AcasăEconomieUniunea Europeană împotriva europenilor

Uniunea Europeană împotriva europenilor

În ciuda unei reacții tot mai puternice împotriva reglementărilor privind clima, Uniunea Europeană va solicita o reducere de 90% a emisiilor până în 2040 – un obiectiv care poate fi atins doar cu o reducere aproape totală a combustibililor fosili, precum și cu o revizuire a modului în care oamenii își procură hrana.

Calendarul agresiv arată obsesia UE în adoptarea unor reglementări „ecologice” chiar dacă alte economii importante, inclusiv Statele Unite, nu au luat încă măsuri obligatorii. Comisia Europaenă a prezentat de mult timp tranziția verde ca pe o oportunitate, nu ca pe un sacrificiu. Aberații!

Fermierii, care se confruntă cu norme de mediu mai stricte și cu alte provocări, au organizat recent proteste în cel puțin o jumătate de duzină de țări din UE. Partidele de dreapta sceptice față de unele reglementări climatice sunt pregătite să obțină o victorie importantă în alegerile parlamentare europene de la sfârșitul acestui an. Potrivit The Washington Post,  „Lovitura de grație” este în creștere, din Franța până în Irlanda.

De când a dezvăluit Green Deal-ul său în 2019, UE a dezvăluind o avalanșă de politici, obiective și norme „prietenoase cu clima”. Și a strâns șurubul țintind noi măsuri  nepopulare în agricultură și în construcții – eficiența clădirilor. De exemplu, oamenii ar trebui să își renoveze masiv casele pentru a le aduce la „standarde ecologice” și să înlocuiască electrocasnicele cu unele de generație nouă.

Abordarea europeană în materie de reglementare diferă în mod substanțial de cea din Statele Unite, unde Congresul a refuzat să aprobe taxele pe carbon și restricțiile climatice.

Dar chiar și europenii, conform sondajelor, tind să se opună măsurilor tranziției energetice dintr-un motiv evident:  le-ar putea provoca o lovitură financiară personală. Cel mai evident semn de îngrijorare vine din partea fermierilor, care au ieșit în stradă în mai multe țări europene.

Crescătorii de animale sunt vizați în mod special de reglementările de mediu. Unii factori de decizie au mers atât de departe încât au sugerat că trebuie reduse efectivele de vaci și că europenii ar trebui să consume mai puțină carne.

Mânați de nebunia ecologiei, oficialii UE au pornit pe un drum înfundat. Nu vor recunoaște  că obiectivele net-zero sunt nerealiste și vor duce la dezmembrarea industrială a unui continent. Europa va ajunge dependentă total de China, va lucra pentru China.

Nu vor recunoaște că tranziția verde este un plan costisitor și netestat în condiții reale. Politicile și reglementările  privind clima nu vor face decât să exaspereze contribuabilii împovărați de inflație și revoltați de lipsa de viziune a birocrațiilor de la Bruxelles.

Europarlamentarii trăiesc într-o bulă a nepăsării față cei care i-au votat în speranța că le vor auzi vocile. Dar această bulă este pe cale să se spargă – nemulțumirile populare mocnesc de prea mult timp. Cum să mai funcționeze o Uniune Europeană împotriva europenilor?

author avatar
Radu Jacotă
617 afisari

4 COMENTARII

 1. „Uniunea Europeană va solicita o reducere de 90% a emisiilor până în 2040 – un obiectiv care poate fi atins doar cu o reducere aproape totală a combustibililor fosili, precum și cu o revizuire a modului în care oamenii își procură hrana.”
  In timp ce pe China, Brazilia, Rusia, US, India, Pakistan le doare la banana de puluare…

 2. Pai Țukenberg se lauda cu ferma lui de vaci din Hawaii!
  Alea nu polueaza? Ei au voie sa manance vita? Si nu emit metan?
  Carnea artificiala, nu ne spun cum o cresc in laboratoare.Dar e logic si probabil: cu hormoni, radiatii pentru sterilizare, substante chimice ca vitamine si celule multiplicate prin…..multiplicarea ADN.
  Consuma mai.muta energie si substanre chimice ca o vita.
  Si , surpriza ! fiind o proteina sintetica…..produce metan prin descompunere!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri