Cauta

Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?

Criptomonedele ar putea să nu devină un instrument financiar cu drepturi depline până când autoritățile din SUA nu vor pune în aplicare reglementări concrete pentru acest sector volatil

Criptomonedele ar putea să nu devină un instrument financiar cu drepturi depline până când autoritățile din SUA nu vor elabora și nu vor pune în aplicare reglementări concrete pentru această industrie extrem de volatilă.  

Michael Gronager, directorul executiv al companiei blockchain Chainalysis, recunoaște că actualele cadre ale monedelor virtuale sunt „de fapt destul de bune și funcționale”, celelalte probleme ale industriei de 2,33 trilioane de dolari trebuie abordate, în special când vine vorba de protejarea investitorilor și a consumatorilor.

Statele Unite, cea mai mare economie globală și cea mai importantă piață financiară, vor preia inițiativa în acest sens, a declarat Gronager pentru The National.

Reglementări și victime

Autoritățile americane au  acordat sectorului criptomonedelor o victorie majoră în ianuarie, când au aprobat în cele din urmă primele ETF-uri Bitcoin, deschizând calea pentru tranzacționarea la New York Stock Exchange, Cboe Global Markets și Nasdaq Composite. Dar reglementatorii au fost vigilenți, sancționând neregulile și activitățile ilicite.

Acțiunile lor au avut drept victime unele dintre cele mai mari nume: Sam Bankman-Fried, fostul director executiv al FTX, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru fraudă, și fostul director executiv al Binance, Changpeng Zhao, care în noiembrie a pledat vinovat de acuzații legate de spălare de bani și a primit o sentință de patru luni de închisoare la 30 aprilie.

Destinele acestor companii, împreună cu pierderile de locuri de muncă de la acea vreme, au declanșat așa-numita iarnă a criptomonedelor, o perioadă în care sectorul s-a răcit, târând Bitcoin sub nivelul psihologic cheie de 20.000 de dolari în iunie 2022 și eliminând aproximativ 2.000 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață a industriei activelor digitale.

Înțelegerea de 4,3 miliarde de dolari dintre Binance – companie care operează cea mai mare bursă cripto privind volumul zilnic de tranzacționare –  și Departamentul de Justiție al SUA din noiembrie anul trecut este un indiciu că autoritățile au luat atitudine și că acest lucru este luat foarte în serios.

Reglementările sunt esențiale pentru stabilirea încrederii în industria criptomonedelor, iar guvernele ar trebui să joace un rol activ în asigurarea acestor măsuri, a adăugat Gronager.

Americanii au deschis calea către reglementarea criptomonedelor prin Securities and Exchange Commision(SEC) și Commodity Futures Trading Commision(CFTC). Și nu se vor opri aici, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale.

Democrații și republicanii au poziții divergente în privința industriei cripto și caută noi manevre pentru a o domina într-un an electoral. Se poate spune că soarta banilor digitali depinde acum de America.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă PROMOTION UNIC CONSULTING SRL
  • Horoscop 2 iulie 2025 – Va fi o zi liniștită
  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • Exit mobile version