din 2013:(((

  3. Nu am renunțat la polița Euroins cu valabilitate până în decembrie. Pentru mine e o veste bună care sper că va fi pusă în vigoare cum e și normal pentru că eu am plătit această poliță întreagă – 12 luni nu 6-8-10 luni!

  4. Și eu la fel, Cristian, am poliță plătită anticipat pe 12 luni și nu vreau să renunț la ea, iar statul să ia măsuri și să protejeze cetățenii lui și asigurații până la termenul de drept de expirare a asigurării.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...