AcasăEconomieUniunea Europeană și-a pierdut mințile! Sacrifică securitatea economică pe altarul tranziției ecologice

Uniunea Europeană și-a pierdut mințile! Sacrifică securitatea economică pe altarul tranziției ecologice

Se poate spune că politicienii de la Bruxelles au uitat de ce au fost aleși: să se bată pentru interesele europenilor, nu să devină activiști climatici inconștienți.

Birocrații de la Bruxelles nu au învățat lecțiile crizei energetice de anul trecut. Dimpotrivă, se aruncă în tranziția ecologică precum orbii, sacrificând securitatea economică.

Această tranziție ar fi  “o necesitate absolută – atât la nivel european, cât și la nivel mondial”, susține Politico. Serios? Cine spune asta? Pe baza  căror studii coerente? Ce  mare „urgență climatică” ne-a năpădit? Ce autoritate au activiștii care cer suprimarea combustibililor fosili?

Uniunea Europeană ar trebui să se uite în propria ogradă. Tranziția ecologică implică costuri uriașe, ajustări macroeconomice – și pot duce la tulburări sociale. Green Deal este deja criticat cu înverșunare. Ambițiile climatice ale blocului comunitar sunt pe alături cu realitatea.

Nu se înțelege nimic din politica industrială a Comisiei Europene. Cum va asigura securitatea economică a UE, de vreme ce  tranziția ecologică are un mare câștigător-China? Automobilele electrice , turbinele eoliene și panourile solare vor însemna un monopol Made in China.

Cu Legea privind reducerea inflației și cu scutirile fiscale nelimitate pentru tehnologiile ecologice, Statele Unite pot vorbi de securitate economică. Dar Uniunea Europeană nu are banii Americii și își îndepărtează companiile dornice să facă afaceri pe pământ american.

Next GenerationUE, planul de redresare post-pandemic, pare împărțit în abordări naționale. Mai degrabă dezbinat – nu se vede dezvoltarea unei strategii industriale și tehnologice europene demne de acest nume și cu resurse centrale pentru condiții de concurență echitabile pe piața unică.

În contextul tensiunilor geopolitice – războiul din Ucraina la granițele UE – și inflației, forțarea  tranziției ecologice nu va face decât să sporească datoriile statelor membre, pe spinarea contribuabililor.

Se poate spune că politicienii de la Bruxelles au uitat de ce au fost aleși: să se bată pentru interesele europenilor, nu să devină activiști climatici inconștienți.

Da, Uniunea Europeană și-a pierdut mințile. Își extinde planurile ecologice pentru a ajunge în cele din urmă la o rețea care va bloca toate resursele economice și strategice.

„Trendul” climatic este o capcană deosebit de periculoasă. Va înghiți miliarde de euro, va dezindustrializa Europa, va condamna generațiile viitoare  într-o lume care își îngroapă siguranța de a trăi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
853 afisari

5 COMENTARII

  1. Asta era planul de la inceput you’ll own nothing and you’ll be happy, maimuta ursulã doar duce agenda mai departe……ce treaba are cu clima ??? Pe bune ??

  2. Functionarimea asta cretina de la Bruxelles, in loc sa se ocupe de clima mai bine si-ar faca clisma, poate le va veni mintea la cap, pentru ca li s-a urcat rahatul pana la creier.

  3. A existat un film controversat pe vremea lui, The Interview (2014), in care aveam o scena cu un magazin alimentar din Coreea de Nord, plin ochi cu de toate, de te minunai de povestile care circulau cum ca in tara lui Kim se murea de foame. Crunta realitate s-a devoalat cand un reporter norocos a avut sansa sa intre in magazin, totul era fals, era din gips. Din ce in ce mai mult imi pare ca UE a devenit un experiment criminal, o cursa de soareci, in care intri atras de vitrina stralucitoare, dar nu mai iesi. Nu vorbesc de ce a fost initial proiectul UE, prea frumos pentru a fi adevarat, ci de ce a ajuns acum. UK a reusit sa scape, sa paraseasca colhozul european la timp, dar cu ajutorul si mai ales cu informatiile provenite din SUA. Noi, ce sanse avem? Pentru binele lor sper ca ucrainienii sa nu fie admisi in UE, dupa razboi asta le-ar mai trebui.

  4. ne livreaza Chinei pe tava
    pur si simplu,
    vom ajunge colonie turistica
    sa vina chinezu sa se uite la rasa alba la la maimutze la zoo.

  5. A avut ce sa piarda? Bietii functionarasi de le Bruxelles, preocupati mai mult de buzunarele lor decat de altceva, au minte?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger