AcasăEconomieUE își vâră nasul în afacerile Big Tech

UE își vâră nasul în afacerile Big Tech

Comisia Europeană vrea să ceară giganţilor din tehnologie (precum Google şi Meta)  şi operatorilor de telecomunicaţii din UE să furnizeze informaţii cu privire la planurile lor de investiţii, înainte de a prezenta o legislație care i-ar putea obliga pe cei dintâi să plătească pentru costurile de rețea.

Potrivit Reuters, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica,Telecom Italia și alți operatori de telecomunicații spun că o astfel de mișcare are ca scop o contribuție echitabilă, deoarece cei mai mari șase furnizori de conținut reprezintă mai mult de  jumătate din traficul de date pe internet.

Pe de altă parte, Google, Netflix, Meta, Amazon și alți giganți din domeniul tehnologiei susțin că ideea echivalează cu o taxă pe traficul de internet și ar putea submina regulile europene privind neutralitatea rețelei care tratează toți utilizatorii în mod egal.

Comisia intenționează să lanseze o consultare publică cu un chestionar lung săptămâna viitoare, deși calendarul ar putea fi modificat. Cel mai probabil, va dura aproximativ 12 săptămâni înainte ca Executivul comunitar să elaboreze legislaţia pe care statele membre şi Parlamentul European vor trebui să o discute înainte de a intra în vigoare.

Conform unei surse din apropierea acestui dosar, Comisia va întreba Big Tech și companiile de telecomunicații în ce investesc, cum vor evolua acestea și dacă există un deficit de investiții, cum vor evolua aceste investiţii şi dacă există un decalaj de investiţii.

În plus,  toate aceste companii vor trebui să îşi prezinte punctul lor de vedere cu privire la tranziţia la infrastructura cloud şi care sunt investiţiile necesare pentru această tranziţie, deoarece organismele de reglementare vor ca dezbaterea să treacă dincolo de cheltuieile pentru cabluri şi turnuri de telefonie.

Autoritățile de reglementare doresc, de asemenea, să afle detalii despre relațiile dintre Big Tech și furnizorii de telecomunicații din Uniunea Europeană.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
422 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma, da-n cur la mine nu-si vara UE asta nasul ??? Poate asa-si da seama daca sant bun de Shengen sau nu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger